EUROPEAN SUPER LEAGUE

Spiegel: "Οι τρεις ομάδες της European Super League εξετάζουν φορμάτ τριών διοργανώσεων"

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ
Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ © 2018 CLAUD PARIS / FILE PHOTO / AP IMAGES

Οι τρεις ομάδες της European Super League συνεχίζουν τα σχέδια για τη σύσταση της European Super League και το νέο πλάνο περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες, με υποβιβασμούς, προβιβασμούς και μια wildcard για την πρώτη κατηγορία.

Οι τρεις ομάδες που περίμεναν στη European Super League (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους), επεξεργάζονται το format της λίγκας προκειμένου να μπορέσουν να το θέσουν σε εφαρμογή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας "Spiegel", οι ομάδες έχουν ένα πλάνο στο οποίο περιλαμβάνει ανόδους και υποβιβασμούς (τρεις κατηγορίες) για να ενισχύσει το στοιχείο του ανταγωνισμού, το οποίο έλειπε από το προηγούμενο σχέδιό τους.

Το σχέδιο είναι να υποβιβάζονται τρεις ομάδες από τη European Super League 1 στη European Super League 2, ενώ τον προβιβασμό θα τον γνωρίζουν δύο ομάδες από τη δεύτερη κατηγορία και μια εξ αυτών θα παίζει με Wildcard. Στο σχέδιό τους περιλαμβάνεται και τρίτη κατηγορία (στο σχεδιάγραμμα του tweet την ονομάζουν Conference League), στο οποίο τρεις ομάδες υποβιβάζονται και τρεις ανεβαίνουν αντίστοιχα.

Η δεύτερη επιλογή είναι κάτι που μοιάζει αρκετά με το ισχύον Champions League, αλλά μόνο για τη European Super League 2. Σε αυτή την κατηγορία, οι ομάδες θα εξασφαλίζουν τη συμμετοχή τους από τα εθνικά τους πρωταθλήματα, αλλάζοντας ουσιαστικά 17 ομάδες ανά σεζόν και τις τρεις που υποβιβάζονται από την πρώτη κατηγορία. Αν θέσουν σε εφαρμογή αυτή την επιλογή, θα φέρουν σε κόντρα τις εθνικές ομοσπονδίες με της FIFA / UEFA.

Οι συζητήσεις είναι διαρκείς, καθώς προσπαθούν να θέσουν σε εφαρμογή το συγκεκριμένο σχέδιο. Θυμίζουμε ότι εννιά ομάδες υπέγραψαν τη δήλωση στην οποία δήλωσαν τη δέσμευσή τους στις διοργανώσεις της UEFA αλλά και τις ποινές που θα έχουν, αν αγωνιστούν σε μια μη εγκεκριμένη διοργάνωση από τις FIFA/UEFA.

TAGS EUROPEAN SUPER LEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ LA LIGA SERIE A ΙΣΠΑΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ