ΣΤΗΜΕΝΑ

Στα μαλακά έπεσε ο Ψωμιάδης

Στα μαλακά έπεσε ο Ψωμιάδης
INTIME SPORTS

Ποινή κάθειρξης 4,5 ετών και 35.000 ευρώ πρόστιμο επιβλήθηκε στον Μάκη Ψωμιάδη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Ένοχοι κρίθηκαν και οι Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, Θωμάς Μητρόπουλος, Διονύσης Κωτούλας και Περικλής Αμανατίδης για την υπόθεση των στημένων αγώνων. Διαβάστε τις ποινές.

Φυλάκιση 4,5 ετών και 35.000 χρηματικό πρόστιμο επιβλήθηκε στον Μάκη Ψωμιάδη για την υπόθεση των στημένων αγώνων.

Η ποινή είναι εξαγοράσιμη (5 ευρώ ανά μέρα) κι έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την έφεση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αντιδικία με την ΑΕΚ για την υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία της είναι εκείνη που κρατά ακόμα προφυλακισμένο τον Μάκη Ψωμιάδη.

Η ποινή του Κωνσταντίνου Ριαβόγλου:Ποινής φυλάκισης 4 ετών και 6 μηνών και με χρηματική ποινή 40.000 ευρώ με την ποινή να είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως. Η ποινή του έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα μέχρι την έφεση.

Η ποινή του Θωμά Μητρόπουλου:Ποινή φυλάκισης 3 ετών και με χρηματική ποινή 30.000 ευρώ με την ποινή να είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως. Η ποινή του έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα μέχρι την έφεση.

Η ποινή του Διονύση Κωτούλα: Ποινή φυλάκισης 2 ετών με 3ετή αναστολή.

Η ποινή του Περικλή Αμανατίδη:Ποινή φυλάκισης 2 ετών με 3ετή αναστολή

Αθώοι κρίθηκαν λόγω αμφιβολιών οι Γιώργος Χριστοβασίλης, Σταύρος Ψωμιάδης, Βαγγέλης Αγγελής, Δημήτρης Δημητρίου, Γιώργος Χαβενετίδης,Γιάννης Παπακώστας.

Η εισαγγελέας έδρας, Βιργινία Σακελλαροπούλου, πρότεινε ποινές για τους 5 καταδικασθέντες, με τους συνηγόρους των κατηγορουμένων να προβάλουν τα αιτήματά τους για την έκταση των ποινών και για αναγνώριση ελαφρυντικών.

Η εισαγγελέας έδρας είχε προτείνει την ενοχή των 5 καταδικασθέντων για τα εξής αδικήματα:
Μάκης Ψωμιάδης:α) απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος, β) δωροδοκία και δωροληψία κατ' εξακολούθηση.

Κωνσταντίνος Ριαβόγλου: α) δωροληψία και δωροδοκία κατ' εξακολούθηση β) παράνομο στοιχηματισμό.

Θωμάς Μητρόπουλος: Δωροδοκία κατ΄εξακολούθηση.

Διονύσης Κωτούλας:Δωροδοκία κατ΄εξακολούθηση.

Περικλής Αμανατίδης: Δωροδοκία κατ΄εξακολούθηση.

Η απόφαση για τον Μάκη Ψωμιάδη: Αθώος για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αθώος για παράνομο στοιχηματισμό, ένοχος για απόπειρα εκβιασμού κατ' επάγγελμα και συνήθεια σε βαθμό κακουργήματος κι ένοχος για δωροδοκία και δωροληψία κατ' εξακολούθηση για ματς Καβάλα - Αγροτικός Αστέρας, Αναγέννηση Καρδίτσας - Καβάλα και Αγροτικός Αστέρας - Καβάλα.

Ο πρώην πρόεδρος του Αγροτικού Αστέρα,Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, κρίθηκε ένοχος για δωροληψία και δωροδοκία κατ' εξακολούθηση για τα ματς Καβάλα - Αγροτικός Αστέρας, Ηλυσιακός - Αγροτικός Αστέρας και Αγροτικός - Καβάλα κι ένοχος για παράνομο στοιχηματισμό στο παιχνίδι Αγροτικός Αστέρας - Διαγόρας.

Ο Θωμάς Μητρόπουλος, ως πρόεδρος του Ηλυσιακού, κρίνεται ένοχος για δωροδοκία κατ' εξακολούθηση για τα ματς Ηλυσιακός - Εθνικός, Ηλυσιακός - Αγροτικός Αστέρας και Ολυμπιακός Βόλου - Ηλυσιακός.

ΟΔιονύσης Κωτούλας,ως πρόεδρος της Αναγέννησης Καρδίτσας, κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία στο Αναγέννηση Καρδίτσας - Καβάλα.

Ο προπονητήςΠερικλής Αμανατίδης κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία στο Αναγέννηση Καρδίτσας - Καβάλα.

ΟΣταύρος Ψωμιάδης, ως πρόεδρος της Καβάλας, κρίθηκε αθώος όλων των κατηγοριών.

Οι Γιάννης Παπακώστας, ως προπονητής της Καβάλας, Γιώργος Χριστοβασίλης με την ιδιότητα του μεγαλομετόχου του ΠΑΣ Γιάννινα, Βαγγέλης Αγγελής ως παράγων του ΠΑΣ, ο πράκτορας Δημήτρης Δημητρίου και ο μπουκ Γιώργος Χαβενετίδης κρίθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών.

Μετά από την ανακοίνωση των ενόχων, όλοι οι συνήγοροι τους ζήτησαν ελαφρυντικά προτέρου έντιμου βίου και καλής συμπεριφοράς μετά από την επίδικη πράξη.

Η εισαγγελέας έδρας είπε να αναγνωριστούν ελαφρυντικά μόνο στους Κωτούλα και Αμανατίδη.

Για την περίπτωση Ψωμιάδη, η εισαγγελέας έδρας εξήγησε ότι δεν αναγνωρίζονται τέτοια ελαφρυντικά σε υπό κράτηση πρόσωπο.

Για την περίπτωση Μητρόπουλου είπε ότι "πρόκειται για πρόσωπο που από το 1981 μέχρι σήμερα έχει καταδίκες και παραβατική συμπεριφορά"και ότι πρόκειται "για μία από τις σκοτεινές παρουσίες της διαδικασίας".

Ο δικηγόρος του Θωμά Μητρόπουλου χαρακτήρισε "απαράδεκτη" την απόφαση και "ψευδομάρτυρα" τον Αλέξη Κούγια. "Έχει απαλλαχθεί από την παράγκα. Κι αν είναι σκοτεινή φυσιογνωμία ο Θωμάς Μητρόπουλος, ο Βλαστός τι είναι;"

Η πρόταση της εισαγγελέως για τον Μάκη Ψωμιάδη ήταν κάθειρξη 5 ετών για εκβίαση,φυλάκιση 3 ετών και 30.000 ευρώ για δωροδοκία, φυλάκιση 1 έτους, 10.000 ευρω για δωροληψία.

Για τονΚωνσταντίνο Ριαβόγλου: Φυλάκιση 3 ετών και 30.000 ευρώ για δωροδοκία, φυλάκιση 3 ετών και 30.000 ευρώ για δωροληψία, φυλάκιση 2 ετών για παράνομο στοιχηματισμό.

Για τονΘωμά Μητρόπουλο:Φυλάκιση 3 ετών και 30.000 ευρώ για δωροδοκία.

Για τονΔιονύση Κωτούλα:Φυλάκιση ενός έτους για δωροδοκία.

Για τονΠερικλή Αμανατίδη:Φυλάκιση ενός έτους για δωροδοκία.

Ψωμιάδης: "Δικαιώθηκα"

"Είμαι αθώος από όλα και φάνηκε. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος γιατί κατέπεσε η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο εγκληματίας Μάκης φάνηκε πως δεν είναι. Δικαιώθηκα. Το σημαντικό είναι πως αθωώθηκε και ο γιος μου. Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία. Ευχαριστώ τους συνηγόρους μου", τόνισε ο Μάκης Ψωμιάδης.

TAGS ΣΤΗΜΕΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ