ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Σφοδρή επίθεση της Ντινάμο Κιέβου στη Φενέρμπαχτσε για τα φιλικά στη Ρωσία: "Καμία τιμή, ντροπή σας"

Σφοδρή επίθεση της Ντινάμο Κιέβου στη Φενέρμπαχτσε για τα φιλικά στη Ρωσία: "Καμία τιμή, ντροπή σας"

Η απόφαση της Φενέρμπαχτσε να δώσει φιλικά προετοιμασίας στη Ρωσία προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση από πλευράς Ντινάμο Κιέβου, ύστερα από τους περσινούς επεισοδιακούς αγώνες στη φάση των ομίλων του Europa League.

Η Φενέρμπαχτσε ανακοίνωσε ότι θα ταξιδέψει στη Ρωσία για φιλικά προετοιμασίας, απόφαση που προκάλεσε οργή στην Ντινάμο Κιέβου, σε μία βεντέτα που άρχισε την περσινή σεζόν, από τις αναμετρήσεις των δύο ομάδων στη φάση των ομίλων του Europa League.

Οι Τούρκοι φίλαθλοι είχαν στηρίξει τη Ρωσία και τον Βλαντίμιρ Πούτιν από την κερκίδα κατά τη διάρκεια των αγώνων απέναντι στους Ουκρανούς, προκαλώντας τη μήνη των τελευταίων.

Τη Δευτέρα, η Ντινάμο Κιέβου κατακεραύνωσε τη Φενέρμπαχτσε για τη στάση της ως σύλλογος με μία επιθετική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της Ντινάμο Κιέβου

"Όταν οι φίλαθλοι στην Κωνσταντινούπολη φώναζαν το όνομα μιας δολοφόνου χώρας και ήρθα στον αγώνα κόντρα στην Ντινάμο Κιέβου φορώντας μάσκες ενός εκ των βασικότερων σαδιστών της Ευρώπης, ο σύλλογός σας ήταν σιωπηλός.

Τώρα είναι ξεκάθαρο το γιατί.

Τα ματωμένα χρήματα της Gazprom επισκίασαν τα πάντα, σας άφησαν χωρίς τιμή και συνείδηση. Οι ρωσικοί πύραυλοι σκοτώνουν Ουκρανούς κάθε μέρα, όλος ο πολιτισμένος κόσμος διαμαρτύρεται εις βάρος αυτής της επίθεσης και της μαζικής δολοφονίας και ο σύλλογός σας αποδέχεται αιματοβαμμένα δώρα από τους σπόνσορες της τρομοκρατίας.

Η UEFA κι η FIFA αφαίρεσαν τους ρωσικούς συλλόγους από τις διεθνείς διοργανώσεις κι εσείς πηγαίνετε σε αυτούς σε περιοδεία για να βγάλετε λεφτά και να παίξετε με τους επιτιθέμενους.

Τίποτα δεν δικαιολογεί αυτό το βήμα. Κανένα ποσό σας αποζημιώνει γι' αυτήν την ντροπιαστική συμπεριφορά, αυτό το ταξίδι στους δολοφόνους χωρίς ηθική και ανθρωπιά.

Δεν φοβόμαστε να πούμε σε όλο τον κόσμο: βοηθάτε εγκληματίες να συνεχίσουν την αιματηρή καλλιέργεια σε ουκρανικό έδαφος. Παίζετε μαζί τους και νομιμοποιείται τον βασικό διάβολο του 21ου αιώνα.

Φενέρμπαχτσε - καμία τιμή, καμία ντροπή, καμία συνείδηση! Ντροπή σας!"

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΩΣΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ SUPER LIG
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ