ΙΣΠΑΝΙΑ

Στον τελικό του Super Cup η Μπαρτσελόνα, απέκλεισε τη Σοθιεδάδ στα πέναλτι

Στον τελικό του Super Cup η Μπαρτσελόνα, απέκλεισε τη Σοθιεδάδ στα πέναλτι
Ντε Γιονγκ και Γκριεζμάν πανηγυρίζουν στον ημιτελικό του Super Cup απέναντι στη Σοθιεδάδ AP PHOTO/JOSE BRETON

Η Μπαρτσελόνα απέκλεισε τη Ρεάλ Σοθιεδάδ στον ημιτελικό του ισπανικού Super Cup μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι (3-2). Η κανονική διάρκεια έληξε 1-1. Στον τελικό οι "μπλαουγκράνα" θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του Ρεάλ - Μπιλμπάο.

Στον τελικό του ισπανικού Super Cup πέρασε η Μπαρτσελόνα, η οποία απέκλεισε τη Ρεάλ Σοθιεδάδ επικρατώντας με σκορ 3-2 στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια και η παράταση).

Στο 39' η Μπαρτσελόνα έκανε το 1-0 με κεφαλιά του Ντε Γιονγκ, έπειτα από γύρισμα του Γκριεζμάν.

Στο 49' ο σκόρερ των μπλαουγκράνα έκανε χέρι μετά από σέντρα του Ογιαρθάμπαλ. Ο αρχηγός των Βάσκων ανέλαβε την εκτέλεση και στο 51' έγραψε το 1-1.

Αξιοσημείωτο ότι ο Ισπανός δεν είχε χάσει κανένα πέναλτι στην καριέρα του. Αυτό ήταν το 17ο σε ισάριθμες εκτελέσεις (αργότερα αστόχησε στη διαδικασία των πέναλτι).

Αφού και η παράταση έληξε 1-1, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Χον, Ογιαρθάμπαλ και Ζοζέ αστόχησαν για τους Βάσκους, Μερίνο και Γιανουζάι σκόραραν, αλλά η Μπαρτσελόνα βρήκε δίχτυα με Ντεμπελέ, Πιάνιτς και Πουτζ παίρνοντας την πρόκριση (αστόχησαν οι Ντε Γιονγκ, Γκριεζμάν).

ΣΟΘΙΕΔΑΔ: Ρεμίρο, Γκοροσαμπέλ (91' Ζαλντούα, 120'+1' Χον), Θουμπελδία, Λε Νορμάν, Μονρεάλ, Γκουριντί (81' 81' Μπαρενετσέα), Γκεβάρα (106' Θουμπιμέντι), Μερίνο, Πόρτου (103' Γιανουζάι), Ίσακ (91' Ουίλιαν Ζοζέ), Ογιαρθάμπαλ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Μινγκέθα (114' Φίρπο), Αραούχο, Λενγκλέ, Άλμπα, Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς (91' Πουτζ), Πέδρι (91' Πιάνιτς), Ντεμπελέ, Μπρέθγουεϊτ (78' Τρινκάο), Γκριεζμάν.

Ο άλλος ημιτελικός είναι προγραμματισμένος να γίνει το βράδυ της Πέμπτης (14/1, 22.00) στο Ροσαλέδα, το γήπεδο της Μάλαγα, ανάμεσα σε Ρεάλ και Μπιλμπάο.

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ