ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σουηδία - Κόσοβο 3-0: Νίκησε και περιμένει την Ελλάδα

Ο Φόρσμπεγκ πανηγυρίζει γκολ στην αναμέτρηση ανάμεσα στη Σουηδία και τη Σλοβακία για το Euro 2020.
Ο Φόρσμπεγκ πανηγυρίζει γκολ στην αναμέτρηση ανάμεσα στη Σουηδία και τη Σλοβακία © 2021 ANATOLY MALTSEV, POOL/AP IMAGES

Η Σουηδία έκανε ακόμα ένα βήμα για τη διασφάλιση μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων του 2ου προκριματικού ομίλου στην ευρωπαϊκή ζώνη για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022, ύστερα από τη νίκη της με 3-0 επί του Κοσόβου, πριν από το παιχνίδι με την Ελλάδα.

Η Σουηδία έκανε το καθήκον της απέναντι στο Κόσοβο και με τη νίκη 3-0 πλησίασε ακόμα περισσότερο στα γήπεδα του Κατάρ. Οι Σκανδιναβοί έφτασαν τους 12 βαθμούς έπειτα από την 7η αγωνιστική στον 2ο προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, ένα λιγότερο από την πρωτοπόρο Ισπανία και τρεις περισσότερους από την Ελλάδα, τρεις ημέρες πριν από τη μεταξύ τους αναμέτρηση στην Στοκχόλμη.

Οι γηπεδούχοι ήταν αποφασισμένοι να πάρουν από νωρίς προβάδισμα, όμως οι Κοσοβάροι κατάφεραν να προβάλλουν σθεναρή αντίσταση. Οι συνεργασίες των Σουηδών δημιούργησαν δύο καλές στιγμές, όμως ούτε ο Αλεξάντερ Ίσακ ούτε ο Έμιλ Φόρσμπεργκ κατάφεραν να πιάσουν καλά σουτ. Εν τέλει, για να σημειωθεί γκολ χρειάστηκε μία πεντάλεπτη εξέταση μιας περίεργης φάσης, όπου σε κεφαλιά του Βίκτορ Κλάεσον η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Φλόρεντ Χαντεργκιονάι. Ο διαιτητής έκρινε ότι δεν ήταν ακούσιο και ο Φόρσμπεργκ έγραψε το 1-0.

Στην επόμενη φάση, ο Λούντβιγκ Αουγκούστινσον με διαγώνιο σουτ ανάγκασε τον Αριανέτ Μούριτς να πέσει και να στείλει την μπάλα στο δοκάρι. Η κυριαρχία των Σουηδών ήταν καθολική και γι' αυτό χρειάστηκε η ανάπαυλα ώστε οι Κοσοβάροι να ισορροπήσουν τον αγώνα.

Τα κατάφεραν εν μέρει στα πρώτα λεπτά του 2ου ημιχρόνου, είχαν μερικές καλές στιγμές κι έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα με τον Βεντάντ Μουρίκι, αλλά το γκολ δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ. Κάπου εκεί πήρε μπροστά ο Ίσακ. Αρχικά με ένα σόλο γεμάτο κόντρες απέφυγε όλη την άμυνα του Κοσόβου αλλά ο Μούριτς απέκρουσε, όμως στην επόμενη φάση, στο 62ο λεπτό, με ένα εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής, έκανε το 2-0. Ο Ρόμπιν Κουέισον πήρε τη σκυτάλη στο σκοράρισμα αλλά και στις ευκαιρίες στο τελευταίο ημίωρο και με μία όμορφη ατομική ενέργεια έκανε το 3-0 στο 79ο λεπτό.

Με τη νίκη αυτή, η Σουηδία έκανε ιδανική προετοιμασία για ένα ακόμα πιο κρίσιμο παιχνίδι, αυτό της Τρίτης στη "Φρεντς Αρένα" κόντρα στην Εθνική Ελλάδας (12/9, 21:45, Cosmote 1HD, live από το SPORT24).

ΣΟΥΗΔΙΑ: Όλσεν, Κραφτ, Ντάνιελσον, Νίλσον, Αουγκούστινσον, Κλάεσον, Κ. Όλσον (90+1' Έρικσον), Έκνταλ (85' Καζίστ), Φόρσμπεργκ (85' Σβάνμπεργκ), Κουλουσέβσκι (90+1' Γκιεκέρες), Ίσακ (75' Κουέισον)

ΚΟΣΟΒΟ: Μούριτς, Βοϊβόντα (73' Ντ. Ντομγκιόνι), Ραχμάνι, Αλίτι, Χαντεργκιονάι, Μπιτίκι (70' Σελμάνι), Λοσάι (88' Φαζλίγι), Ντρέσεβιτς, Ρασάνι (87' Μούσλια), Ράσιτσα, Μουρίκι

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής του 2ου προκριματικού ομίλου

Η επόμενη αγωνιστική

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΣΟΥΗΔΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ