ΣΕΒΙΛΛΗ

Σεβίλλη: Ρήξη με Μόντσι, το ποσό που ζητάει για να τον αφήσει να φύγει

Ο αθλητικός διευθυντής της Σεβίλλης, Μόντσι, πανηγυρίζει την κατάκτηση του Europa League 2019-2022, Κολωνία | Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020
Ο αθλητικός διευθυντής της Σεβίλλης, Μόντσι, πανηγυρίζει την κατάκτηση του Europa League 2019-2022, Κολωνία | Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020 © 2020/LARS BARON/AP IMAGES

Ο Μόντσι θέλει να αποχωρήσει από τη Σεβίλλη, αφού έχει βρει νέο σταθμό στην καριέρα του, όμως οι Ανδαλουσιάνοι αξιώνουν χρήματα.

Οι εποχές που αποχωρούσε με δάκρυα και επέστρεφε πάνω σε άσπρο άλογο πέρασαν ανεπιστρεπτί. Ο Μόντσι αποτελεί persona non grata για τη διοίκηση της Σεβίλλης, παρότι τη φετινή σεζόν ο σύλλογος κατέκτησε το Europa League για έβδομη φορά (όλες με τον Μόντσι στη θέση του αθλητικού διευθυντή) και εξασφάλισε θέση στους ομίλους του επόμενου Champions League.

Η Άστον Βίλα φέρεται να έχει έρθει σε επαφή με τον 54χρονο Ισπανό, ο οποίος αποτελεί τη δεύτερη επιλογή της, ύστερα από την απόρριψη του Ματέου Αλεμάνι, που παρότι είχε συμφωνήσει αρχικά, αποφάσισε να παραμείνει στην Μπαρτσελόνα.

Ο Μόντσι ζήτησε να αποχωρήσει για να αλλάξει περιβάλλον και να εργαστεί για πρώτη φορά στην Premier League, όμως οι Ανδαλουσιάνοι ήταν άτεγκτοι στη στάση τους, αξιώνοντας τα 3.000.000 ευρώ που προβλέπονται στη ρήτρα αποδέσμευσης που υπάρχει στο συμβόλαιό του.

Το ποσό αυτό ισοδυναμεί με τις μικτές απολαβές ενός έτους, με τον Μόντσι να αρνείται να το καταβάλλει. Σύμφωνα με τη Marca, ο μοναδικός τρόπος να σπάσει ο Μόντσι το συμβόλαιό του χωρίς η Σεβίλλη να εισπράξει χρήματα είναι ο Ισπανός παράγοντας να μείνει χωρίς σύλλογο για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Σε περίπτωση που προσληφθεί σε άλλη ομάδα, η Σεβίλλη πρέπει να αποζημιωθεί για τον κορυφαίο παράγοντα που είχε ποτέ στις τάξεις της, ο οποίος άρχισε να εργάζεται σε αυτήν εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου το 2000 και αποχώρησε πρώτη φορά το 2017, για τη Ρόμα, με τη Σεβίλλη να εισπράττει 5.000.000 για την αποδέσμευση.

Τον Απρίλιο του 2019 επέστρεψε στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν" για τη δεύτερη θητεία του, η οποία ενδέχεται να λήξει άδοξα και με τις δύο πλευρές στα μαχαίρια.

TAGS ΣΕΒΙΛΛΗ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ