ΑΓΓΛΙΑ

Στην Premier League η Μπρέντφορντ, 2-0 την Σουόνσι στο ματς των 210 εκατομμυρίων ευρώ

Γένσεν και Τόμπσον πανηγυρίζουν νίκη της Μπρέντφορντ στο League Cup απέναντι στην Φούλαμ (1 Οκτωβρίου 2020)
Γένσεν και Τόμπσον πανηγυρίζουν νίκη της Μπρέντφορντ στο League Cup απέναντι στην Φούλαμ (1 Οκτωβρίου 2020) @ 2020 GLYN KIRK/ASSOCIATED PRESS

Η Μπρέντφορντ επικράτησε 2-0 της Σουόνσι στον τελικο των play offs ανόδου στην Championship και πήρε χρυσό εισιτήριο για την Premier League, επιστρέφοντας μάλιστα στη μεγάλη κατηγορία μετά από 74 χρόνια (VIDEOS).

Μία αναμονή 74 ολόκληρων χρόνων έλαβε τέλος το απόγευμα του Σαββάτου στο ιστορικό "Γουέμπλεϊ". Η Μπρέντφορντ ήταν η θριαμβεύτρια στον τελικο των play offs της Championship καθώς επιβλήθηκε 2-0 της Σουόνσι και πήρε το εισιτήριο για την Premier League, για να δηλώσει παρούσα στα μεγάλα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου μετά από τη σεζόν 1946-47.

Η ομάδα του δυτικού Λονδίνου θα ακολουθήσει έτσι την Νόριτς του Δημήτρη Γιαννούλη και την Γουότφορντ στην Premier League, τις δύο ομάδες που πήραν απευθείας το εισιτήριο της ανόδου, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι πέρα από τη δόξα και την αίγλη, θα μπει στα ταμεία των "μελισσών" και ένα ποσό κοντά στα 210 εκατομμύρια ευρώ ως μπόνους, σε βάθος τριετίας.

Καθόλα εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως μέχρι πρότινος η Μπρέντφορντ μετρούσε 9 ήττες σε ισάριθμες απόπειρες ανόδου μέσω των play offs, εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν σε τελικούς απέναντι σε Κρου Αλεξάντρα (1997), Στόουκ (2002), Γέοβιλ (2013) και Φούλαμ (2020).

Το ματς

Οι παίκτες του Τόμας Φρανκ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο εννέα μόλις μήνες μετά την ήττα από την Φούλαμ στον τελικό των περυσινό play offs της ανόδου και αυτή τη φορά μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια, καθώς δεν ήθελαν με τίποτα να πετάξουν μία ακόμα ευκαιρία μέσω αγώνων μπαράζ, τη 10η για το σύλλογο τις τελευταίες δεκαετίες

Φρόντισαν μάλιστα από νωρίς να μπουν στη θέση του οδηγού, με τον Εμπεμό να κερδίζει πέναλτι σε ανατροπή του από τον κίπερ της Σουόνσι, Γούντμαν, και τον αρχισκόρερ της ομάδας, Ιβάν Τόνι, να αναλαμβάνει την εκτέλεση για να κάνει το 1-0 στο 10'.

Δέκα λεπτά αργότερα οι τυπικά γηπεδούχοι ξεδίπλωσαν υποδειγματική αντεπίθεση, με τη μπάλα να φτάνει στον Εμιλιάνο Μαρκόντες και με εξαιρετικό δεξί σουτ μέσα από την περιοχή να γράφει το 2-0.

Το ημίχρονο βρήκε την Μπρέντφορντ να μετράει 5 τελικές προσπάθειες, 3 εντός εστίας και 2 γκολ, με την Σουόνσι από την πλευρά της να έχει μόλις 2 τελικές και αυτές εκτός στόχου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι ερυθρόλευκοι είχαν ως κύριο στόχο να διαφυλάξουν το υπέρ τους προβάδισμα και δεν πήραν ρίσκα, με τους κύκνους να παρουσίαζονται πάντως αδύναμοι στην επίθεση και να χάνουν και τις τελευταίες ελπίδες τους στο 67' με την αποβολή του Φάλτον με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Κάπως έτσι το 2-0 έμεινε αναπόφευκτα μέχρι το φινάλε, με την Μπρέντφορντ να έχει 12 τελικές (3 εντός εστίας) και την Σουόνσι 9 αλλά καμία εντός εστίας, και τους παίκτες του Τόμας Φρανκ να πανηγυρίζουν έξαλλα μαζί με περίπου 5.000 οπαδούς τους μία άνοδο που είχε να γευτεί ο σύλλογος του δυτικού Λονδίνου 74 ολόκληρα χρόνια.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ: Ράγια, Ντάλσγκααρντ, Γιάνσον (79' Ριντ), Πίνοκ, Ρόρσλεφ, Γένσεν, Γιάνελτ (74' Γκόντος), Κάνος (74' Φορς), Μαρκόντες (90' Μπρίνστραπ), Εμπεμό, Τόνι

ΣΟΥΟΝΣΙ: Γούντμαν, Νότον (61' Κούλεν), Καμπάνγκο, Γκουέ, Μπίντγουελ (82' Μάνινγκ), Φούλτον, Γκράιμς, Χούριχεϊν (64' Ντουαντά), Ρόμπερτς, Αγιού, Λόου

TAGS ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ