EURO 2020

Σμάιχελ: "Η επίσκεψη του Έρικσεν στην προπόνηση μάς έδωσε ώθηση για το ματς με την Ρωσία"

Ο Κάσπερ Σμάιχελ πανηγυρίζει μετά από νίκη της Δανίας επί της Ρωσίας στην τελική φάση του Euro 2020
Ο Κάσπερ Σμάιχελ πανηγυρίζει μετά από νίκη της Δανίας επί της Ρωσίας στην τελική φάση του Euro 2020 @ 2021 STUART FRANKLIN/AP IMAGES

Ο Κάσπερ Σμαίχελ αναφέρθηκε στην παρουσία του Κρίστιαν Έρικσεν στην τελευταία προπόνηση της Δανίας πριν από το ματς με την Ρωσία και στο πόσο βοήθησε ψυχολογικά τους Σκανδιναβούς ώστε να προκριθούν στη φάση των "16".

Η φάση των ομίλων ολοκληρώθηκε και οι 16 ομάδες που απέμειναν είναι έτοιμες για τα νοκ-άουτ ματς του Euro 2020, με κάθε μία εξ αυτών να ελπίζει πως θα φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου και θα κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Εκείνη πάντως που θα έχει την μεγαλύτερη στήριξη των λεγόμενων ουδέτερων δεν είναι άλλη από την Δανία, με τους Σκανδιναβούς να έχουν μπει στις καρδιές όλων ελέω της τεράστιας περιπέτειας που βίωσαν με τον καρδιακό επεισόδιο που υπέστη ο Κρίστιαν Έρικσεν στην πρεμιέρα τους απέναντι στην Φινλανδία.

Ευτυχώς ο μέσος της Ίντερ κατάφερε να κερδίσει τη μάχη και να παραμείνει στη ζωή δίνοντας μήνυμα ελπίδας σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, με τον Κάσπερ Σμάιχελ να αποκαλύπτει μάλιστα -ενόψει του αγώνα με την Ουαλία- πως η επίσκεψη του Έρικσεν στην προπόνηση πριν το ματς με την Ρωσία, αποτέλεσε την καλύτερη ένεση ηθικού για όλη την ομάδα.

"Ήρθε στην προπόνηση και αυτό βοήθησε πολύ τους παίκτες να ακυρώσουν την τελευταία εικόνα που είχαμε από εκείνον. Παίξαμε ανέμελοι, απελευθερωμένοι και είμαι πολύ υπερήφανος για όλους.

Το να δω τον Έρικσεν από κοντά και να διαπιστώσω πως ήταν καλά, ήταν κάτι το πολύ σημαντικό, που μας επέτρεψε να συγκεντρωθούμε στο ματς με την Ρωσία", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κίπερ της Λέστερ, για να προσθέσει:

"Νομίζω ότι κάποιοι παίκτες του έδωσαν μία πραγματικά δυνατή αγκαλιά. Ήταν όμορφο που τον είδα υγιή και σε καλή διάθεση. Ήρθε όταν ήμασταν στο γήπεδο, ήταν μία μεγάλη στιγμή.

Εγώ είχα την τύχη να μπορέσω να τον επισκεφτώ στο νοσοκομείο, όμως για κάποια παιδιά ήταν η πρώτη φορά που τον είδαν μετά από εκείνο το ματς με την Φινλανδία στις 12 Ιουνίου.

Όταν τον είδαμε, σταμάτησε αμέσως η προπόνηση και όλοι έτρεξαν προς το μέρος του για να τον αγκαλιάσουν".

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΔΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ