ΤΣΕΛΣΙ

Στέιβλι: "Παίρνουν την ομάδα από τον Αμπράμοβιτς, δεν είναι δίκαιο"

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς σε αγώνα της Τσέλσι με τη Σάντερλαντ το 2015 για την Premier League.
Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς σε αγώνα της Τσέλσι με τη Σάντερλαντ το 2015 © 2022 MATT DUNHAM, FILE / AP IMAGES

Η συνιδιοκτήτρια της Νιούκαστλ, Αμάντα Στέιβλι, τόνισε σε δηλώσεις της πως δεν είναι δίκαιο αυτό που συμβαίνει στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο οποίος πουλάει την Τσέλσι ως αποτέλεσμα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι περισσότερες χώρες της Δύσης, συμπεριλαμβανομένης της Μεγάλης Βρετανίας, πήραν την απόφαση για κυρώσεις προς τη Ρωσία, αλλά και σε μεγιστάνες της χώρας.

Οι παραπάνω εξελίξεις επηρέασαν και την Τσέλσι, με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς να ανακοινώσει την πρόθεσή του να πουλήσει τους μπλε. Τόνισε μάλιστα πως δεν ζητάει πίσω τα λεφτά που του χρωστάει ο σύλλογος και πως όλα τα χρήματα από την πώληση της Τσέλσι θα πάνε στα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία.

Η συνιδιοκτήτρια της Νιούκαστλ, Αμάντα Στέιβλι, υπεραμύνθηκε του Αμπράμοβιτς τονίζοντας πως είναι μία άδικη εξέλιξη και ουσιαστικά παίρνουν την ομάδα από τον Ρώσο μεγιστάνα: "Πάντα θα έχουμε γεωπολιτικά ζητήματα. Ο κόσμος πάντα θα έχει προβλήματα. Ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο και αισθάνομαι στεναχωρημένη γιατί παίρνουν την ομάδα από κάποιον, εξαιτίας των σχέσεων που έχει με κάποιον. Δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο".

Μάλιστα, απέκλεισε το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν με τη Σαουδική Αραβία παρόμοιες συνθήκες, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε κυρώσεις προς τη χώρα που βρίσκεται πίσω από τη Νιούκαστλ.

"Προφανώς όχι. Ήμουν τόσο αισιόδοξη γι' αυτή τη σχέση. Δεν είναι η Σαουδική Αραβία, αλλά το Public Investment Fund. Ήξερα ότι υπάρχει μόνο ένας επενδυτής για τη Νιούκαστλ, ήξερα ποιος ήταν και ότι δεν υπάρχει ίχνος να διαταραχθούν οι σχέσεις για εμάς, αλλά και για τους φιλάθλους" ανέφερε η Στέιβλι.

TAGS ΤΣΕΛΣΙ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ