THE SPORTS ECONOMIST

Στο κατώφλι της ΑΕΚ και πάλι η Λανς, ο Λιβάι Γκαρσία στη λίστα της για αντί-Οπέντα

Ο Λιβάι Γκαρσία
Ο Λιβάι Γκαρσία EUROKINISSI SPORTS

Μετά την πώληση του Λόις Οπέντα στη Λειψία, η Λανς βγαίνει στην αγορά αναζητώντας τον διάδοχο του Βέλγου επιθετικού, έχοντας τον Λιβάι Γκαρσία στις επιλογές της, αλλά και γνωρίζοντας από πρώτο χέρι ύστερα από την προ εβδομάδων απόρριψη της πρότασης για τον Χάρολντ Μουκουντί την αμετακίνητη για την ώρα απόφαση της ΑΕΚ να μην συζητήσει ενδεχόμενο παραχώρησης βασικού ποδοσφαιριστή της.

Η ΑΕΚ δεν πουλάει. Διακηρυγμένο και αμετάβλητο τουλάχιστον ως και την κατάληξη των καλοκαιρινών υποχρεώσεών της πρωταθλήτριας Ελλάδας στα προκριματικά του Champions League. H Λανς μια από τις ομάδες που το έχει εμπεδώσει μιας και είδε την προ εβδομάδων προσπάθεια της να αποκτήσει τον Χάρολντ Μουκουντί ουσιαστικά να μην συγκινεί ούτε στο ελάχιστο την Ένωση.

Παράλληλα με την ανάλογη και σαφέστατη των προθέσεων των «κιτρινόμαυρων» απόκριση, με το… μήνυμα να γίνεται κατανοητό μιας και οι «λανσούα» έχουν στραφεί – και είναι σε προνομιακή θέση στην σχετική κούρσα διεκδίκησης – στον διεθνή Μαροκινό Ρομάν Σάις, φιλοδοξώντας να τον αγοράσουν (έναντι 4 εκατ. ευρώ) από την Μπεσίκτας.

Η ανάγκη όμως που επισημοποιήθηκε χτες είναι αυτή που πλέον επείγει στους δευτεραθλητές Γαλλίας και τους φέρνει ξανά στο κατώφλι της ΑΕΚ.

Το γαϊτανάκι έχει ξεκινήσει μήνες. Η Τσέλσι αγόρασε τον Κρίστοφερ Ενκουνκού από τη Λειψία, με τους «ταύρους» να έχουν στοχοποιήσει ως διάδοχό του τον Λόις Οπέντα, τον περυσινό δηλαδή αρχισκόρερ της Λανς στην ξέφρενη πορεία της στη 2η θέση της Ligue 1 και στην εξασφάλιση ενός εισιτηρίου για τους ομίλους του Champions League.

Οι διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων κράτησαν αρκετά, ολοκληρώθηκαν τελικά χτες, με τον 23χρονο να μετακομίζει στη Λειψία έναντι 40 εκατ. ευρώ και τη Λανς επισήμως πια να βγαίνει στην αγορά για να αντικαταστήσει τον Βέλγο επιθετικό.

Αδιαμφισβήτητα και επιβεβαιωμένα στη λίστα των επιλογών της βρίσκεται ο Λιβάι Γκαρσία. Τσεκαρίστηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν, πέρασε όλα τα απαιτούμενα στάδια του scouting, με τους επιτελείς του γαλλικού συλλόγου να έχουν μάλιστα επικοινωνήσει το τσεκάρισμά τους (και όχι μόνο).

Το επιπλέον ιδιαίτερο συνίσταται στο ότι Οπέντα και Γκαρσία και αγωνιστικά έχουν ανάλογη πορεία μιας και πρόκειται για δύο εξτρέμ, οι οποίοι «ξεπετάχτηκαν» αλλάζοντας θέση και ρόλο στο γήπεδο και παίζοντας στην κορυφή της επίθεσης.

Επικοινωνία μεταξύ των δύο συλλόγων συγκεκριμένα για τον επιθετικό από το Τρινιντάντ δεν έχει υπάρξει. Πολύ νωπό άλλωστε το αποτύπωμα της προηγούμενης για τον Μουκουντί. Δεδομένα, η Λανς έχει τη δυνατότητα να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Ένωσης και να βάλει… δύσκολα με τα χρήματα (και την προοπτική) που μπορεί να βάλει στο τραπέζι.

Δυνητικά πάντα. Αν και εφόσον δηλαδή αποφασιστεί να γίνει μια απόπειρα - αυτή τη φορά για τον Γκαρσία - εκ μέρους της Λανς, με το χρονικό σημείο που θα γίνει αυτή να είναι επίσης κρίσιμο, ίσως και ανάλογα με το ύψος της όποιας πρότασης.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΑΛΛΙΑ LIGUE 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ