THE SPORTS ECONOMIST

Σπέτσια – Μπότο: Η βολιδοσκόπηση του ιδιοκτήτη και η ρήτρα του ενός εκατομμυρίου

Ο Ζοζέ Μπότο στη συνέντευξη Τύπου για τη δουλειά του στον ΠΑΟΚ
Ο Ζοζέ Μπότο στη συνέντευξη Τύπου για τη δουλειά του στον ΠΑΟΚ INTIME

Το παρασκήνιο της υποψηφιότητας του Ζοζέ Μπότο για το πόστο του αθλητικού διευθυντή της Σπέτσια: το απ’ ευθείας τσεκάρισμα προθέσεων του Πορτογάλου από τον Αμερικανό ιδιοκτήτη του ιταλικού club, η επικοινωνία με διοικητικά στελέχη του ΠΑΟΚ και η ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιο του ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Στους περίπου εννιά μήνες που βρίσκεται στο πόστο του αθλητικού διευθυντή του ΠΑΟΚ ο Ζοζέ Μπότο, αρκετές είναι οι φορές που συνδέθηκε με διάφορες ομάδες του εξωτερικού, προκειμένου ν’ αναλάβει ανάλογους ρόλους και πόστα.

Πέρυσι, ο Πορτογάλος είχε διαψεύσει την οποιαδήποτε σεναριολογία. Φέτος, έκαναν ποδαρικό, βάζοντας έναν ακόμη κρίκο στην σχετική αλυσίδα, χτεσινά δημοσιεύματα στην Ιταλία σύμφωνα με τα οποία η Σπέτσια έχει τον Μπότο στους υποψήφιους για τη διαδοχή του Ρικάρντο Πετσίνι, ο οποίος αποχώρησε από το πόστο του CEO του ιταλικού συλλόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24, ο Αμερικάνος ιδιοκτήτης της Σπέτσια, Ρόμπερτ Πλάτεκ έχει βολιδοσκοπήσει απ’ ευθείας τον Μπότο. Παράλληλα, για το σχετικό ενδιαφέρον ενημερώθηκαν αρμοδίως και διοικητικά στελέχη του ΠΑΟΚ, με τους επιτελείς των "αετών" να επιβεβαιώνουν μέσω αυτής της επικοινωνίας και την ύπαρξη σχετικής ρήτρας αποδέσμευσης που υπάρχει στο συμβόλαιο του Πορτογάλου (ως το καλοκαίρι του 2024), ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, η καταβολή της οποίας απαιτήθηκε σαφώς σε περίπτωση οποιασδήποτε περαιτέρω κίνησης από την Σπέτσια.

Ρήτρας η οποία δεν αφαιρείται ούτε – για παράδειγμα – σε περίπτωση παραίτησης του Μπότο, παρά μόνο ύστερα από κοινή συμφωνία των δύο συμβαλλόμενων μερών (ΠΑΟΚ – Μπότο). Κάτι που αποτελεί ουσιαστικά την ασφαλιστική ανταποδοτική δικλείδα του "δικέφαλου" μετά την καταβολή 500.000 ευρώ στη Σαχτάρ τον περασμένο Δεκέμβριο ώστε να "σπάσει" το εκεί συμβόλαιο του Μπότο στους "ανθρακωρύχους" και να έρθει τότε στη Θεσσαλονίκη.

Άγνωστο τι αντίκτυπο θα έχει η ύπαρξη της συγκεκριμένης ρήτρας στην υποψηφιότητα του Μπότο και προφανώς στην αξιολόγησή της από τους επιτελείς της Σπέτσια. Σε κάθε περίπτωση είναι πλέον ενήμεροι για τις προθέσεις (και) του ΠΑΟΚ και το τι απαιτεί μια ενδεχόμενη επιλογή τους και απόφαση να κινηθούν για να εντάξουν τον Μπότο στο οργανόγραμμα του club.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ