CHAMPIONS LEAGUE

Σπόρτινγκ - Ντόρτμουντ 3-1: Ο Γκονσάλβες έδωσε την πρόκριση, στο Europa League οι Γερμανοί

Οι παίκτες της Σπόρτινγκ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Ντόρτμουντ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2021-2022 στο "Ζοζέ Αλβαλάδε", Λισαβόνα | Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021
Οι παίκτες της Σπόρτινγκ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Ντόρτμουντ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2021-2022 στο "Ζοζέ Αλβαλάδε", Λισαβόνα | Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021 © 2021 ARMANDO FRANCA/ASSOCIATED PRESS

Η Σπόρτινγκ επικράτησε με 3-1 της Ντόρτμουντ χάρη σε δύο γκολ του Πέντρο Γκονσάλβες και προκρίθηκε στα νοκ άουτ του Champions League. Στο Europa League συνεχίζουν οι Γερμανοί.

Ο Πέντρο Γκονσάλβες ήταν ο πρωταγωνιστής για τη Σπόρτινγκ στη νίκη με 3-1 επί της Ντόρτμουντ στο "Ζοζέ Αλβαλάδε" για την 5η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Champions League. Τα γκολ του Πορτογάλου επιθετικού ουσιαστικά έδωσαν την πρόκριση στην ομάδα του (ακολουθεί τον Άγιαξ) και άφησαν την Μπορούσια στα μπαράζ για τη φάση των 16 του Champions League.

Οι Γερμανοί είχαν πάρει τη νίκη με 1-0 στο παιχνίδι της Βεστφαλίας και επιχείρησαν να κρατήσουν το προβάδισμα, όμως απέναντί τους βρήκαν τα "λιοντάρια" που παρατάχθηκαν με στόχο να βρουν ευκαιρίες στην κόντρα.

Ο αγώνας είχε καλό ρυθμό, αλλά στο 30' ο Νίκλας Σουλτς απέτυχε να τον διαχειριστεί. Το λάθος του Γερμανού μπακ έγινε βούτυρο στο ψωμί του Γκονσάλβες, που άνοιξε το σκορ. Περίπου δέκα λεπτά αργότερα, ένα σουτ του έγραψε το 2-0 και έδωσε προβάδισμα πρόκρισης πλέον στους γηπεδούχους.

Η Σπόρτινγκ παρέμεινε η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο και στο 2ο ημίχρονο. Έχασε την πρώτη καλή στιγμή και μπορεί στη συνέχεια οι Βεστφαλοί να έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα με τον Ντόνιελ Μάλεν, όμως δεν έκαναν ποτέ το 2-1 (οφσάιντ).

Η ψυχολογία τους κατέρρευσε, ενώ στο 74' έμειναν και με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Εμρέ Τζαν που είχε περάσει ως αλλαγή στο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 81' και ο Γκονσάλβες ετοιμαζόταν για χατ τρικ, όμως Γκρέγκορ Κόμπελ απέκρουσε. Ο Πέδρο Πόρο με κεφαλιά στο ριμπάουντ έκανε το 3-0 και έδωσε το έναυσμα για το πάρτι.

Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του Μάρκο Ρόζε ήταν να μειώσουν στις καθυστερήσεις με τον Μάλεν, όμως δεν απέφυγαν το Europa League.

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Αδάν, Ινάσιο, Κοάτες, Φεντάλ, Πόρο (88' Ουγκάρτε), Παλίνια, Νούνες, Ρέις (67' Εσγκάιο), Γκονσάλβες (88' Ναζίνιο), Παουλίνιο (82' Τομάς), Σαράμπια (68' Σάντος)

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Μενιέ, Ακάντζι, Πόνγκρατσιτς (67' Τίγκες), Σουλτς (46' Τζαν), Μπέλιγχαμ, Βίτσελ (56' Νταχούντ), Ρόις, Ρέινιερ (67' Ζαγκαντού), Μπραντ, Μάλεν

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ