ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Σιμόες: "Στην ΑΕΚ ένιωσα για πρώτη φορά μέρος ενός μεγάλου συλλόγου"

Σιμόες: "Στην ΑΕΚ ένιωσα για πρώτη φορά μέρος ενός μεγάλου συλλόγου"
Ο Αντρέ Σιμόες πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε με τη φανέλα της ΑΕΚ INTIME SPORTS

Ο Αντρέ Σιμόες σε συνέντευξή του σε Μέσο της Πορτογαλίας, μίλησε για το πέρασμά του στην ΑΕΚ, στο οποίο έχει να θυμάται πολύ καλά πράγματα από όσα έζησε στην Ελλάδα.

Ο άλλοτε αρχηγός της ΑΕΚ, Αντρέ Σιμόες, παραχώρησε συνέντευξη στην πορτογαλική Expresso, στην οποία φυσικά αναφέρθηκε στην επταετία που πέρασε στην Ένωση και ήταν αρκετή να τον κατατάξει ως τον δεύτερο ξένο σε συμμετοχές στην ιστορία της, πίσω μόνο από τον Τόνι Σαβέβσκι.

Ο 32χρονος Πορτογάλος μέσος μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του ανέφερε ότι στην ΑΕΚ ένιωσε για πρώτη φορά ότι ήταν μέρος μεγάλης ομάδας, για το πώς κατέληξε στην Ελλάδα, ενώ έκανε αναφορά στις προσφυγικές ρίζες της Ένωσης.

Για τους λόγους που επέλεξε την ΑΕΚ: "Προφανώς για το οικονομικό κομμάτι. Η Γκιμαράες ήταν ένα ενδεχόμενο που σύντομα αποκλείστηκε γιατί η διαφορά αποδοχών ήταν τεράστια, δεν συγκρινόταν με τις ομάδες του εξωτερικού. Η Λεχ Πόζναν με πλήρωσε σχεδόν τα διπλάσια από την ΑΕΚ, αλλά είδα ότι η ΑΕΚ να έχει μεγάλες δυνατότητες.

Η ΑΕΚ εκείνη τη χρονιά που με προσέλαβε τον Δεκέμβριο ήταν στη δεύτερη κατηγορία, αλλά ήταν μια ομάδα με μεγάλη δύναμη που σίγουρα θα επέστρεφε στην πρώτη, θα ανέβαινε εκείνη τη χρονιά.

Είδα τον σύλλογο με δυνατότητες ανάπτυξης, πολύ μεγαλύτερες από τη Λεχ Πόζναν, που εκείνη την εποχή ήταν ο δεύτερος, τρίτος σύλλογος στην Πολωνία. Ανέβασα λίγο τη μύτη μου και στην Πολωνία, λόγω του καιρού. Ήξερα ότι στην Ελλάδα η ποιότητα ζωής ήταν μεγάλη".

Για το πώς τον έπεισε η ΑΕΚ: "Η ΑΕΚ έστειλε έναν αθλητικό διευθυντή να μου μιλήσει, να μου δείξει τα έργα που είχαν και ένιωσα από την πρώτη στιγμή ότι αυτό ήθελα. Θα κέρδιζα λιγότερα, ο μισθός θα ήταν χαμηλότερος από αυτόν που μου έδιναν στην Πολωνία, αλλά ένιωσα αυτό το κλικ. Στην ΑΕΚ κέρδισα πάρα πολλά σε αυτά τα επτά χρόνια".

Για το πώς βίωσε την καριέρα του στην ΑΕΚ: "Ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα ότι ήμουν μέρος ενός μεγάλου συλλόγου. Η ΑΕΚ είχε το μέγεθος της Ελλάδας, όσο και οι μεγάλοι σύλλογοι στην Πορτογαλία. Η διαφορά είναι ότι ο κόσμος εκεί είναι φανατικός με τον σύλλογο.

Η ΑΕΚ ιδρύθηκε από πρόσφυγες από την Τουρκία. Οι Έλληνες όταν εκδιώχθηκαν από την Κωνσταντινούπολη, τώρα τη λένε Istanbul, κατέφυγαν στην Ελλάδα και δημιούργησαν την ΑΕΚ , οπότε βλέπουν τον σύλλογο ως θρησκεία.

Είναι παθιασμένοι οι οπαδοί με την ΑΕΚ. Σε εκείνη την περιοχή, Ελλάδα και την Τουρκία, είναι πολύ φανατικοί με το ποδόσφαιρο, δεν ζουν όπως εμείς εδώ. Στην Πορτογαλία υπάρχει λίγος φανατισμός, αλλά ξέρουμε να διαχωρίζουμε τα πράγματα".

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ