STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Stoiximan Super League: Η πρόκριση του Άρη μπορεί να στερήσει την Ευρώπη από τον 4ο της βαθμολογίας

Οι παίκτες του Άρη πανηγυρίζουν την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson 2023-2024 εις βάρος της ΑΕΚ στο "Κλεάνθης Βικελίδης" | Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2023
Οι παίκτες του Άρη πανηγυρίζουν την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson 2023-2024 εις βάρος της ΑΕΚ στο "Κλεάνθης Βικελίδης" | Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2023 ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ/EUROKINISSI SPORTS

Ο Άρης προχωράει ακάθεκτος στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson και προκαλεί σοβαρό πονοκέφαλο σε ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Ολυμπιακό, αφού μπορεί να τους στερήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο Άρης αποκαθήλωσε την ΑΕΚ στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson, προκρίθηκε στα προημιτελικά και κάνει όνειρα για ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις στον θεσμό. Ταυτόχρονα, μπορεί να προκαλέσει ένα ιδιαίτερο ντόμινο αν υλοποιήσει τους στόχους του, το οποίο επηρεάζει τα ευρωπαϊκά εισιτήρια που δικαιούται η Ελλάδα.

Μία ενδεχόμενη κατάκτηση της διοργάνωσης από τους "κίτρινους" θα επηρεάσει τον τρόπο διαμοιρασμού ευρωπαϊκών εισιτηρίων, τις διοργανώσεις που θα αγωνιστεί κάθε ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στις διοργανώσεις της UEFA το 2024-2025 και -κυρίως- θα αποδυναμώσει εντελώς την 4η θέση των playoffs στη Stoiximan Super League.

Τι δικαιούται η Ελλάδα

Η UEFA πριμοδοτεί τη χώρα μας για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του 2024-2025 με βάση το ranking της για το 2022-2023. Στο τέλος της περσινής χρονιάς, η Ελλάδα βρισκόταν μόλις στην 20ή θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης κι έτσι δικαιούται τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Η αναμόρφωση όλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων από τη νέα σεζόν επιφέρει ορισμένες αλλαγές και στα προκριματικά, οι οποίες όμως δεν επηρεάζουν δραστικά την Ελλάδα.

  • Ο πρωταθλητής του 2023-2024 θα βρεθεί στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League και θα ψάξει τρεις προκρίσεις για να φτάσει στους χρυσοφόρους ομίλους
  • Ο κυπελλούχος του 2023-2024 θα βρεθεί στον 1ο προκριματικό γύρο του Europa League, σε περίπτωση που δεν είναι και πρωταθλητής, ώστε να παραχωρήσει αλλού αυτό το ευρωπαϊκό "εισιτήριο"
  • Τέλος, ο δεύτερος και ο τρίτος θα βρεθούν στον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League, αν κάποιος εξ αυτών δεν είναι κυπελλούχος, ώστε να αξιοποιήσει το καλύτερο εισιτήριο.

Πώς μπορεί ο Άρης να φέρει τα πάνω κάτω

Η πρόκριση του Άρη στα ημιτελικά και η παρουσία του στο θεωρητικά εύκολο μέρος του ταμπλό, τον καθιστά φαβορί τουλάχιστον μέχρι τον τελικό. Αν, δε, καταφέρει να κατακτήσει το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας του από το 1970, τότε θα φέρει ανακατατάξεις στα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Αν η ομάδα του Άκη Μάντζιου κατακτήσει το τρόπαιο, αυτομάτως παίρνει και το ευρωπαϊκό εισιτήριο που του αναλογεί. Η μοναδική περίπτωση να μην πάρει αυτό το εισιτήριο, είναι να κατακτήσει το πρωτάθλημα, οπότε θα δικαιούται ανώτερο εισιτήριο.

Αν οι "κίτρινοι" κατακτήσουν το Κύπελλο Ελλάδας Betsson, τότε θα απομείνουν τρία ευρωπαϊκά εισιτήρια για ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Μάλιστα, με τα τρέχοντα δεδομένα, η 4η θέση μένει... ανενεργή ως προς τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Τα υπόλοιπα σενάρια

Από εκεί και πέρα, υπάρχει πάντα η πιθανότητα της περσινής επανάληψης, δηλαδή το τρόπαιο να κατακτηθεί από τον πρωταθλητή και ως εκ τούτου το ευρωπαϊκό εισιτήριο του Europa League να καταλήγει στον δευτεραθλητή και ο τέταρτος να βγαίνει τελικά στο Conference League.

Το Κύπελλο Ελλάδας Betsson μπορεί να το κατακτήσει πχ. ο τρίτος της βαθμολογίας κι έτσι θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Europa League, με τον δεύτερο και τον τέταρτο να αγωνίζονται σε αυτά του Conference League.

Φυσικά, ίδιες ανακατατάξεις μπορούν να προκαλέσουν και οι υπόλοιπες ομάδες που έχουν απομείνει στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson και δεν διεκδικούν ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω πρωταθλήματος, ήτοι ΟΦΗ, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Νίκη και Πανσερραϊκός, που θα αγωνιστούν εκείνες στα προκριματικά του Europa League αν καταφέρουν να γράψουν ιστορία και θα αφήσουν τους "μεγάλους" να διεκδικήσουν τρία εισιτήρια μέσω Stoiximan Super League.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ BETSSON ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΗΣ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ