Σούκερ: “Η Γαλλία είναι το φαβορί”

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Κροατίας, Νταβόρ Σούκερ, είπε πως η Γαλλία έχει τον πρώτο λόγο για κατάκτηση του Μουντιάλ της Ρωσίας. Τι σχολίασε για την πρόκριση της χώρας του.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Κροατίας, Νταβόρ Σούκερ, ανέφερε σε δηλώσεις του πως η Γαλλία έχει τον πρώτο λόγο για να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ παράλληλα μίλησε και για την πρόκριση της χώρας του στα προημιτελικά.
“Ηταν ένας πολύ σημαντικός αγώνας. Δεν ήταν ανάγκη να παίξουμε καλά, αλλά έπρεπε να νικήσουμε και να προκριθούμε. Η Κροατία είναι μία μικρή χώρα, με 4,5 εκατομμύρια κατοίκους. Όμως αξίζουμε τον σεβασμό όλων, καθώς μπορούμε να νικήσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο, ακόμη και τους παγκόσμιους πρωταθλητές. Δεν μπορούμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο σε μόνιμη βάση. Μερικές φορές, πρέπει μόνο να παίρνεις την πρόκριση”, είπε αρχικά και συνέχισε για τον προημιτελικό με την Ρωσία:
“Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Ίσως η Ρωσία έχει το 51% δεδομένης της στήριξης από τους φιλάθλους της. Ελπίζω να έχουμε 4-5.000 φιλάθλους στο πλευρό μας. Το μόνο αρνητικό σημείο, είναι πως παίξαμε παράταση. Όμως ο ομοσπονδιακός τεχνικός, οι παίκτες και το ιατρικό επιτελείο, θα κάνουν ότι χρειάζεται προκειμένου να υπάρξει ιδανική αποκατάσταση και να παρουσιασθούν απολύτως έτοιμοι”.
Ερωτηθείς, για την ομάδα που θεωρεί επικρατέστερη να κατακτήσει το τρόπαιο, ο Σούκερ ήταν απόλυτος: “Η Γαλλία με έχει εντυπωσιάσει. Πρόκειται για πολύ δυνατή ομάδα και για εμένα, είναι το φαβορί της διοργάνωσης”.
AP Photo/MTI, Laszlo Beliczay