CHAMPIONS LEAGUE

Σπόρτινγκ - Άιντραχτ 1-2: Μεγαλειώδης ανατροπή και πρόκριση για τους Γερμανούς, στο Europa League τα Λιοντάρια

Οι παίκτες της Άιντραχτ πανηγυρίζουν το γκολ του Κόλο Μουανί επί της Σπόρτινγκ
Οι παίκτες της Άιντραχτ πανηγυρίζουν το γκολ του Κόλο Μουανί επί της Σπόρτινγκ @ 2022 ARMANDO FRANCA / AP IMAGES

Ντάιτσι Καμάντα και Ραντάλ Κολό Μουανί οργάνωσαν την απίθανη ανατροπή της Άιντραχτ στη Λισαβόνα, που έδωσε την 1η θέση του 4ου ομίλου του Champions League στους Γερμανούς και την 3η στη Σπόρτινγκ (συνεχίζει στο Europa Legue).

Το τέλος του 1ου ημιχρόνου βρήκε τη Σπόρτινγκ πρωτοπόρο στον 4ο όμιλο του Champions League και την Άιντραχτ ουραγό. Το τέλος του 2ου ημιχρόνου αντέστρεψε την κατάσταση και οι Γερμανοί στέφθηκαν νικητές του γκρουπ χάρη στην ανατροπή και τη νίκη 2-1 στο "Ζοζέ Αλβαλάδε".

Οι Πορτογάλοι κέρδισαν μία θέση μετά το τέλος του αγώνα χάρη στο διπλό της Τότεναμ στη Μασσαλία και συνεχίζουν στο Europa League.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο του ρυθμού στη Λισαβόνα, όμως δεν μπορούσαν να βρουν με αξιώσεις τον Ραντάλ Κολό Μουανί ή τον Ντάιτσι Καμάντα, τους δύο πιο επικίνδυνους παίκτες τους στη σεζόν.

Αντιθέτως, ο Ρούμπεν Αμορίμ επέλεξε να παρατάξει μία ομάδα γεμάτη επιθετικά όπλα και δικαιώθηκε στο 1ο ημίχρονο, λόγω των περισσοτέρων καλών στιγμών και κυρίως λόγω του γκολ από τον Αρτούρ Γκόμες στο 39'.

Το 1-0 ήταν αποτέλεσμα που έστελνε τους γηπεδούχους στα νοκ άουτ και τους Γερμανούς εκτός Ευρώπης, συνθήκη με την οποία συμβιβάστηκε μόνο μία ομάδα. Αυτή δεν ήταν η γερμανική, η οποία μπήκε στο 2ο ημίχρονο αποφασισμένη για την ανατροπή. Ένα περίεργο χέρι του Σεμπαστιάν Κοάτες στο 62' έδωσε την ευκαιρία στον Καμάντα να σκοράρει από τη βούλα του πέναλτι για την ισοφάριση.

Η είσοδος των Τρινκάο και Ντάριο Εσούγκο δεν διόρθωσαν την κατάσταση για τους Πορτογάλους, που στο 2ο ημίχρονο δεν κατάφερναν να κάνουν τελική προσπάθεια. Στο 72ο λεπτό τιμωρήθηκαν με την ανατροπή από τον Κολό Μουανί και στα τελευταία λεπτά οι παίκτες του Όλιβερ Γκλάσνερ κατάφεραν να κρατήσουν με άνεση τη νίκη, που τους έστειλε στα νοκ άουτ της διοργάνωσης για πρώτη φορά σε επίπεδο Champions League.

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης προκάλεσε εκνευρισμό στα "λιοντάρια" που έμεναν εκτός Ευρώπης με τα μέχρι τότε δεδομένα, ωστόσο η Τότεναμ τους έκανε το χατίρι στη Γαλλία και κάνοντας την ανατροπή απέναντι στη Μαρσέιγ στο 90+5', άφησαν έξω τους Μασσαλούς κι έστειλαν τους Πορτογάλους στα μπαράζ για τη φάση των 16 του Europa League.

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Αδάν, Σεντ Τζουστ (78' Καμπράλ), Κοάτες, Ινάσιο, Πόρο, Γκονσάλβες, Ουγκάρτε (63' Εσούγκο), Σάντος (32' Ρέις), Έντουαρντς (63' Τρινκάο), Παουλίνιο, Γκόμες

ΑΙΝΤΡΑΧΤ: Τραπ, Τούτα, Γιάκιτς (81' Σμόλτσιτς), Εντικά, Εμπίμπ (69' Κνάουφ), Σο, Καμάντα, Λίντστρεμ (46' Ρόντε), Κολό Μουανί (80' Μπορέ), Γκέτσε (90' Αλιντού)

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

  • Σπόρτινγκ - Άιντραχτ 1-2 (39' Γκόμες / 64' πέν. Καμάντα, 73' Κολό Μουανί)
  • Μαρσέιγ - Τότεναμ 1-2 (45+2' Μπεμπά / 54' Λενγκλέ, 90+5' Χέιμπιεργκ)
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ