EUROPA LEAGUE

Σεβίλλη - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-0: Οι Ανδαλουσιάνοι διέλυσαν τους κόκκινους διαβόλους και πέταξαν στους "4" του Europa League

Σεβίλλη - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-0: Οι Ανδαλουσιάνοι διέλυσαν τους κόκκινους διαβόλους και πέταξαν στους "4" του Europa League

Η Σεβίλλη σκόρπισε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-0 και πήρε μια σπουδαία πρόκριση στους "4" του Europa League και έβαλε πλώρη για την κατάκτηση ενός ακόμη ευρωπαϊκού τροπαίου, του έβδομου, καθώς έχει ήδη έξι στην τροπαιοθήκη της.

Απίστευτη Σεβίλλη στο Σάντσεθ Πιθχουάν σκόρπισε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καθώς επικράτησε με 3-0 με τον Εν Νεσιρί να πετυχαίνει δύο γκολ και πήρε μια σπουδαία πρόκριση στους "4" του Europa League και έβαλε πλώρη για την κατάκτηση ενός ακόμη Ευρωπαϊκού τροπαίου.

Του τροπαίου με το οποίο έχει συνδέσει το όνομα της τα τελευταία χρόνια καθώς έχει ήδη έξι στην τροπαιοθήκη της και πλέον έβαλε πλώρη για το έβδομο έχοντας αποκλείσει ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση της διοργάνωσης.

Την ίδια ώρα οι "κόκκινοι διάβολοι" που πήγαν με αρκετές απουσίες στην Ισπανία καθώς εκτός αποστολής ήταν οι Βαράν, Μαρτίνες και Μπρούνο Φερνάντες σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν.

Αντίθετα έκαναν το ένα δώρο μετά το άλλο στους γηπεδούχους που τα εκμεταλλεύτηκαν στον απόλυτο βαθμό.

Η Σεβίλλη θα βρει μπροστά της στους "4" του θεσμού την Γιουβέντους η οποία απέκλεισε την Σπόρτινγκ στον άλλο προημιτελικό.

"Γκάφα" Μαγκουάιρ... γκολ η Σεβίλλη

Η Σεβίλλη μπήκε από την αρχή καλύτερα στο παιχνίδι και κατάφερε να εκμεταλλευτεί ένα ακόμη λάθος του Μαγκουάιρ και να πάρει προβάδισμα μόλις στο 8' της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι πίεσαν ψηλά τον Άγγλο στόπερ ο οποίος έδωσε στον Ντε Χέα και ζήτησε ξανά τη μπάλα, την πήρε αλλά έκανε λάθος πάσα με τον Λαμέλα να κλέβει, τον Εν Νεσιρί να μπαίνει στη φάση και με πλασέ να νικάει τον Ισπανό γκολκίπερ για το 1-0 των γηπεδούχων.

Η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να πάρει τη μπάλα στα πόδια της, τα κατάφερε, αλλά χωρίς να μπορεί να βρει ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Μπουνού. Στο 23' η μπάλα έφτασε στον Γουάν Μπισάκα που έκανε ένα σουτ προπόνησης με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να μπλοκάρει με ευκολία τη μπάλα.

Στο 33' οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη ουσιασικά καλή στιγμή όταν ο Άντονι στα αριστερά είδε την κάθετη κίνηση του Καζεμίρο και έκανε τη σέντρα με τον Βραζιλιάνο μέσο να πιάνει την κεφαλιά αλλά την έστειλε πάνω από την εστία του Μπουνού.

Πέντε λεπτά αργότερα όμως η Σεβίλλη βγήκε ωραία στην επίθεση με τον Λαμέλα τελικό αποδέκτη αυτός έκανε το σουτ αλλά ο Ντε Χέα απέκρουσε. Στο 41' οι γηπεδούχοι έκλεψαν ξανά τη μπάλα ο Ακούνια από τα αριστερά έκανε την παράλληλη μπαλιά προς τον Οκάμπος ο οποίος με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Το VAR έλεγξε τη φάση και εν τέλει το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο Ακούνια ήταν έστω και για χιλιοστά εκτεθειμένος και σε θέση οφσάιντ.

Σκόραρε με το καλήμερα στο δεύτερο μέρος

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Τεν Χαχ προχώρησε σε δύο αλλαγές για να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του. Οι Λουκ Σο και Ράσφορντ ο οποίος επέστρεψε από τον τραυματισμό του μπήκαν στο ματς.

Η Γιουνάιτεντ όμως δεν άντεξε ούτε δύο λεπτά στο δεύτερο 45λεπτο και δέχτηκε και δεύτερο γκολ. Σε κόρνερ του Ράκιτιτς από τα δεξιά ο Μπαντέ με τον ώμο βρήκε τη μπάλα, αυτή πήρε περίεργη τροχιά, πέρασε πάνω από τον Ντε Χέα, βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα των Άγγλων για το 2-0 της Σεβίλλης στο 47'.

Στο 52' σε νέο κόρνερ από τα δεξιά του Ράκιτιτς και πάλι η άμυνα της Γιουνάιτεντ δεν μπόρεσε να απομακρύνει τη μπάλα, οι παίκτες της Σεβίλλης προσπάθησαν και με υπερπροσπάθεια ο Ντε Χέα και ο Νταλότ μπόρεσαν να κόψουν τελικά.

Η πρώτη καλή στιγμή της Γιουνάιτεντ στο ματς ήρθε στο 62' όταν ο Καζεμίρο βρέθηκε σε καλή θέση εκτός περιοχής, επιχείρησε το σουτ αλλά ο Μπουνού έδιωξε τη μπάλα. Ενώ στο 73' το φάουλ του Έρικσεν από καλό σημείο κατέληξε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

Στο 81' η Σεβίλλη έφτασε και σε τρίτο γκολ μετά από ένα τραγικό λάθος του Ντε Χέα ο οποίος μετά από μια βαθιά μπαλιά προπάθησε να κάνει κάνει το κοντρόλ εκτός περιοχής και να διώξει προ του Εν Νεσίρι, έκανε όμως λάθος υπολογισμό, ο επιθετικός των γηπεδούχων πήρε τη μπάλα και έκανε το σουτ εκτός περιοχής σε κενή εστία και έγραψε το 3-0 για τους γηπεδούχους.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπουνού, Νάβας, Μπαντέ, Μαρκάο (29' Σούσο), Ακούνια (85' Τέλες), Οκάμπος, Γκούντελ, Φερνάντο, Ράκιτιτς, Λαμέλα (80' Χιλ), Εν Νεσιρί

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γουάν Μπισάκα (46' Λουκ Σο), Λίντελεφ, Μαγκουάιρ, Νταλότ, Έρικσεν (86' Ελάνγκα), Καζεμίρο, Ζάμπιτσερ (68' Φρεντ), Άντονι, Μαρσιάλ (54' Βέχορστ), Σάντσο (46' Ράσφορντ).

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Φέγενορντ - Ρόμα 1-0 (53' Βίφερ)
  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σεβίλλη 2-2 (14', 21' Ζάμπιτσερ / 84' αυτ. Μαλάσια, 90+2' αυτ. Μαγκουάιρ)
  • Γιουβέντους - Σπόρτινγκ 1-0 (73' Γκάτι)
  • Λεβερκούζεν - Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ 3-1 (82' Βιρτς / 51' Μπόνιφεϊς)

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Σεβίλλη - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-0 (8' Εν Νεσίρι, 47' Μπαντέ, 81' Εν Νεσίρι)
  • Σπόρτινγκ - Γιουβέντους 1-1 (20' Έντουαρντς / 9' Ραμπιό)
  • Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ - Λεβερκούζεν 1-4 (64' Τέρχο / 2' Ντιαμπί, 37' Μπάκερ, 60' Φρίμπονγκ, 79' Χλόζεκ)
  • Ρόμα - Φέγενορντ 4-1 (60' Σπινατσόλα, 89' Ντιμπάλα, 101' Ελ Σαραουί, 109' Πελεγκρίνι/ 80' Παϊσάο)

Το πρόγραμμα των ημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • 11/05 22:00 Γιουβέντους - Σεβίλλη
  • 11/05 22:00 Ρόμα - Λεβερκούζεν

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • 18/05 22:00 Σεβίλλη - Γιουβέντους
  • 18/05 22:00 Λεβερκούζεν - Ρόμα

Το πρόγραμμα του τελικού

  • 31/05 22:00 Ημιτελικός Α - Ημιτελικός Β ("Πούσκας Αρένα", Βουδαπέστη)
TAGS EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΕΒΙΛΛΗ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ