“Στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά”

Για την Εθνική Ελλάδος την κατάκτηση του Euro 2004 τον Μέσι και την δική του πορεία μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος
Για την Εθνική μας ομάδα, τον Μέσι, το Euro 2004, αλλά και την δική του ποδοσφαιρική πορεία μίλησε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.
Ο διεθνής αμυντικός παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA και σε ερώτηση αν μπορεί η Εθνική να επαναλάβει μια επιτυχία όπως η κατάκτηση του Euro τόνισε πως “στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά”.
Αναλυτικά όσα είπε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA:
Για το παρόν και το μέλλον της Εθνικής ομάδας και το Euro 2004 είπε: ” Ο προπονητής πάντα παίζει αποφασιστικό ρόλο σε μια ομάδα που νικάει. Το ίδιο ισχύει και με τον Φερνάντο Σάντος. Ωστόσο, συγκεκριμένοι κανόνες ισχύουν και για τις επιτυχίες και για τις αποτυχίες. Ο προπονητής δεν μπορεί να βάλει γκολ, ούτε να αποτρέψει ένα. Πάντα εξαρτάται από το σύνολο και έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ καλό.
Στο Euro 2004 τα πάντα ήταν τέλεια. Η ομάδα ήταν πολύ σφιχτή στην άμυνα και εκμεταλλευόταν τις ευκαιρίες της στην επίθεση. Αναμφίβολα είναι πολύ δύσκολο να επαναληφθεί μια επιτυχία αυτού του μεγέθους, αλλά δεν υπάρχει τυχαία το ρητό που λέει ότι στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά“.
Για την απόδοσή του στον αγώνα της Εθνικής με την Αργεντινή στο Παγκόσμιο Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής και τον Μέσι, υπογράμμισε: ” Ο Μέσι είναι μακράν ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, γιατί πολύ απλά κάνει τα πάντα ταχύτερα απ’ οποιονδήποτε άλλο στον πλανήτη. Ωστόσο, δεν θα χαρακτήριζα εκείνο το παιχνίδι ως το υψηλότερο σημείο της καριέρας μου, αλλά ως μια πολύ καλή εμφάνισή μου“.
Για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 της Βραζιλίας, τόνισε: ” Η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή και φυσικά το ίδιο ισχύει και για εμένα. Είναι γεγονός ότι βρισκόμαστε σε ένα βατό γκρουπ στα προκριματικά, όμως, κάθε ματς θα είναι περίπλοκο. Έχουμε πίστη στις δυνατότητές μας και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να βρεθούμε στο Μουντιάλ“.
Για την μεταγραφή του στη Βέρντερ Βρέμης: ” Η πρώτη εντύπωση που έχω είναι πολύ θετική. Στη Βέρντερ μου επεφύλαξαν σπουδαία υποδοχή, αγαπάω την πόλη και η Μπουντεσλίγκα είναι ένα απ’ τα καλύτερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη, κάτι που κατάλαβα πριν ακόμα απ’ το πρώτο παιχνίδι με την Καϊζερσλάουτερν. Το μόνο που μένει είναι να βρω ένα σπίτι” και συμπλήρωσε:
” Σε όσες ομάδες έχω αγωνιστεί, στην ΑΕΚ, την Τζένοα και την Μίλαν, έμαθα σημαντικά πράγματα και αυτό βοήθησε την καριέρα μου. Δεν έχω αλλάξει καθόλου. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να παίζω και να βελτιώνομαι. Φαντάζομαι όμως και τον εαυτό μου να παίζει σε μια ομάδα για πολλά χρόνια.
Για να γίνει αυτό όμως, πρέπει να ταιριάξουν όλα τα κομμάτια. Έτσι, προς το παρόν είμαι στη Βέρντερ. Αρχικά για αυτή τη σεζόν και σε αυτό το διάστημα θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα όσο το δυνατόν περισσότερο και να βελτιώνομαι. Τα υπόλοιπα θα έρθουν“.
Για τις εμπειρίες που αποκόμισε στη Μίλαν: ” Το ότι αγωνίστηκα δίπλα σε αυτούς τους παίκτες είναι μεγάλη τιμή για εμένα και είναι ξεκάθαρο ότι βγήκα κερδισμένος από αυτή την εμπειρία και έμαθα πολλά από αυτούς“.
Τέλος έκανε και αναφορά στο επώνυμό του, το οποίο έχει προβληματίσει τους ξένους δημοσιογράφους: ” Πρέπει να βάζεις και μια πρόκληση στους δημοσιογράφους, που και που. Σοβαρά τώρα, η φανέλα μου γράφει Σωκράτης, το οποίο θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το καλλιτεχνικό μου. Το παρατσούκλι μου είναι Πάπας. Δεν νομίζω ότι κάποιος έχει πρόβλημα με αυτό“.