LA LIGA

Σεβίλλη - Μπέτις 2-1: Πήρε το ντέρμπι μίσους και παραμένει στο κυνήγι της Ρεάλ

Ο Ιβάν Ράκιτιτς πανηγυρίζει γκολ της Σεβίλλης κόντρα στην Ατλέτικο σε ματς της La Liga | 18 Δεκεμβρίου 2021
Ο Ιβάν Ράκιτιτς πανηγυρίζει γκολ της Σεβίλλης κόντρα στην Ατλέτικο σε ματς της La Liga | 18 Δεκεμβρίου 2021 @2021 ANGEL FERNANDEZ/AP IMAGES

Με δύο γκολ των Ράκιτιτς (πέναλτι) και Μουνίρ από το πρώτο μέρος, η Σεβίλλη καθάρισε το μεγάλο ντέρμπι της πόλης κόντρα στην Μπέτις επικρατώντας 2-1 στο φινάλε, για να μειώσει στους έξι πόντους τη διαφορά της από τη πρωτοπόρο Ρεάλ.

Το ντέρμπι της Σεβίλλης βάφτηκε ερυθρόλευκο. Η 2η Σεβίλλη υποδέχτηκε την 3η Μπέτις έχοντας διαφορά πέντε πόντων από τη μεγάλη αντίπαλό της και το φινάλε του αγώνα την βρήκε να την αυξάνει στους οκτώ, με την ομάδα του Λοπετέγκι να επικρατεί 2-1 εκείνης του Πελεγκρίνι και να ψαλιδίζει σε έξι πόντους την απόστασή της από την κορυφή και την πρωτοπόρο Ρεάλ.

Το δρόμο προς τη νίκη των νερβιονένσες άνοιξε ο Ίβαν Ράκιτιτς στο 24' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ενώ στο 41' τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για αυτούς, όταν ο Μουνίρ Ελ-Χανταντί νίκησε με διαγώνιο σουτ εντός περιοχής τον Μπράβο (φέρει ευθύνη για το γκολ) και έκαναν το 2-0.

Η μάχη του Σάντσεθ Πιθχουάν είχε ένταση και δυνατά μαρκαρίσματα στη συνέχεια, όχι όμως και πολλές μεγάλες φάσεις, με την Μπέτις να μην καταφέρνει κάτι περισσότερο από το γκολ της τιμής του Κανάλες στο 90+4' και το τρίποντο να μένει έτσι δικαίως στην πλευρά των γηπεδούχων.

Με το αποτέλεσμα μάλιστα αυτό η Σεβίλλη επέκτεινε σε 12 ματς το αήττητο σερί της στην La Liga (7 νίκες - 5 ισοπαλίες) και σε 7 το αήττητο σερί κόντρα στη συμπολίτισσα (6 νίκες - 1 ισοπαλία αυτό το διάστημα, με 13-5 γκολ), ενώ σε 13 ματς πρωταθλήματος τη φετινή σεζόν στο Σάντσεθ Πιθχουάν έχει να επιδείξει 10 νίκες και 3 ισοπαλίες.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπόνο, Νάβας, Φερνάντο, Ντιέγκο Κάρλος (46' Γκούντελι), Ακούνια (81' Αουγκούστινσον), Χορδάν (76' Τόρες), Ντιλέινι, Ράκιτιτς, Κορόνα, Εν-Νεσιρί (82' Μιρ), Γκόμες (30' Μουνίρ)

ΜΠΕΤΙΣ: Μπράβο, Μπεγερίν, Μπάρτρα, Ρουίθ, Μορένο, Ροντρίγκεθ (77' Ακουόκου), Καρβάλιο, Κανάλες, Φεκίρ (46' Χοακίν), Τέγιο, Ιγκλέσιας (70' Ζοσέ)

Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

TAGS LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΕΒΙΛΛΗ ΜΠΕΤΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ