Στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΠΑΟΚ ο Καρλάο

Έντονο ενδιαφέρον για τον Βραζιλιάνο επιθετικό, Καρλάο, δείχνει ο ΠΑΟΚ από την στιγμή που τ' όνομά του προτάθηκε στην "ασπρόμαυρη" διοίκηση.
Ο 25χρονος σέντερ φορ είναι ψηλά στην μεταγραφική λίστα του Δικεφάλου και αγωνίζεται στην Κασίμα Άντλερς της Ιαπωνίας. Οι καλύτερες χρονιές του βέβαια ήταν στην Λεϊρία όπου σε 54 αγώνες πέτυχε 26 γκολ.
Έπειτα ήρθα η πρόταση από την Ιαπωνία την οποία αποδέχθηκε, όμως λόγω του σεισμού που κόστισε στην Ασιατική χώρα, σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ευρώπη.
Ο Βραζιλιάνος λοιπόν προτάθηκε στον ΠΑΟΚ και τόσο ο Μπόλονι, όσο και ο Παντελής Κωνσταντινίδης πιστεύουν στις ικανότητές του και όπως όλα δείχνουν, ο Δικέφαλος μπορεί να κάνει την κίνηση για να τον αποκτήσει.
Άλλωστε είναι ψηλός και γενικά τα χαρακτηριστά του, ταιριάζουν πάρα πολύ σ’ αυτά που ζητάει ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ για να καλύψει το κενό στη γραμμή κρούσης , μετά και το “αντίο” του Μουσλίμοβιτς.
Ποιος είναι ο Καρλάο
Ο Καρλάο είναι 25 χρόνων, γεννήθηκε την 1η Αυγούστου του 1986, και αγωνίστηκε επαγγελματικά στην πατρίδα του με τη φανέλα της Σάο Κριστοβάο και την Ντούκε της Κάξιας πριν πάρει την απόφαση να κάνει το άλμα για την Ευρώπη προκειμένου να αγωνιστεί στη Λεϊρία. Εκεί έκανε απίθανα πράγματα καταφέρνοντας μόλις σε πέντε αγώνες της δεύτερης κατηγορίας να πετύχει δέκα γκολ και να βοηθήσει την ομάδα του να πάρει την άνοδο.
Στο επόμενο πρωτάθλημα έβαλε 6 γκολ σε 29 αγώνες και επανήλθε στις εντυπωσιακές εμφανίσεις στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος της περσινής χρονιάς όταν σε 14 παιχνίδια έβαλε 9 γκολ και ήταν εκείνο το διάστημα δεύτερος στον πίνακα των σκόρερ πίσω από τον Χουλκ της Πόρτο που είχε στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα 14 φορές.
Και ενώ υπήρχε ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες της Πορτογαλίας και όχι μόνο (ακούστηκαν και υπερβολικά σενάρια για την Τσέλσι), αυτός αποφάσισε να αγωνιστεί στην Ιαπωνία παίρνοντας μεταγραφή στην Κασίμα Άντλερς. Από τον Φεβρουάριο μέχρι και σήμερα είχε 10 συμμετοχές και 1 γκολ δείχνοντας πως του ήταν δύσκολο να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.
Ο Καρλάο είναι ψηλός (1.90) και θεωρείται πως έχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση.
2008-2009: Λεϊρία 5 αγώνες, 10 γκολ
2009-2010: Λεϊρία 29 αγώνες, 6 γκολ
2010-2011: Λεϊρία 14 αγώνες, 9 γκολ
2010-2011: Κασίμα Άντλερς 10 αγώνες, 1 γκολ