EUROPA LEAGUE

Σεβίλλη: Ο Μοντιέλ μετά το Μουντιάλ στην Αργεντινή χάρισε και το Europa League στους Ανδαλουσιάνους

Sevilla's Gonzalo Montiel, right, celebrates with his teammate goalkeeper Bono after scoring a penalty kick during the Europa League final soccer match between Sevilla and Roma, at the Puskas Arena in Budapest, Hungary, Wednesday, May 31, 2023. (AP Photo/Denes Erdos)
Sevilla's Gonzalo Montiel, right, celebrates with his teammate goalkeeper Bono after scoring a penalty kick during the Europa League final soccer match between Sevilla and Roma, at the Puskas Arena in Budapest, Hungary, Wednesday, May 31, 2023. (AP Photo/Denes Erdos) AP

Ο Μοντιέλ ήταν ο παίκτης που σφράγισε στη διαδικασία των πέναλτι τόσο την κατάκτηση του Μουντιάλ από την Αργεντινή, όσο και του Europa League από τη Σεβίλλη.

Δίχως αμφιβολία τη φετινή σεζόν θα τη θυμάται για όλη του τη ζωή ο Γκονζάλο Μοντιέλ. Ο Αργεντινός με δύο δικές του εκτελέσεις πέναλτι σφράγισε δύο μεγάλους τίτλους.

Η αρχή έγινε στις 18 Δεκεμβρίου του 2022 όταν ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι και χάρισε τον Παγκόσμιο τίτλο στην Αργεντινή, το οποίο μπορείτε να θυμηθείτε στην αρχή του βίντεο που ακολουθεί.

Ξημερώματα της 1ης Ιουνίου ο Μοντιέλ ανέλαβε να εκτελέσει το τέταρτο πέναλτι της Σεβίλλης στον τελικό με την Ρόμα. Η πρώτη εκτέλεση πήγε στο δοκάρι, αλλά μετά από παρέμβαση του VAR είχαμε επανάληψη.

Στη δεύτερη εκτέλεση ο Αργεντινός δεν αστόχησε και σφράγισε την κατάκτηση του Europa League από τη Σεβίλλη. Τα κοινά στοιχεία των δύο βραδιών ήταν ότι και στις δύο περιπτώσεις ο Μοντιέλ εκτέλεσε το τέταρτο πέναλτι της ομάδας του, η αντίπαλη ομάδα έχασε δύο πέναλτι, ενώ οι εκτελέσεις του ήταν στη δεξιά γωνιά του τερματοφύλακα.

Η βασική διαφορά ήταν το τελικό σκορ στη διαδικασία των πέναλτι. Η Αργεντινή είχε επικρατήσει 4-2 της Γαλλίας, ενώ η Σεβίλλη επικράτησε 4-1 της Ρόμα.

TAGS EUROPA LEAGUE ΣΕΒΙΛΛΗ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ