SUPER LEAGUE 2

Super League 2 - Α' όμιλος: Φρένο στον ΠΑΟΚ Β' από τη Νίκη, η Βέροια υπέταξε τον Παναθηναϊκό Β' με ανατροπή

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Νίκης με τον ΠΑΟΚ Β' για τον 1ο όμιλο της Super League 2022-2023 στο Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης | Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022
Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Νίκης με τον ΠΑΟΚ Β' για τον 1ο όμιλο της Super League 2022-2023 στο Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης | Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022 ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΔΩΝΑΣ/INTIME SPORTS

Ύστερα από πέντε σερί νίκες, ο ΠΑΟΚ Β' γνώρισε την ήττα από τη Νίκη στο Βόλο για την 8η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Super League 2. Η Βέροια έκανε την ανατροπή και πέρασε με 2-1 από τη Ριζούπολη κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ανατροπή και θρίαμβος για τον Πανσερραϊκό κόντρα στην ΑΕΛ.

Στους έξι αγώνες σταμάτησε το αήττητο του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ Β' και στους πέντε το σερί νικών. Το ταξίδι στον Βόλο αποδείχθηκε καταστροφικό, αφού η τοπική Νίκη του έβαλε "φρένο" με το 2-0 για την 8η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Super League 2.

Ο Όσκαρ Σιαφά με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 23ο λεπτό και ο Λούκα Μιλούνοβιτς διπλασίασε τα τέρματά τους στο 40'. Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου ήταν ανώτερη και στο 2ο ημίχρονο, έχασε ευκαιρίες και τελικά έφτασε στο "τρίποντο" που τη διατηρεί στα υψηλά κλιμάκια του βαθμολογικού πίνακα.

Νίκη Βόλου (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Μπάγιτς, Τοπαλίδης, Δημητρίου, Γρομητσάρης, Δεληζήσης, Τσουκαλάς (73' Παναγιωτίδης), Γαβριηλίδης, Κυριακίδης (61' Μέτσε / 89' Ανδρέου), Σιαφά (61' Ροχάνο), Κάσσος, Μιλούνοβιτς (73' Μορέιρα).

ΠΑΟΚ Β (Πάμπλο Γκαρσία): Ταλιχμανίδης, Γιαξής (46’ Σελιμάι), Τασιούρας, Μιχαηλίδης, Κωττάς, Μελετίδης, Κουτεντάκης (46’ Γρόσδης), Δαρέλας (46’ Σμυρλής), Σπυράκος (72’ Σπυρίδης), Χατζηστραβός, Τζίμας (72’ Πανίδης)

Νίκη με ανατροπή η Βέροια

Η Βέροια έφυγε με νίκη 2-1 από το "Γεώργιος Καμάρας", ύστερα από ανατροπή απέναντι στον Παναθηναϊκό Β'. Οι "πράσινοι" προηγήθηκαν στο 15ο λεπτό με τον Γιάννη Σαρδέλη, όμως οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ανατροπή στα πρώτα 20 λεπτά του 2ου μέρους με τους Χρήστο Μπελεβώνη και Αλέξανδρο Μασούρα, φτάνοντας στην πρώτη εκτός έδρας νίκη πρωταθλήματος από τον Απρίλιο.

Παναθηναϊκός Β: Xριστογεώργος, Ανδρικόπουλος (74’ Βολάκης), Αντωνίου, Προδρομίτης, Τερεζίου (74’ Καραμπάς), Καρβούνης, Σερπέζης, Σαρδέλης, Φουρτάδο (63’ Μαρτίνης), Ταβάρες (52’ Κρυπαράκος), Μπιλάλ (63’ Αλμπάνης).

Βέροια: Παπαδόπουλος, Μπουκουβάλας, Μαραγκός, Μπλέτσας, Ορφανίδης (61’ Μασούρας), Φασίδης (81’ Ιωάννου), Μπουόλι (88’ Ισαακίδης), Ντουμάνης, Περδίκης (62’ Μούχαλης), Στίκας, Μπελεβώνης (88’ Κατσούκης).

Στην κορυφή ο Πανσερραϊκός

Η ήττα του ΠΑΟΚ Β' καθώς και της Αναγέννησης Καρδίτσας στην Αριδαία από τον Αλμωπό με 0-1 μετέτρεψε την αναμέτρηση στις Σέρρες μεταξύ Πανσερραϊκού και ΑΕΛ σε άτυπο ντέρμπι κορυφής. Οι "βυσσινί" μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, προηγήθηκαν δίκαια με τον Λούκα Αντράντα στις καθυστερήσεις του 1ου μέρους, όμως το τελικό αποτέλεσμα ήτσαν διαφορετικό. Στο 70' ο Αριστοτέλης Καρασαλίδης ισοφάρισε σε 1-1 και στο 89' ο Χισάμ Κανίς με πέναλτι ολοκλήρωσε την ανατροπή (2-1) και έφτασε τα τέσσερα γκολ σε έξι αγώνες, στέλνοντας τα "λιοντάρια" στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Πανσερραϊκός (Δερμιτζάκης): Γιαννίκογλου, Ζέρης, Πεταυράκης, Καρασαλίδης, Παντεκίδης, Σιόντης (58′ Σοφιανός), Θυμιάνης, Στίνα, Μούργος, Κανίς, Κατσαντώνης.

ΑΕΛ (Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Καλουτσικίδης, Μαϊδανός, Γκοτζαμανίδης, Μαξιμένκο, Θωμαΐδης, Πλέγας, Νικολιάς (60′ Μαυριάς), Κούστα (66′ Τσουμάνης), Αντράντα (66′ Μιλτιάδης), Πεντρόσο.

Δεύτερη σερί νίκη ο Ηρακλής

Ο Ηρακλής μετά τη νίκη του απέναντι στη Λάρισα την προήγουμενη αγωνιστική, κατάφερε να κάμψει την αντίδραση και του Απόλλωνα Πόντου και να ανέβει στην 8η θέση της βαθμολογίας.

Τα δύο γκολ των γηπεδούχων μπήκαν στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα από τον Σίλβα στο 49' και τον Γιουμπιτάνα στο 60'.

Ηρακλής (Τσιώλης): Βελλίδης, Πανάγου, Χρουσιέλ, Κωστούλας, Βιτλής, Σίλβα, Γιουμπιτάνα, Μανουσάκης (46′ Τότσκα), Πατράλης, Τόμας, Άλεξιτς.

Απόλλων Πόντου (Καλαϊτζίδης): Πίτκας, Δαλιανόπουλος, Μπελεβώνης, Πάτι, Αμπουντού, Καλογέρης, Αμαραντίδης, Εσαλό, Μουμίν, Λαμπίρης, Κωστίκα.

Έκπληξη στην Αριδαία

Η Αναγέννηση Καρδίτσας γνώρισε την ήττα στην Αριδαία από τον Αλμωπό με το τελικό 1-0 να διαμορφώνεται στο 53' με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γιουκούδη στο 53'. Οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι στο 26' μετά προσπάθεια του Μανωλάκη και κεφαλιά του Παπαδόπουλου.

Αλμωπός Αριδαίας (Τυριακίδης): Ντόκιτς, Σέχου, Σουλιώτης, Τσιμπούκας, Μανωλάκης, Έππας, Κέρθι, Κολλαράς, Παπαδόπουλος, Γιουκούδης και Πέττας.

Αναγέννηση Καρδίτσας (Π. Αμανατίδης): Γκέκας, Αναστασόπουλος, Πρίκας, Αλιατίδης, Σκόνδρας, Κοζορώνης, Λαγός, Ριέρα, Βερνάρδος, Μπάλλας και Αθανασιάδης.

Τεσσάρα του Διαγόρα επί του Θεσπρώτου

Εμφατικό διπλό του Διαγόρα Ρόδου στην Πρέβεζα με την ομάδα της Ρόδου να επικρατεί με 4-1. Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα με τον Κωνσταντίνου στο 21' αλλά στη συνέχεια ο σκόρερ αποβλήθηκε στο 33' και ο Διαγόρας μπόρεσε να κάνει την ανατροπή στο σκορ.

Ο Παραστατίδης με σουτ στο 37' και το 45' έκανε την ανατροπή ενώ το εύστοχο πέναλτι του Μανιώτη στο 47' διαμόρφωσε το 3-1 και στο 93' ο Αντεσίνα διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Θεσπρωτός (Ρότσα): Τσιμόπουλος, Βασιλάκης (71′ Λύγκας), Γώγος, Ρίζος, Τρομπούκης (60′ Παππάς), Μίγγος, Πανταζέλος, Ρούσης (63′ λ.τ Οικονομίκος), Δρίτσας (60′ Χατζάκος), Κωνσταντίνου και Αδαμάκης (60′ Μπίκας).

Διαγόρας (Ανδράλας): Γαλάνης, Μαγκάκης, Τάτσης, Πετράκης, Μανιώτης, Καραμάνης (59′ Καβαλιέρι), Παπαϊωάννου (84′ Αντεσίνα), Μπούμπας, Παραστατίδης, Τσιαντούλας και Βουργουτζής.

Στον Ηρακλή Λάρισας το ντέρμπι

Ο Ηρακλής Λάρισας πήρε το ντέρμπι επί του Απόλλωνα Λάρισας καθώς νίκησε με 2-0 με σκόρερ τους Συρεγγέλα (21'΄) κα Τσιμίκα (59') ενώ οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες καθώς στο 63' αποβλήθηκε ο Καλούσης.

Απόλλων Λάρισας (Στουρνάρας): Οικονομόπουλος, Αυλωνίτης, Καλούσης, Ποτόσογλου, Κλιγγόπουλος, Ντ’ Αγκοστίνο, Κοτσιανούλης, Ντουλγκέροφ, Μπαλογιάννης, Σιατραβάνης και Ζαχαράκης.

Ηρακλής Λάρισας (Χατζηλιάδης): Παπαγιάννης, Μπάτροβιτς, Γκαλίτσιος, Γκουγκούδης, Μπάμης, Χριστίδης, Δοδοντσάκης, Τσιμίκας, Λεσάι, Καμπέρης και Συρεγγέλας.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής

  • Αλμωπός - Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0
  • Ηρακλής - Απόλλων Πόντου 2-0
  • Θεσπρωτός - Διαγόρας 1-4
  • Νίκη - ΠΑΟΚ Β' 2-0
  • Απόλλων Σμύρνης - Ηρακλής Λάρισας 0-2
  • Παναθηναϊκός Β' - Βέροια 1-2
  • Πανσερραϊκός - ΑΕΛ 2-1
  • Ρεπό: Μακεδονικός

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής

  • 03/01 Αναγέννηση Καρδίτσας - Ηρακλής
  • 03/01 Απόλλων Πόντου - Πανσερραϊκός
  • 03/01 ΠΑΟΚ Β' - Απόλλων Λάρισας
  • 04/01 ΑΕΛ - Παναθηναϊκός Β'
  • 04/01 Ηρακλής Λάρισας - Θεσπρωτός
  • 04/01 Διαγόρας - Αλμωπός
  • 05/01 Βέροια - Μακεδονικός
  • Ρεπό: Νίκη
TAGS SUPER LEAGUE 2 ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ΑΕΛ ΒΕΡΟΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ