Σπόρτινγκ: Έκανε δικό της τον Ντουμπιά από την Βενέτσια και του έβαλε ρήτρα 80 εκατ. ευρώ

Στην ενίσχυση της μεσαίας γραμμής της προχώρησε την πρώτη ημέρα του καλοκαιριού η Σπόρτινγκ, με τα λιοντάρια της Λισσαβώνας να κάνουν δικό τους τον Ισά Ντουμπιά από την Βενέτσια έναντι 20 εκατομμυρίων ευρώ και να του βάζουν ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 80 εκατομμυρίων.
Ο Ισά Ντουμπιά ήταν εξαιρετικός τη φετινή σεζόν με την Βενέτσια στην Serie B και με την παρουσία του (10 γκολ και 6 ασίστ σε 38 παιχνίδια στην δεύτερη κατηγορία και στο Coppa Italia) έπαιξε σημαντικό ρόλο στην άνοδό της στην κορυφαία κατηγορία, όμως η νέα σεζόν θα τον βρει σε άλλο πρωτάθλημα.
Αυτό θα είναι η Primeira Liga για λογαριασμό της Σπόρτινγκ, με τους Πορτογάλους να έρχονται σε συμφωνία με τους Ιταλούς και να τον κάνουν δικό τους μέχρι το 2031 έναντι 20 εκατομμυρίων ευρώ συν 3 με τη μορφή μπόνους, ποσό που μοιάζει αφάνταστα μεγάλο σε σχέση με το 1 εκατομμύριο ευρώ που δαπάνησαν οι λαγκουνάρι το 2024 για να τον πάρουν από την Αλμπινολέφε.
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η ομάδα των Φώτη Ιωαννίδη και Γιώργου Βαγιαννίδη έβαλε ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ, με την Βενέτσια από την πλευρά της να εξασφαλίζει ένα μικρό ποσοστό σε περίπτωση μελλοντικής μεταπώλησής του.
Σημειώνεται πως ο Ντουμπιά, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Ιταλία και έχει καταγωγή από την Ακτή Ελεφαντοστού, μετράει ήδη τρεις συμμετοχές με την Κ21 της Ιταλίας, με τις Γιουβέντους, Ίντερ, Μίλαν, Ρόμα και Αταλάντα να έχουν ενδιαφερθεί για την περίπτωσή του αλλά να αδυνατούν να ματσάρουν τα ποσά στα οποία ανέβηκε η Σπόρτινγκ για χάρη του.