ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Στο "Στάδιο Αζτέκα" ο εναρκτήριος αγώνας του Μουντιάλ 2026, σύμφωνα με το ESPN

Στο "Στάδιο Αζτέκα" ο εναρκτήριος αγώνας του Μουντιάλ 2026, σύμφωνα με το ESPN
Το "Στάδιο Αζτέκα" στο Μεξικό AP 2019 IMAGES/REBECCA BLACKWELL

Στο Μεξικό και συγκεκριμένα στο ιστορικό "Στάδιο Αζτέκα" θα γίνει η έναρξη του Μουντιάλ του 2026, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του ESPN.

Στο γήπεδο που μεγαλούργησε ο Μαραντόνα, αφήνοντας παρακαταθήκη στον παγκόσμιο αθλητισμό το "Χέρι του Θεού" και το καλύτερο γκολ όλων των εποχών σύμφωνα με την πλειοψηφία των ποδοσφαιρόφιλων, θα γίνει το εναρκτήριο λάκτισμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Αυτό θα είναι το μεγαλύτερο Μουντιάλ της ιστορίας, καθώς θα λάβουν μέρος 48 ομάδες για πρώτη φορά μετά την αλλαγή που έγινε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998 στη Γαλλία, στο οποίο συμμετείχαν 32 σύλλογοι.

Με κάτι λιγότερο από τρεισήμισι χρόνια να απομένουν μέχρι την έναρξη του μεγαλύτερου τουρνουά για εθνικές ομάδες, η FIFA συνεχίζει να εξετάζει τους χώρους στους οποίους θα διεξαχθεί το τουρνουά και έχουν προκύψει πληροφορίες σχετικά με το πού θα διεξαχθούν ορισμένοι από τους πιο σημαντικούς αγώνες, όπως η έναρξη. και ο τελικός.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο John Sutcliffe του ESPN, το εναρκτήριο ματς θα γίνει στο "Στάδιο Αζτέκα" με πιθανή ώρα διεξαγωγής τις 15:00 ώρα Μεξικού. Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που το εν λόγω γήπεδο φιλοξενεί τον πρώτο αγώνα ενός Μουντιάλ, αφού το ίδιο συνέβη και στις διοργανώσεις του 1970 και του 1986.

Με βάση τον ίδιο ρεπόρτερ, υποψήφια γήπεδα για τον τελικό του τουρνουά είναι το "MetLife Stadium" των Νιού Γιορκ Νετς και το "AT&T Stadium" των Ντάλας Καουμπόις.

TAGS ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΜΕΞΙΚΟ ΗΠΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ