CHAMPIONS LEAGUE

Στους ομίλους Αρσεναλ, Μπενφίκα και Λιόν

Στους ομίλους Αρσεναλ, Μπενφίκα και Λιόν

Αρσεναλ, Μπενφίκα και Λιόν επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί και πέρασαν στους ομίλους. Μαζί τους και οι ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ, Βιτόρια Πλζεν (videos)

Συγκλονιστικό ματς στο "Φρίουλι" με τους "κανονιέρηδες" να "χτυπούν δύο φορές και τους γηπεδούχους να έχουν για σκόρερ και αρνητικό πρωταγωνιστή (δοκάρι και χαμένο πέναλτι) τον Ντι Νατάλε. Φαν Πέρσι και Γουόλκοτ οι σκόρερ για την ομάδα του Βενγκέρ που επέστρεψε στους πάγκους.

Το 12ο συνεχές ραντεβού της στους ομίλους της διοργάνωσης έδωσε και η έμπειρη Λιόν μετά το 1-1 στέλνοντας την Καζάν στους ομίλους του Europa League. Εντυπωσιακή στο δεύτερο μέρος η Μπενφίκα με δύο γκολ του Βιτσέλ νίκησε με 3-1. Σπουδαίες νίκες για της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ στην Αυστρία και Βιτόρια Πλζεν στην Τσεχία.

Τα αποτελέσματα της Τετάρτης:

Ουντινέζε- ΑΡΣΕΝΑΛ: 1-2 (0-1)

(39' Ντι Νατάλε / 55' Φαν Πέρσι, 69' Γουόλκοτ)

Στο 9' ο Ντι Νατάλε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σέζνι αλλά μετά από υπόδειξη του βοηθού επόπτη, ακυρώβηκε σωστά αφού ήταν λίγο πιο μπροστά από τους αμυντικούς των "κανονιέρηδων". Η πίεση των γηπεδούχων ήταν έντονη στα πρώτα λεπτά και αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο 22' και πάλι ο εξαιρετικός Ντι Νατάλε να στέλνει από κοντά με προβολή την μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Σέζνι.

Οτι δεν μπόρεσε τις δφύο προηγούμενες φορές με σουτ το κατάφερε με κεφαλιά ο αρχηγός των Ιταλών, όταν στο 39' μετά από σέντρα του Πίντσι, ο Ντι Νατάλε με έξοχη φαλτσαριστή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του και έβαλε "φωτιά" στο "Φρίουλι".


szólj hozzá: Udinese 1-0 Arsenal

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι "κανονιέρηδες" άλλαξαν εικόνα και στο 55' έφτασαν στην ισοφάριση με τον Φαν Πέρσι μετά το γύρισμα του Ζερβίνιο. Πέντε λεπτά αργότερα (61') η Ουντινέζε κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Βερμάελεν που υπέδειξε ο διαιτητής Μπενκερένσα. Ο Ντι Νατάλε ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών αλλά ο Σέζνι νίκησε τον Ιταλό μεσοεπιθετικό, διατηρώντας το 1-1. Οτι δεν μπόρεσαν οι γηπεδούχοι το πέτυχαν οι "κανονιέρηδες" σε μια αντεπίθεση με τον Γούολκοτ στο 69' μετά από ατομική ενέργεια να κάνει το 2-1 για την Αρσεναλ και ουσιαστικά να χαρίζει την πρόκριση στην ομάδα του.



szólj hozzá: Udinese 1-1 Arsenal

szólj hozzá: Udinese 1-2 Arsenal

ΒΙΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ-Κοπεγχάγη: 2-1 (3-1)

(67' Μπάκος, 90'+3' Ντούριτς / 32' Μπολάνιος)

Με υποδειγματική επίθεση της Κοπεγχάγης στο 32'ο Μπολάνιος με σουτ στην απέναντι γωνία νίκησε τον πορτιέρο της Πλζεν και "πάγωσε" προσωρινά την έδρα των Τσέχων.

Αυτό που ήθελαν και αναζητούσαν στο δεύτερο μέρος το πέτυχαν στο 67' οι Τσέχοι μετά από σέντρα από αριστερά και εύστοχο κοντινό πλασέ του Μπάκος, που ξεσήκωσε τους οπαδούς της Βιτόρια. Το "κερασάκι" στις επιτυχημένες εμφανίσεις των Τσέχων έβαλε στο 93' ο Ντούριτς μετά από υποδειγματική αντεπίθεση και πλασέ.


szólj hozzá: Plzen 1-1 FC Copenhagen

Στουρμ Γκρατς- ΜΠΑΤΕ ΜΠΟΡΙΣΟΒ: 0-2 (1-1)

(38' Βολόντκο, 70' Σίμιτς)

Στο 38' με ένα εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή του Βολόντκο η ΜΠΑΤΕ πήρε προβάδισμα στο πρώτο 45λεπτο αφού προηγήθηκε με 1-0 της Στουρμ. Η πρωταθλήτρια Λευκορωσίας ολοκλήρωσε τον θρίαμβο στην Αυστρία στο 70' με τον Σίμιτς να κάνει το 0-2 και ουσιαστικά να "κλειδώνει" την πρόκριση για την ΜΠΑΤΕ.


szólj hozzá: Sturm Graz 0-2 BATE

ΜΠΕΝΦΙΚΑ-Τβέντε: 3-1 (2-2)

(46', 66' Βιτσέλ, 59' Λουιζάο / 85' Ρουίς)

Οτι δεν μπορεσε να κάνει στις ευκαιρίες που έχασε στο πρώτο ημίχρονο, το πέτυχε με την έναρξη της επανάληψης και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, στο 46' ο Αξέλ Βιτσέλ που μετά από κεφαλιά πάσα του Λουιζάο, με ανάποδο γυριστό από κοντά πέτυχε το γκολ για την Μπενφίκα.

Το 2-0 για τους "αετούς της Λισσαβόνας" σημείωσε στο 59' ο Λουιζάο μετά από στημένη φάση (κόρνερ) και υποδειγματική γυριστή κεφαλιά από το πρώτο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν το επιθετικό τους κρεσέντο στο δεύτερο μέρος και σε μια αντεπίθεση ο Βέλγος μεσοεπιθετικός Βιτσέλ και πάλι σε τετ α τετ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ διαμόρφωσε το 3-0 στο 66'. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το γκολ της τιμής στο 85' με τον Μπράιαν Ρουίς.


szólj hozzá: Benfica 1-0 Twente

szólj hozzá: Benfica 2-0 Twente

Ρουμπίν Καζάν- ΛΙΟΝ 1-1

(77' Νάτσο / 87' Κονέ)

Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο 45λεπτο με τους φιλοξενούμενους να ελέγχουν την ροή του ματς, στην επανάληψη η εικόνα των γηπεδούχων άλλαξε. Οι παίκτες του Μπερντίεβ πίεσαν με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και "άγγιξαν" το γκολ στο 65' με τον Ντάντιουν.

Ο τεχνικός της Ρουμπίν, με τις αλλαγές του (Μεντβέντεβ, Μάρτινς) έδωσε περισσότερη ώθηση στην ομάδα του και στο 77' έφτασε στο ένα από τα δύο γκολ που ήθελαν για την πρόκριση με τον Νάτσο.. Ομως η εμπειρία της Λιόν δεν άργησε να λάμψει και στο 87' ο Κονέ που προωθήθηκε από κοντά έκανε το τελικό 1-1.


szólj hozzá: Rubin Kazan 1-0 Lyon

szólj hozzá: Rubin Kazan 1-1 Lyon

Τα αποτελέσματα της Τρίτης:

(με έντονα γράμματα οι ομάδες που προκρίθηκαν)

ΑΠΟΕΛ - Βίσλα Κρακοβίας 3-1 (0-1)

(29' αυτ. Παρέικο, 54', 87' Αΐλτον / 71' Βιλκ)

Μάλμε - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-0 (1-4)

(69' Φιγκεϊρέδο, 86' Γιάνσον)

Βιγιαρεάλ - Οντένσε 3-0 (0-1)

(50', 66' Ρόσι. 82' Mαρτσένα)

Ζυρίχη - Μπάγερν 0-1 (0-2)

(7' Γκόμες)

Γκενκ - Μακάμπι Χάιφα 2-1, 4-1 πεν. (1-2)

(35' Βόσεν, 41' Μπουφέλ / 37' Γκολάσα)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ