ΝΑΠΟΛΙ

Σπαλέτι: "Νάπολι, αυτό το πρωτάθλημα είναι για σένα"

Σπαλέτι: "Νάπολι, αυτό το πρωτάθλημα είναι για σένα"
@2022 ANDREW MEDICHINI/AP IMAGES

Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι ξέσπασε σε λυγμούς μετά την κατάκτηση του σκουντέτο από την Νάπολι, αφιερώνοντας την επιτυχία του στον αδερφό του, που έφυγε από τη ζωή πριν από τέσσερα χρόνια, όπως επίσης στους παίκτες και στους οπαδούς της ομάδας.

Η Νάπολι πανηγυρίζει από το βράδυ της Πέμπτης (4/5) μία ιστορική επιτυχία, το τρίτο της πρωτάθλημα και πρώτο μετά από το 1990, και ένας από τους βασικούς συντελεστές αυτής του τεράστιου επιτεύγματος από πλευράς παρτενοπέι δεν είναι άλλος από τον Λουτσιάνο Σπαλέτι.

Ο έμπειρος προπονητής έφτιαξε και παρουσίασε ένα εξαιρετικό σύνολο που σάρωσε τα πάντα στο διάβα του από την 1η μέχρι την 33η αγωνιστική (κλείδωσε το σκουντέτο πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε του μαραθωνίου) και στις πρώτες του δηλώσεις μετά το ματς με την Ουντινέζε αδυνατούσε να κρύψει τη συγκίνησή του:

"Το πρόβλημα με όσους είναι συνηθισμένοι να δουλεύουν σκληρά όπως εγώ είναι ότι δυσκολευόμαστε να απολαμβάνουμε πλήρως τις νίκες. Υπάρχει πάντα περισσότερη δουλειά να γίνει, οπότε η χαρά είναι φευγαλέα", δήλωσε αρχικά ο Σπαλέτι, για να συμπληρώσει:

"Το να βλέπω τους παρτενοπέι χαμογελαστούς και ευτυχισμένους είναι το σπουδαιότερο συναίσθημα για μένα. Το δύσκολο είναι να φτάσεις σε αυτό το σημείο, έχοντας μία ολόκληρη πόλη να είναι φορτωμένη στην πλάτη σου.

Υπάρχουν άνθρωποι εδώ που θα καταφέρουν να ξεπεράσουν δύσκολες στιγμές στη ζωή τους επειδή θυμούνται αυτή τη στιγμή. Αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν όλη αυτή τη χαρά.

Αυτός ο κόσμος έχει δει τεράστιους προπονητές να έρχονται και να φεύγουν. Είδαν τον Ντιέγκο Μαραντόνα να παίζει, οπότε είναι δύσκολο να τους λες ότι πέρυσι τερματίσαμε τρίτοι και διεκδικούσαμε τον τίτλο".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Όσον αφορά στο πώς έχτισε τη Νάπολι με τόσο ισχυρά θεμέλια για να φτάσει μέχρι την κορυφή, είπε: "Ο βασικός στόχος μας φέτος ήταν να διατηρήσουμε μία θέση στο Champions League.

Κάποιοι αντέδρασαν απέναντι στην ομάδα το περασμένο καλοκαίρι και δεν μου άρεσε αυτό. Όταν είπα ότι έπρεπε να παλέψουμε για τον τίτλο, κάποιοι έκαναν παράπονα και είπαν ότι ξέφυγα ή ότι πέρασα τα όρια.

Όμως αυτό που είπα ήταν για να πάρω το μάξιμουμ από αυτούς τους παίκτες και για να χτίσω μία νοοτροπία του να μην τα παρατάμε. Αυτή η σεζόν ήταν όπως το δεύτερο μέρος του αγώνα με την Ουντινέζε, υπέροχη ήταν και η περυσινή σεζόν και ποτέ δεν αμφισβητήθηκε ο στόχος μας.

Ο Μπενίτεθ, ο Αντσελότι, ο Σάρι με το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ιταλία, ο Γκατούζο που κέρδισε το Κύπελλο, οπότε ως τί ερχόμουν εγώ; Δεν είναι σαν να λέω ότι θέλουμε να αποφύγουμε τον υποβιβασμό. Οφείλουμε να νικούμε".

Ο Σπαλέτι, ο οποίος έγινε ο γηραιότερος προπονητής που κατακτάει τον τίτλο του πρωταθλητή, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του στο φινάλε της συνέντευξης, όταν του ζητήθηκε να πει σε ποια πρόσωπα αφιερώνει το σκουντέτο:

"Οφείλω να το αφιερώσω στους παίκτες, που αξίζουν αυτή τη χαρά. Έπειτα σε όλους τους οπαδούς. Νάπολι είναι για σένα! Και τέλος σε όλους όσοι εργάζονται μέσα στην Νάπολι, στο επιτελείο μου, στον Τζουντόλι, στο σύλλογο.

Και στην κόρη μου, την Ματίλντε. Φυσικά, όλη την οικογένειά μου που με στηρίζει. Τους φίλους μου και τον αδερφό μου Μαρτσέλο", κατέληξε ο Σπαλέτι, με την τελευταία αναφορά να είναι συγκινητική, με δεδομένο πως ο αδερφός του Λουτσιάνο Σπαλέτι πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια.

TAGS ΝΑΠΟΛΙ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ