ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

Σκαλόνι: "Καλέσαμε τον Ορτέγκα και τον Μαφέο επειδή είχαμε προβλήματα σε αυτές τις θέσεις"

Σκαλόνι: "Καλέσαμε τον Ορτέγκα και τον Μαφέο επειδή είχαμε προβλήματα σε αυτές τις θέσεις"
PRINT SCREEN

Ο Λιονέλ Σκαλόνι έδωσε συνέντευξη Τύπου ενόψει των αγώνων με Ουρουγουάη και Βραζιλία, με τον προπονητή της Αργεντινής να αναφέρεται μεταξύ άλλων στην απόφασή του να καλέσει για πρώτη φορά στην αλμπισελέστε τον Φρανσίσκο Ορτέγκα.

Η Αργεντινή έχει μπροστά της δύο πολύ σημαντικά και δύσκολα παιχνίδια για την προκριματική φάση του Μουντιάλ στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής, καθώς αντιμετωπίζει την Ουρουγουάη (17/11, 02:00) και την Βραζιλία (22/11, 02:30), με την αποστολή της παγκόσμιας πρωταθλήτριας να έχει αυτή τη φορά "ελληνικό άρωμα".

Ο λόγος είναι η παρουσία σε αυτήν του Φρανσίσκο Ορτέγκα, με τον αριστερό μπακ του Ολυμπιακού να είναι ένα από τα νέα προσωπα της αλμπισελέστερ και να βιώνει το απόλυτο ποδοσφαιρικό όνειρο πραγματοποιώντας την Τρίτη (14/11) την πρώτη προπόνησή του στο πλευρό αστεριών όπως οι Λιονέλ Μέσι και Άνχελ Ντι Μαρία.

Το απόγευμα της Τετάρτης (15/11) ο Λιονέλ Σκαλόνι παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ενόψει των δύο αυτών αγώνων και δέχτηκε ερώτηση για τον λόγο που πήρε την απόφαση να συμπεριλάβει για πρώτη φορά στις κλήσεις του τον Φρανσίσκο Ορτέγκα και τον Πάμπλο Μαφέο, με τον ίδιο να αποκρίνεται ως εξής:

"Η κλήση του Πάμπλο (Μαφέο) και του Πάντσο (Φρανσίσκο Ορτέγκα) είναι επειδή τους παρακολουθούσαμε και είχαμε προβλήματα στις θέσεις που αγωνίζονται.

Μας φαίνονται ενδιαφέρουσες επιλογές, παρακολουθούσαμε τον Μαφέο πριν από το Copa America, τον γνωρίζουμε και πιστεύουμε πως είναι ευκαιρία να συνεργαστεί μαζί μας", τόνισε αρχικά ο Σκαλόνι, ο οποίος μίλησε και για την απόφαση του Μαφέο να επιλέξει την Αργεντινή (λόγω της μητέρας του) έχοντας αγωνιστεί μέχρι τώρα στις μικρές εθνικές ομάδες της Ισπανίας.

"Δεν νομίζω πως η απόφαση του Μαφέο να παίξει σε εμάς έχει να κάνει με το ότι είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές. Η μητέρα του είναι Αργεντίνα, όπως έχω εγώ τα παιδιά μου που γεννήθηκαν στο εξωτερικό και μπορούν κάποια στιγμή να επιλέξουν πού θα παίξουν.

Το αίμα που κυλάει στις φλέβες του είναι αργεντίνικο και αυτό είναι το σημαντικότερο".

Όσον αφορά δε στην αγωνιστική κατάσταση του Λιονέλ Μέσι και στο αν είναι έτοιμος να βοηθήσει την Αργεντινή στα δύο προσεχή παιχνίδια της, ο Σκαλόνι ήταν κατηγορηματικός: "Ο Μέσι είναι καλά, τα πάει καλά. Πέρα από το γεγονός πως έχει παίξει μόνο ένα παιχνίδι τις τελευταίες 25 ημέρες, προπονήθηκε κανονικά και είναι σε καλή κατάσταση".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ