EURO 2020

Σουηδία - Αρμενία 3-1: Νίκη πριν το ραντεβού με την Ισπανία

Μπεργκ και Φόρσμπεργκ πανηγυρίζουν γκολ της Σουηδίας κόντρα στην Ρουμανία για τα προκριματικά του Euro 2020 (15 Νοεμβρίου 2019)
Μπεργκ και Φόρσμπεργκ πανηγυρίζουν γκολ της Σουηδίας κόντρα στην Ρουμανία για τα προκριματικά του Euro 2020 (15 Νοεμβρίου 2019) @ 2019 VADIM GHIRDA/ASSOCIATED PRESS

Η Σουηδία επιβλήθηκε 3-1 της Αρμενίας στην Σόλνα στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας της πριν από την έναρξη του Euro 2020, όπου εκεί θα βρει ως πρώτο αντίπαλο την Ισπανία.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε η Σουηδία τον κύκλο φιλικών παιχνιδιών της ενόψει της έναρξης του Euro 2020, καθώς σε ματς που έδωσε στην Σόλνα επικράτησε με 3-1 της Αρμενίας, εννέα ημέρες πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι της στο σπουδαίο τουρνουά, με αντίπαλο την Ισπανία στην Σεβίλλη (14/6).

Οι Σκανδιναβοί ήταν συντριπτικά ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο είχαν 11 τελικές εκ των οποίων οι 5 εντός εστίας (μόλις 2 τελικές οι φιλοξενούμενοι και καμία εντός εστίας) και ανταμείφθηκαν με δύο γκολ.

Το 1-0 έγινε στο 16ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φόρσμπεργκ (φέρει μεγάλη ευθύνη ο γκολκίπερ Γιουρτσένκο) ενώ το δεύτερο γκολ για την Σουηδία ήρθε στο 34', με κεφαλιά του Ντάνιελσον από το ύψος της μικρής περιοχής μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φόρσμπεργκ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Αρμενία μπήκε καλύτερα και μπόρεσε να μειώσει στο 64' με τον Μπιτσακτσιάν (αρχικά το σουτ του αποκρούστηκε από τον Όλσεν αλλά τον νίκησε με κεφαλιά παίρνοντας το ριμπάουντ), ωστόσο η ομάδα του Άντερσον είχε τον τελευταίο λόγο.

Πρωταγωνιστής του τρίτου και τελευταίου γκολ των Σουηδών με το οποίο μπήκαν ουσιαστικά τίτλοι τέλους στην αναμέτρηση ήταν ο Μάρκους Μπεργκ, με τον άλλοτε φορ του Παναθηναϊκού να δέχεται εξαιρετική ασίστ από τον Κουάισον και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα στο 85' με όμορφο αριστερό πλασέ.

Η σύνθεση της Σουηδίας: Όλσεν, Λούστιγκ (72' Κραφτ), Ντάνιελσον, Λίντελοφ, Μπένγκτσον, Λάρσον (46' Κλάεσον), Έκνταλ (72' Σβάνμπεργκ), Όλσον, Φόρσμπεργκ (85' Σέμα), Κουλουσέφσκι (72' Κουάισον), Ίσακ (72' Μπεργκ)

TAGS EURO 2020 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ