ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σκωτία - Αγγλία 1-3: Το ντέρμπι στα τρία λιοντάρια με τριάρα, δεν κόστισε το αυτογκόλ του Μαγκουάιρ

England's Jude Bellingham, second right, celebrates after scoring his side's opening goal during the international friendly soccer match between Scotland and England at the Hampden Park stadium in Glasgow, Scotland, Thursday, Sept. 12, 2023. (AP PhotoScott Heppell)
England's Jude Bellingham, second right, celebrates after scoring his side's opening goal during the international friendly soccer match between Scotland and England at the Hampden Park stadium in Glasgow, Scotland, Thursday, Sept. 12, 2023. (AP PhotoScott Heppell) AP

Η Αγγλία πήρε το βρετανικό ντέρμπι απέναντι στην Σκωτία με 3-1. Φόντεν (32'), Μπέλιγχαμ (35') και Κέιν (81') τα γκολ των τριών λιονταριών, με τους γηπεδούχους να μειώνουν στο 67' με αυτογκόλ του Μαγκουάιρ.

Στο "Χάμπντεν Παρκ" η Σκωτία υποδέχθηκε την Αγγλία σ' ένα φιλικό, όμως και συνάμα ιστορικό, παιχνίδι που σηματοδοτεί τα 150 χρόνια από την πρώτη αναμέτρηση μεταξύ εθνικών ομάδων.

Το βρετανικό ντέρμπι πήραν τα τρία λιοντάρια βάζοντας τις βάσεις από το πρώτο μέρος. Οι Άγγλοι είχαν την υπεροχή από το αρχικά λεπτά του αγώνα, με τον Φόντεν να ανοίγει το σκορ στο 32', έπειτα από ασίστ του Κάιλ Γουόκερ.

Στο 35ο λεπτό ο Τζουντ Μπέλιγχαμ διπλασίασε τα τέρματά για τα τρία λιοντάρια και μαζί με τον Φόντεν πανηγύρισαν κάνοντας την κίνηση σήμα κατατεθέν του.

Οι Σκωτσέζοι μπήκαν πολύ πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος αναζητώντας τον τρόπο να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Μάλιστα, το πέτυχαν στο 67', όταν ο Μαγκουάιρ στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της δικής του ομάδας.

Το αυτογκόλ αυτό θορύβησε την Αγγλία, η οποία "κλείδωσε" τη νίκη στο 81'. Ο Μπέλιγχαμ τροφοδότησε τον Κέιν, ο οποίος από τα δεξιά πλάσαρε για το τελικό 3-1.

Οι ενδεκάδες:

  • ΣΚΩΤΙΑ: Γκαν, Πόρτεους, Χένρι, Τίρνι (82' Άρμστρονγκ), Χίκι (89' Πάτερσον), ΜακΤόμινεϊ, ΜακΓκιν (83' Φέργκιουσον), Ρόμπερτσον, Γκίλμουρ (60' Ντάικς), ΜακΓκρέγκορ (89' Τζακ), Ανταμς (59' Κρίστι)
  • ΑΓΓΛΙΑ: Ράμσντεϊλ, Γουόκερ, Ντανκ, Γκουέχι (46' Μαγκουάιρ), Τρίπιερ, Φίλιπς, Ράις, Μπέλιγχαμ (84' Γκάλαχερ), Φόντεν (71' Σακά), Ράσφορντ (71' Έζε), Κέιν (84' Γουίλσον)
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΣΚΩΤΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ