SUPER LIG

Süper Lig: Μοιραίος Μπακασέτας στο 90+5' για την Τράμπζονσπορ, νικήθηκε δύο φορές σε πέναλτι

Ο Τάσος Μπακασέτας της Τράμπζονσπορ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Μόλντε για τη φάση των ομίλων του Europa Conference League 2021-2022 στο "Μέντικαλ Παρκ", Τραπεζούντα | Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021
Ο Τάσος Μπακασέτας της Τράμπζονσπορ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Μόλντε για τη φάση των ομίλων του Europa Conference League 2021-2022 στο "Μέντικαλ Παρκ", Τραπεζούντα | Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021 © 2021 ASSOCIATED PRESS

Ο Τάσος Μπακασέτας νικήθηκε δύο φορές από τον Οκούν Κοτζούκ σε εκτέλεση πέναλτι και στην επανάληψη στις καθυστερήσεις του αγώνα της Τράμπζονσπορ με την Γκιρεσούνσπορ και δεν μπόρεσε να δώσει τη νίκη στην ομάδα του. Ανατροπή για τη Φενέρμπαχτσε κόντρα στην Αλτάι.

Η Τράμπζονσπορ σημείωσε τη δεύτερη σερί ισοπαλία και τρίτη σε πέντε παιχνίδια, ωστόσο παραμένει επικεφαλής της Süper Lig έπειτα από 22 αγωνιστικές και μάλιστα με διαφορά. Το 1-1 με την Γκιρεσούνσπορ στην Τραπεζούντα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε νίκη, αν ο Τάσος Μπακασέτας σκόραρε με το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του στις καθυστερήσεις..

Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας έστησε την μπάλα στη βούλα του πέναλτι έπειτα από χέρι των φιλοξενουμένων. Η εκτέλεσή του στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν κακή όμως, αφού, με τον Οκούν Κοτζούκ να αποκρούει με τα πόδια. Ο VAR επενέβη ξανά, όπως με τον καταλογισμό της ποινής, ενημερώνοντας το διαιτητή ότι το πέναλτι πρέπει να επαναληφθεί επειδή ο τερματοφύλακας δεν είχε σωστή θέση. Ο Μπακασέτας έστησε ξανά την μπάλα, όμως ο Κοτζούκ έπεσε ξανά σωστά (δεξιά και χαμηλά) και έπιασε για δεύτερη φορά πέναλτι του διεθνή επιθετικού.

Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πολλές καλές στιγμές, όμως προηγήθηκαν με τον Ουμούτ Ναγίρ στο 68'. Δέκα λεπτά αργότερα, μια κεφαλιά του Αντρέας Κορνέλιους έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Στο ίδιο λεπτό, ο Μανώλης Σιώπης πέρασε αλλαγή, έχοντας ξεπεράσει τον κορονοϊό, όμως η Τράμπζονσπορ δεν έφτασε στην ανατροπή, αφού δεν τα κατάφερε από τη βούλα.

Η Φενέρμπαχτσε επέστρεψε στις νίκες έπειτα από δύο σερί απώλειες στο πρωτάθλημα, ωστόσο χρειάστηκε να περάσει δια πυρός και σιδήρου για να φτάσει στο 2-1 επί της Αλτάι. Οι γηπεδούχι παρατάχθηκαν με τον Δημήτρη Πέλκα στο βασικό σχήμα και παρότι είχαν την απόλυτο υπεροχή, βρέθηκαν να χάνουν από το γκολ του Αχμέντ Γιασέρ Ραγιάν μόλις στο 14'. Η απάντηση ήρθε με τον Ιρφάν Τζαν Καχβετζί στο 37' και στο 71' ο Σερντάρ Ντουρσούν να κάνει την ανατροπή. Ο Έλληνας μέσος αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα από τον Ένερ Βαλένσια.

Η βαθμολογία της Süper Lig

TAGS SUPER LIG ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΑΣΟΣ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ