ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Σουηδία - Ισπανία 2-1: Μόνη πρώτη με σπουδαία ανατροπή

Ο Βίκτορ Κλάεσον με τη φανέλα της εθνικής Σουηδίας
Ο Βίκτορ Κλάεσον με τη φανέλα της εθνικής Σουηδίας © 2020 FANCOIS MORI / AP IMAGES

Η Σουηδία έμεινε πίσω στο σκορ απέναντι στην Ισπανία μόλις στο 4' όμως απάντησε στο 6' και έκανε την ανατροπή στο 57', για να πετύχει μία μεγάλη ανατροπή που την εκτόξευσε στην κορυφή του 2ου ομίλου των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το ντέρμπι του 2ου ομίλου των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ Σουηδίας και της Ισπανίας, βρήκε μεγάλους θριαμβευτές τους Σκανδιναβούς. Και αυτό γιατί ενώ βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 4ο λεπτό, ισοφάρισαν στο 6' και έκαναν την ανατροπή στο 57', για να πάρουν μία σπουδαία νίκη και να κάνουν το "3 στα 3" που τους φέρνει μόνους πρώτους και τους δίνει τεράστιο αβαντάζ για πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Γιάνε Άντερσον έχει πλέον 9 βαθμούς μετά από 3 παιχνίδια ενώ οι δεύτεροι Ισπανοί έχουν 7 με 4 ματς, την ώρα που η Εθνική Ελλάδας βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας με 2 βαθμούς (σε 2 παιχνίδια), έναν λιγότερο από το Κόσοβο και έναν περισσότερο από την ουραγό του ομίλου, Γεωργία.

Το ματς

Ιδανική ήταν η εκκίνηση της Ισπανίας στην αναμέτρηση της "Friends Arena", με την ομάδα του Λουίς Ενρίκε, που έφτασε μία ανάσα από τον τελικό στο πρόσφατο Euro 2020 (αποκλείστηκε στα πέναλτι από την μετέπειτα κάτοχο Ιταλία), να ανοίγει το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό.

Σκόρερ του τέρματος της φούρια ρόχα ήταν ο Κάρλος Σολέρ που εκτέλεσε με σουτ στην κίνηση μετά από σέντρα του Τζόρντι Άλμπα, με τον μέσο της Βαλένθια να σκοράρει στο ντεμπούτο του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του και να γίνεται μάλιστα ο πρώτος παίκτης στα 101 χρόνια ιστορία των Ιβήρων που κάνει ντεμπούτο σε επίσημο παιχνίδι και βρίσκει δίχτυα στα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης (0-1).

Δεν πρόλαβαν πάντως να το χαρούν οι Ισπανοί αφού με το που έκαναν σέντρα οι Σουηδοί έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Μπουσκέτς δεν μπόρεσε να κάνει το κοντρόλ σε γύρισμα της μπάλας προς τα πίσω από τον Σολέρ και ο Αλεξάντερ Ίσακ έγινε κάτοχός της, με τον φορ της Σοσιεδάδ να κάνει το δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και να εκτελεί τον Σιμόν για το 1-1.

Με αυτό το σκορ πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, ωστόσο στο δεύτερο η Σουηδία έφερε περισσότερο το ματς στα μέτρα της μέσω ελέγχου του ρυθμού και στο 57 έκανε την ανατροπή. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, με τον Κουλουσέβσκι να γυρίζει για τον Κλάεσον και εκείνον να νικάει με συρτό δεξί σουτ τον Σιμόν για να χαρίσει το σπουδαίο τρίποντο στην ομάδα του Γιάνε Άντερσον.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά τη σύγκρουσή τους στην πρεμιέρα του Euro 2020, όταν και τότε οι Σουηδοί είχαν καταφέρει να φύγουν αλώβητοι κρατώντας στο 0-0 την φούρια ρόχα στο "Καρτούχα"της Σεβίλλης.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Όλσεν, Κραφτ, Χελάντερ, Λίντελοφ, Αουγκούστινσον, Κλάεσον, Όλσον, Έκνταλ (69' Καζούστε), Φόρσμπεργκ (90' Σβάνμπεργκ), Κουλουσέβσκι (85' Κουάισον), Ίσακ (85' Τέλιν)

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Λαπόρτ, Γκαρσία, Άλμπα, Σολέρ (85' Μέντες), Μπουσκέτς (85' Ρόδρι), Κόκε (75' Γιορέντε), Τόρες, Μοράτα (75' Σαράμπια), Μορένο (64' Τραορέ)

Τα highlights της αναμέτρησης:

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ