ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σουηδία - Τσεχία 1-0 παρ.: Άργησε αλλά τα κατάφερε, εκτός Μουντιάλ ο Βατσλίκ

Ο Εμίλ Φόρσμπεργκ με την εθνική Σουηδίας κόντρα στη Σκωτία στο Euro 2020
Ο Εμίλ Φόρσμπεργκ με την εθνική Σουηδίας κόντρα στη Σκωτία © 2021 STU FORSTER - POOL PHOTO/ASSOCIATED PRESS

Η Σουηδία πήρε τη νίκη 1-0 επί της Τσεχίας στην Στοκχόλμη, χάρη σε ένα γκολ του Ρόμπιν Κουέισον στην παράταση, με συνέπεια να διεκδικήσει το "εισιτήριο" για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 κόντρα στην Πολωνία την Τρίτη στην έδρα της.

Η Σουηδία έκανε τα εύκολα δύσκολα και τελικά χρειάστηκε την παράταση για να κάμψει την αντίσταση της Τσεχίας στην "Φρεντς Αρένα".

Το γκολ του Ρόμπιν Κουέισον στον επιπλέον χρόνο της έδωσε τη νίκη με 1-0 και την Τρίτη περιμένει στην Στοκχόλμη την Πολωνία για ένα "εισιτήριο" στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022.

Ο αγώνας είχε καλό ρυθμό και οι γηπεδούχοι είχαν τον πρώτο λόγο στο 1ο ημίχρονο. Οι τελικές τους ήταν περισσότερες, αλλά καμία εύστοχη ώστε να βάλει δύσκολα στον Τόμας Βατσλίκ.

Οι Τσέχοι αντιμετώπισαν πρόβλημα στη δημιουργία κινδύνων, κάτι που συνεχίστηκε και στο 2ο μέρος. Δύο τραυματισμοί των Ντέγιαν Κουλουσέβσκι και Μάρτιν Όλσεν έκοψαν το ρυθμό των Σκανδιναβών, ενώ και οι κινήσεις του Γιάροσλαβ Σίλχαβι από τον πάγκο έδωσαν ένα μομέντουμ στους Τσέχους.

Το νικητήριο γκολ δεν ήρθε για καμία ομάδα και στην παράταση οι Σουηδοί έμοιαζαν εκείνοι που είχαν αντοχές (και μια καλή ευκαιρία με κεφαλιά που μπλόκαρε ο Βατσλίκ), παρότι είχαν κάνει λιγότερες αλλαγές. Στο 110' μια μαγική συνεργασία του Κουέισον με τον Αλεξάντερ Ίσακ έφερε τον πρώτο σε θέση βολής για το 1-0.

Ο Βατσλίκ δεν μπορούσε να κάνει κάτι στο γκολ, οι συμπαίκτες του δεν έκαναν κάτι στη συνέχεια για να απαντήσουν σε αυτό και το 1-0 έδωσε την πρόκριση στον τελικό των μπαράζ.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Όλσεν, Ντάνιελσον, Νίλσον, Λίντελεφ, Μ. Όλσον (62' Μπένγκτσον), Κλάεσον (62' Κουαΐσον), Κ. Όλσον (107' Κάρλστρεμ), Έκνταλ (72' Σβάνμπεργκ), Φόρσμπεργκ (115' Ελάνγκα), Κουλουσέβσκι, Ίσακ (115' Χελάντερ)

ΤΣΕΧΙΑ: Βατσλίκ, Ζίμα, Μπράμπετς, Χόλες, Σάντιλεκ (90+2' Σικόρα), Μπάρακ (90+2' Κρέιτσι), Σούτσεκ, Μάσοπουστ (76' Χάβελ), Χλόζεκ (111' Λινγκρ), Γιάνκτο (76' Μάτεγιου), Κούχτα (83' Πέκχαρτ)

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΤΣΕΧΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ