STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Stoiximan Super League: Η μάχη για τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ του πρωταθλήματος φουντώνει

Ο Λορέν Μορόν
Ο Λορέν Μορόν ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME SPORTS

Η μάχη για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της Stoiximan Super League έχει πάρει φωτιά. Σας παρουσιάζουμε τους παίκτες με τα περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα, τις τελικές και τα xGoals τους.

Η Stoiximan Super League αποχαιρετάει το 2023, με τις ομάδες να επιστρέφουν στη δράση στις 3 Ιανουαρίου του 2024 με την 16η αγωνιστική. Επομένως, είναι μία καλή στιγμή για μία... ματιά στη μάχη που γίνεται για τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ του πρωταθλήματος.

Η λίστα περιλαμβάνει 11 ποδοσφαιριστές και είναι εκείνοι που έχει πετύχει από πέντε γκολ και πάνω. Στην κορυφή μέχρι στιγμής είναι ο Λορέν Μορόν με εννέα τέρματα, ενώ τους περισσότερους παίκτες διαθέτουν ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τους κορυφαίους σκόρερ της Stoiximan Super League.

Λορέν Μορόν: 9 γκολ

Πρώτος σκόρερ της Stoiximan Super League είναι ο Λορέντζο Μορόν. Ο επιθετικός του Άρη έχει βρει τα αντίπαλα δίχτυα ενέα φορές και απέχει δύο τέρματα από τους ποδοσφαιριστές που τον ακολουθούν.

Οι τελικές και τα xGoals του Μορόν στη Stoiximan Super League
Οι τελικές και τα xGoals του Μορόν στη Stoiximan Super League

Από τα εννέα το γκολ τα δύο είναι με πέναλτι. Συνολικά στο πρωτάθλημα έχει 53 τελικές με αξία 7.08xG. Δεν "φοβάται" να σουτάρει εκτός περιοχής, απ' όπου έχει σκοράρει και μία φορά. Εάν δεν υπολογίσουμε τα πέναλτι, τότε έχει 5.5xG και 0.10xG ανά τελική.

Τόμας Μουργκ: 7 γκολ

Από τους πιο ανεβασμένους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, αλλά και της Stoiximan Super League είναι ο Τόμας Μουργκ. Ο 29χρονος αυστριακός έχει πετύχει επτά γκολ.

Οι τελικές και τα xGoals του Μουργκ στη Stoiximan Super League
Οι τελικές και τα xGoals του Μουργκ στη Stoiximan Super League

Μάλιστα, ούτε ένα από αυτά δεν είναι με πέναλτι, ενώ δείχνει εξαιρετική αποτελεσματικότητα. Έχει πετύχει τα γκολ του με μόλις 13 τελικές και αξία 3.82xG. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι έχει 0.29xG ανά τελική, αριθμός που δείχνει πόσο απειλητικός είναι.

Φώτης Ιωαννίδης: 7 γκολ

Κατά πόδας του πρώτου σκόρερ, Λορέν Μορόν, είναι και ο Φώτης Ιωαννίδης. Ο στράικερ του Παναθηναϊκού έχει πετύχει επτά γκολ μέχρι στιγμής στη Stoiximan Super League.

Οι τελικές και τα xGoals του Ιωαννίδη στη Stoiximan Super League
Οι τελικές και τα xGoals του Ιωαννίδη στη Stoiximan Super League

Ο Ιωαννίδης έχει σκοράρει τρεις φορές από την άσπρη βούλα, ενώ έχει εκτελέσει ακόμη μία φορά πέναλτι. Ο επιθετικός των πρασίνων έχει 32 τελικές, τις περισσότερες μέσα από την περιοχή με 6.85xG. Εάν δεν υπολογίσουμε τα πέναλτι, τότε έχει 3.7xG με 0.13xG ανά τελική.

Αγιούμπ ελ Κααμπί: 7 γκολ

Δυνατά στην κούρσα του κορυφαίου σκόρερ του πρωταθλήματος είναι και ο Αγιούμπ ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός στράικερ του Ολυμπιακού έχει πετύχει επτά γκολ.

Οι τελικές και τα xGoals του Ελ Κααμπί στη Stoiximan Super League
Οι τελικές και τα xGoals του Ελ Κααμπί στη Stoiximan Super League

Ο Ελ Κααμπί είναι "φωτιά" μέσα στην περιοχή. Συνολικά έχει 35 τελικές με 7xG. Εάν αφαιρέσουμε τα δύο πέναλτι, στα οποία έχει ευστοχήσει, τότε τα xG του πέφτουν στα 5.43, ενώ είναι ιδιαίτερα απειλητικός με 0.16xG ανά τελική.

Άντριγια Ζίβκοβιτς: 6 γκολ

Δεύτερος σκόρερ του ΠΑΟΚ είναι ο Άντριγια Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος εξτρέμ έχει πετύχει έξι γκολ στη Stoiximan Super League και απέχει τρία τέρματα από τον Λορέν Μορόν

Οι τελικές και τα xGoals του Άντριγια Ζίβκοβιτς στη Stoiximan Super League
Οι τελικές και τα xGoals του Άντριγια Ζίβκοβιτς στη Stoiximan Super League

O Ζίβκοβιτς έχει 22 τελικές με "αξία" 2.28xG, ενώ εκτελεί μέσα και έξω από το "κουτί". Εάν αφαιρέσουμε το ένα πέναλτι, στο οποίο δεν σκόραρε, έχει 1.5xG με 0.07xG ανά τελική. Με λίγα λόγια είναι αρκετά αποτελεσματικός.

Όγκνιεν Οζέγκοβιτς: 6 γκολ

Στην "κατηγορία" των έξι γκολ ανήκει και ο Όγκνιεν Οζέγκοβιτς. Ο Σέρβος επιθετικός είναι από τους πιο πολύτιμους ποδοσφαιριστές της Κηφισιάς και το δυνατό της "όπλο" στη μάχη για τη σωτηρία.

Οι τελικές και τα xGoals του Οζέγκοβιτς στη Stoiximan Super League
Οι τελικές και τα xGoals του Οζέγκοβιτς στη Stoiximan Super League

O Oζέγκοβιτς έχει 37 τελικές, δεν διστάζει να εκτελέσει εκτός περιοχής και έχει 5.32xG. Μάλιστα είναι από τους κορυφαίους σκόρερ που δεν έχει εκτελέσει κάποιο πέναλτι. Τέλος έχει 0.14xG ανά τελική.

Κώστας Φορτούνης: 5 γκολ

Ο Κώστας Φορτούνης είναι ο δεύτερος σκόρερ του Ολυμπιακού και βρίσκεται επίσης στη μάχη για τον κορυφαίο σκόρερ της Stoiximan Super League με πέντε γκολ.

Οι τελικές και τα xGoals του Φορτούνη στη Stoiximan Super League
Οι τελικές και τα xGoals του Φορτούνη στη Stoiximan Super League

Ο Φορτούνης έχει 33 τελικές με 3.28xG. Σουτάρει εκτός και στα όρια της μεγάλης περιοχής και δεν έχει εκτελέσει κάποιο πέναλτι. Τα xGoals του ανά τελική είναι 0.07.

Ντάνιελ Ποντένσε: 5 γκολ

Πέντε γκολ έχει πετύχει και ο Ντάνιελ Ποντένσε, με τον Ολυμπιακό να διαθέτει τρίτο ποδοσφαιριστή στη λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ της Stoiximan Super League.

Οι τελικές και τα xGoals του Ποντένσε στη Stoiximan Super League
Οι τελικές και τα xGoals του Ποντένσε στη Stoiximan Super League

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός έχει 17 τελικές με αξία 2.49xG. Εκτελεί μέσα και έξω από την περιοχή, δεν έχει κάποιο πέναλτι, ενώ ανά τελική έχει 0.14xG.

Χουάν Μιριτέλο: 5 γκολ

Ο Αστέρας στοχεύει στην είσοδο στα playoffs της Stoiximan Super League. Από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές των Αρκάδων, έχοντας σκοράρει πέντε φορές, είναι ο Χουάν Μιριτέλο.

Οι τελικές και τα xGoals του Μιριτέλο στη Stoiximan Super League
Οι τελικές και τα xGoals του Μιριτέλο στη Stoiximan Super League

O 24χρονος Αργεντινός έχει 25 τελικές, δύο εξ αυτών εκτός περιοχής, με 4.06G. Ο Μιριτέλο έχει εκτελέσει και ένα πέναλτι, χωρίς ωστόσο να σκοράρει. Έτσι, δίχως την εκτέλεσή του από την άσπρη βούλα έχει 3.27xGoals και ανά τελική 0.13.

Καρλίτος: 5 γκολ

Η λίστα περιλαμβάνει και το όνομα του Καρλίτος. Ο πρώτος σκόρερ της Λαμίας και από τους πιο σημαντικούς παίκτες της ομάδας της Φθιώτιδας στη μάχη για την είσοδο στα playoffs έχει πετύχει επίσης πέντε γκολ.

Οι τελικές και τα xGoals του Καρλίτος στη Stoiximan Super League
Οι τελικές και τα xGoals του Καρλίτος στη Stoiximan Super League

O 33χρονος Ισπανός επιθετικός έχει 36 τελικές με "αξία" 3.85xG. Σουτάρει μέσα και έξω από την περιοχή. Έχει σκοράρει μία φορά από τα έντεκα μέτρα και έτσι τα non-penalty xGoals του είναι 3.06. Ανά τελική έχει 0.08xG.

Μαγκομέντ Οζντόεφ: 5 γκολ

Τρίτη εκπροσώπηση στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ του πρωταθλήματος διαθέτει και ο ΠΑΟΚ. Ο Μάγκομεντ Οζντόεφ είναι επίσης στην κατηγορία των ποδοσφαιριστών με πέντε γκολ.

Οι τελικές και τα xGoals του Οζντόεφ στη Stoiximan Super League
Οι τελικές και τα xGoals του Οζντόεφ στη Stoiximan Super League

Ο Ρώσος μέσος είναι αποτελεσματικότατος με πέντε τέρματα σε 16 τελικές και "αξία" 2.16xG. Μάλιστα δεν έχει εκτελέσει κάποιο πέναλτι. Έχει σουτ εντός και εκτός περιοχής και 0.13xG ανά τελική.

Οι ποδοσφαιριστές που έχουν πετύχει τέσσερα γκολ: Αλεξάντερ Γερεμέγεφ (Παναθηναϊκός), Σεμπαστιάν Παλάσιος (Παναθηναϊκός), Φαμπιάνο (Άρης), Γιώργος Μασούρας (Ολυμπιακός), Στίβεν Τσούμπερ (ΑΕΚ), Μπράντον Τόμας (ΠΑΟΚ), Γιάννης Κωνσταντέλιας (ΠΑΟΚ), Γκαετάν Ρομπάιγ (Ατρόμητος), Άντραζ Σπόραρ (Παναθηναϊκός).

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΗΦΙΣΙΑ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΛΑΜΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ