ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Σπόρτινγκ - Πόρτο 1-2: Ο θρίαμβος στη Λισαβόνα την κράτησε σε τροχιά τίτλου

Οι παίκτες της Πόρτο πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Λεβερκούζεν για τη φάση των ομίλων του Champions League 2022-2023 στην "Μπάιαρενα", Λεβερκούζεν | Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022
Οι παίκτες της Πόρτο πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Λεβερκούζεν για τη φάση των ομίλων του Champions League 2022-2023 στην "Μπάιαρενα", Λεβερκούζεν | Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 © 2022 MARTIN MEISSNER/ASSOCIATED PRESS

Η Πόρτο επικράτησε της Σπόρτινγκ για δεύτερη φορά ύστερα απ' τον τελικό του Taça da Liga και με το 2-1 στη Λισαβόνα παραμένει στο κυνήγι της Μπενφίκα για το πρωτάθλημα.

Η Πόρτο νίκησε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες τη Σπόρτινγκ και με το 2-1 στο "Ζοζέ Αλβαλάδε" για την 20ή αγωνιστική της Primeira Liga παρέμεινε στο κυνήγι της Μπενφίκα, αφήνοντας οριστικά εκτός μάχης τίτλου τα "λιοντάρια".

Ο αγώνας ήταν άκρως θεαματικός και σκληρός, με πολλές ευκαιρίες, επεμβάσεις και αναγκαστικές αλλαγές. Ο Μάρκους Έντουαρντς, ο Τρινκάο και ο Γιουσέφ Σερμίτι είχαν τη δυνατότητα να δώσουν προβάδισμα στους "δράκους" από το 1ο ημίχρονο, όμως δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Ντιόγκο Κόστα. Μάλιστα, ο Τρινκάο έπαιξε μόλις 35 λεπτά, αφού χτύπησε κι έδωσε τη θέση του στον Παουλίνιο.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν εξίσου απειλητικοί, ειδικά με τη διπλή ευκαιρία του Μεχντί Ταρεμί που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ώστε ο Ιβάν Μαρκάνο να πάρει το ριμπάουντ και με κεφαλιά να στείλει την μπάλα πάνω από την κενή εστία.

Το 2ο μέρος άρχισε με εξίσου καλό ρυθμό, αλλά αυτήν τη φορά υπήρχε και γκολ. Στο 60ό λεπτό, ο Ματέους Ουγκάρτε κέρδισε μια κόντρα, βρέθηκε τετ α τετ με τον Αντόνιο Αδάν κι έκανε το 1-0 για την ομάδα του Σέρζιο Κονσεϊσάο.

Ο Ρικάρντο Εσγκάιο για τους γηπεδούχους και ο Γκαλένο για τους φιλοξενούμενους ήταν τα επόμενα θύματα τραυματισμών, με συνέπεια να γίνουν αναγκαστική αλλαγή.

Η δράση μεταφέρθηκε στο γήπεδο της Πόρτο, με τη Σπόρτινγκ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως το γκολ να ακυρώνεται ορθώς για οφσάιντ.

Το παιχνίδι είχε μέλλον ακόμα. Στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, σε μια αντεπίθεση ο Πεπέ Ακίνο έγραψε το 2-0 και προκάλεσε έντονους πανηγυρισμούς (αλλά και δάκρυα) στον πάγκο της ομάδας του.

Το 2-0 δεν ήταν το τελικό σκορ, αφού οι "δράκοι" χαλάρωσαν και μια κεφαλιά του Σερμίτι από κοντά μείωσε το σκορ. Η τελευταία φάση του αγώνα ήταν ένα κόρνερ για τα "λιοντάρια", για το οποίο ανέβηκε ακόμα και ο Αδάν. Η μπάλα έφτασε στον Ισπανό τερματοφύλακα, που έκανε την τελική, αλλά δεν βρήκε στόχο.

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Αδάν, Ινάσιο, Κοάτες, Ρέις (70' Ντιομάντ), Μπεγερίν (55' Εσκάιο, 70' Γκόμες), Ουγκάρτε, Γκονσάλβες, Φαταγού (46' Σάντος), Έντουαρντς, Σερμίτι, Τρινκάο (34' Παουλίνιο)

ΠΟΡΤΟ: Κόστα, Μάριο (89' Κάρμο), Πέπε, Μαρκάνο, Φράνκο (84' Εουστάκιο), Γκρούγιτς, Ουρίμπε, Πεπέ, Ταρεμί (83' Μαναφά), Γκαλένο (75' Μαρτίνεθ)

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΡΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ