SERIE A

Σπέτσια - Γιουβέντους 2-3: Κιέζα και Ντε Λιχτ έφεραν την πρώτη νίκη για την κυρία με ανατροπή

Ο Φεντερίκο Κιέζα πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Γιουβέντους
Ο Φεντερίκο Κιέζα πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Γιουβέντους @2021 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Η Γιουβέντους έπεσε θύμα ανατροπής στην έδρα της Σπέτσια όμως απάντησε με τη σειρά της με τα γκολ των Κιέζα και Ντε Λιχτ στο τελευταίο ημίωρο, για να πανηγυρίσει μία σπουδαία νίκη με σκορ 3-2 και να πάρει το πρώτο της τρίποντο στη φετινή Serie A.

Μετά από τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθειες (2 ισοπαλίες - 2 ήττες) η Γιουβέντους πανηγύρισε το βράδυ της Τετάρτης την πρώτη της νίκη στη φετινή Serie A, με την ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να βρίσκεται με την πλάτη στον στοίχο στο "Αλμπέρτο Πίκο" αλλά να κάνει την ανατροπή, επικρατώντας με σκορ 3-2 της Σπέτσια του Δημήτρη Νικολάου (βασικός, αγωνίστηκε σε όλο το ματς) για την 5η αγωνιστική.

Το ματς είχε δραματική διακύμανση καθώς η βέκια σινιόρα άνοιξε το σκορ (το ίδιο είχε κάνει και απέναντι σε Ουντινέζε, Νάπολι και Μίλαν) με ωραίο συρτό σουτ του Μόιζε Κεν από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά στη συνέχεια είδε την Σπέτσια να φέρνει τούμπα την κατάσταση, με τα γκολ των Γκιάσι (33') και Αντίστε (49').



Ωστόσο, αυτή τη φορά οι Τορινέζοι έδειξαν πως διαθέτουν μεγάλα ψυχικά αποθέματα καθώς έφτασαν σε μία σπουδαία ανατροπή, με τον Φεντερίκο Κιέζα να φέρνει το ματς στα ίσα (2-2) στο 66' και τον Ματάις Ντε Λιχτ να της δίνει προβάδισμα (3-2) στο 72', για να έρθει στο φινάλε ο Σέζνι με μία φανταστική επέμβαση για να σφραγίσει το χρυσό τρίποντο.

Κατέκτησε μάλιστα το τρίποντο σε μία βραδιά που είδε την εστία της να παραβιάζεται για 19ο σερί ματς πρωταθλήματος (μόνο το 1955 είχε μεγαλύτερο σερί όπου δεν μπορούσε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της, 21 ματς) ενώ έφτασε επίσης τα 8 γκολ παθητικό στις πρώτες πέντε αγωνιστικές της Serie A μόλις για δεύτερη φορά στις 60 τελευταίες σεζόν.

ΣΠΕΤΣΙΑ: Ζόετ, Άντου, Χρίστοφ, Νικολάου, Μπαστόνι, Φερέρ, Μπουράμπια (77' Σάλα), Βέρντε (77' Μανάι), Ματζόρε (85' Σαλσέδο), Γκιάσι, Αντίστε (77' Ενζολά)

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέζνι, Ντανίλο, Μπονούτσι, Ντε Λιχτ, Ντε Σίλιο (46' Σάντρο), Κιέζα (84' Κουλουσέβσκι), Μπεντανκούρ (46' Λοκατέλι), ΜακΚένι, Ραμπιό (67' Μπερναρντέσκι), Ντιμπάλα, Κεν (59' Μοράτα)

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:

Τα highlights των αγώνων:

Μπολόνια - Τζένοα 2-2

Φιορεντίνα - Ίντερ 1-3

Αταλάντα - Σασουόλο 2-1

Σπέτσια - Γιουβέντους 2-3

Σαλερνιτάνα - Βερόνα 2-2

Η βαθμολογία της Serie A:

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ