STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Stoiximan Super League: Τα σενάρια που φέρνουν ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ στην κορυφή της κανονικής περιόδου, ποια η σημασία της πρωτιάς για τον τίτλο

SUPERLEAGUE 2023-2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η κανονική διάρκεια Stoiximan Super League, της πιο αμφίρροπης των τελευταίων ετών ολοκληρώνεται την Κυριακή 3/3 με το Big-4 να βρίσκονται σε απόσταση τεσσάρων βαθμών και να ακολουθούν τα playoffs όπου θα κριθεί το πρωτάθλημα. Το SPORT24 σας παρουσιάζει όλα τα σενάρια για την κατάληψη της "χρυσοφόρου" πρώτης θέσης και τονίζει τη σημασία της κορυφής της βαθμολογίας στη μάχη του τίτλου που θα ακολουθήσει.

Φτάσαμε στην 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκεια της Stoiximan Super League με όλα τα ματς να διεξάγονται την ίδια ώρα την Κυριακή (3/3) το βράδυ (19:30 όλες οι αναμετρήσεις).

Το φετινό πρωτάθλημα είναι ένα από τα πιο αμφίρροπα της νέας χιλιετίας, με τέσσερις ομάδες να διεκδικούν επί ίσοις όροις τον τίτλο (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός), καθώς μετά και την απόφαση του CAS για τον τραυματισμό του Χουάνκαρ στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός και τον έναν βαθμό που πήραν οι ερυθρόλευκοι η διαφορά που χωρίζει την πρώτη ΑΕΚ από τον τέταρτο Ολυμπιακό είναι μόλις τέσσερις βαθμοί. Οπότε η μάχη για το πρωτάθλημα θα πάρει φωτιά στα playoffs που θα ακολουθήσουν και τις δέκα αγωνιστικές το επόμενο διάστημ.α

Για την κορυφή της κανονικής διάρκειας όμως μόνο δύο σύλλογοι όμως θα δώσουν τη δική τους μάχη στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής και αυτοί δεν είναι άλλοι από την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα από τη στιγμή που είναι στην κορυφή με 58 βαθμούς κρατάει την τύχη στα χέρια της. Είναι στο +1 από τον ΠΑΟΚ και στο +3 από τον Παναθηναϊκό, του οποίου υπερέχει στη μεταξύ τους ισοβαθμία, καθώς στα ματς που τέθηκαν αντιμέτωποι στο πρωτάθλημα μετράει μία νίκη και μία ισοπαλία. Επομένως δεν υπάρχει μαθηματικό σενάριο που στέλνει τους "πράσινους" στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η βαθμολογία της Stoiximan Super League μετά την απόφαση του CAS
Η βαθμολογία της Stoiximan Super League μετά την απόφαση του CAS

Θυμίζουμε ότι η πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας στη Stoiximan Super League είναι το τρίτο κριτήριο για την ανάδειξη του πρωταθλητή Ελλάδος στο φινάλε των playoffs, εφόσον δύο ή περισσότερες ομάδες ισοβαθμήσουν μετά και την ολοκλήρωση των playoffs. Σενάριο όχι και τόσο απίθανο με βάση την εξέλιξη του φετινού πρωταθλήματος.

Το πρώτο σενάριο είναι η συγκομιδή βαθμών στα μεταξύ τους ματς και το δεύτερο είναι η διαφορά τερμάτων στα τέσσερα παιχνίδια που έχουν δώσει ως αντίπαλοι.

Το SPORT24 σας παρουσιάζει τα πιθανά σενάρια που ένας εκ των δύο Δικεφάλων θα μπουν ως οδηγοί στην κούρσα των playoffs, που θα αναδείξει τον πρωταθλητή της Stoiximan Super League για την αγωνιστική περίοδο 2024/25.

ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΑΕΚ - 58 ΒΑΘΜΟΙ

Η ΑΕΚ την τελευταία αγωνιστική δίνει ένα δύσκολο ματς κόντρα στον Άρη (03/03, 19:30, Novasports Prime, LIVE από το SPORT24) στο "Κλεάνθης Βικελίδης", εκεί που τον περασμένο Γενάρη αποκλείστηκε στα πέναλτι από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson.

  1. Το πρώτο σενάριο που εξασφαλίζει στην ΑΕΚ την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στο φινάλε της κανονικής περιόδου, είναι να φέρει καλύτερο αποτέλεσμα από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος στην τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει στη Λαμία την ομώνυμη ομάδα (03/03, 19:30, Cosmote Sport 2, LIVE από το SPORT24).
  2. Το δεύτερο σενάριο είναι οι δύο Δικέφαλοι να φέρουν το ίδιο αποτέλεσμα στις εκτός έδρες δοκιμασίες τους σε Άρη και Λαμία, με το μαξιλαράκι του +1 της ΑΕΚ έναντι του ΠΑΟΚ να αποτελεί την αιτία.
  3. Το τρίτο σενάριο που θέλει την ΑΕΚ να κλείνει την κανονική περίοδο στην κορυφή είναι να χάσει από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, αλλά ταυτόχρονα ο ΠΑΟΚ να μην περάσει από την έδρα της Λαμίας , αφού υπερέχει και των "ασπρόμαυρων" στην ισοβαθμία. Η Ένωση έχει μία νίκη με 2-0 στην "OPAP Arena" και μία ισοπαλία στην Τούμπα (1-1), με αποτέλεσμα εφόσον υποστεί τη δεύτερη ήττα της στη Stoiximan Super League και ο Δικέφαλος του Βορρά έρθει ισόπαλος στη Φθιώτιδα, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να παραμείνει στην πρώτη θέση.
  4. Το τέταρτο σενάριο αφορά την τριπλή ισοβαθμία ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού. Αυτό θα συμβεί εάν η Ένωση ηττηθεί από τον Άρη, ο Δικέφαλος του Βορρά φέρει ισοπαλία με τη Λαμία και την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός κερδίσει τον ΟΦΗ (03/03, 19:30, Cosmote Sport 3, LIVE από το SPORT24) στην Κρήτη. Και οι τρεις ομάδες θα έχουν από 58 βαθμούς, με την ΑΕΚ ωστόσο να υπερέχει των αντιπάλων της στην ισοβαθμία, με συνέπεια να πάρει την πρωτιά στην κανονική περίοδο.

ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΠΑΟΚ - 57 ΒΑΘΜΟΙ

  1. Τα σενάρια που στέλνουν τον ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση είναι δύο και αυτά έχουν ως προαπαιτούμενο το τρίποντο των "ασπρόμαυρων" και ταυτόχρονα την γκέλα της ΑΕΚ κόντρα στον Άρη. Με νίκη του ΠΑΟΚ και ήττα της Ένωσης, ο Δικέφαλος του Βορρά θα βρεθεί μόνος στην κορυφή με 60 βαθμούς έναντι 58 των νταμπλούχων Ελλάδας.
  2. Το δεύτερο σενάριο έχει πάλι τον Άρη στο προσκήνιο, καθώς ο ΠΑΟΚ εξαρτάται σε απόλυτο βαθμό από τον άσπονδο εχθρό του, προκειμένου να του κάνει το χατίρι κόβοντας βαθμούς από την ΑΕΚ. Με ισοπαλία της Ένωσης και ταυτόχρονη νίκη του Δικεφάλου του Βορρά, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θα πατήσει την κορυφή, εκεί που βρισκόταν πριν την ήττα με 4-1 από τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Εν ολίγοις, αν και ο τίτλος του πρωταθλητή της Stoiximan Super League θα κριθεί στα playoffs, όπως και πέρυσι, με το Big-4 να διεκδικεί τον τίτλο, οι ομάδες που μπορούν να βγουν πρώτες στην κανονική περίοδο είναι μόλις δύο.

Η ΑΕΚ κρατάει την τύχη στα χέρια της και θέλει να επιτύχει ότι δεν κατάφερε πέρυσι στο ίδιο σημείο της σεζόν όταν υπέστη την πρώτη της ήττα στην "OPAP Arena" από τον Ολυμπιακό με 3-1, με τον Παναθηναϊκό να το εκμεταλλεύεται και να της "κλέβει" στο νήμα την κορυφή, την οποία κράτησε μέχρι και δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ ελπίζει σε στραβοπάτημα της Ένωσης και ταυτόχρονα δικό του τρίποντο στην έδρα της σκληροτράχηλης Λαμίας, προκειμένου να μπει από θέση ισχύος στα playofss και να αποδείξει ότι άφησε πίσω του τον αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson και τη βαριά εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ