CHAMPIONS LEAGUE

Σεβίλλη - Κοπεγχάγη 3-0: Η πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη διασφάλισε την παρουσία της στο Europa League

Σεβίλλη - Κοπεγχάγη 3-0: Η πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη διασφάλισε την παρουσία της στο Europa League
@2022 JOSE BRETON/AP IMAGES

Η Σεβίλλη θριάμβευσε με 3-0 της Κοπεγχάγης στο "Σάντσεθ Πιθχουάν" με σκόρερ τους Εν-Νεσιρί, Ίσκο και Μοντιέλ στο δεύτερο μέρος και καπάρωσε την 3η θέση που της επιτρέπει να συνεχίσει την ευρωπαϊκή περιπέτεια μέσω του Europa League.

Η Σεβίλλη δεν είχε γευτεί τη χαρά της νίκης σε ούτε ένα από τα πρώτα επτά φετινά παιχνίδια της στο "Σάντσεθ Πιθχουάν" έχοντας απολογισμό 3 ισοπαλίες και 4 ήττες, όμως στο όγδοο κατά σειρά παιχνίδι της όχι μόνο έσπασε το ρόδι αλλά ξέσπασε.

Θύμα της η Κοπεγχάγη, με την ομάδα του Χορχέ Σαμπαόλι να είναι σαρωτική μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα και να φτάνει σε ένα εντυπωσιακό 3-0, με το αποτέλεσμα αυτό όχι μόνο να της χαρίζει την πρώτη φετινή νίκη μπροστά στο κοινό της αλλά να της εξασφαλίζει τη συνέχειά της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και το 2023, μέσω του Europa League.

Σημειώνεται πως αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τους Σεβιγιάνους στο φετινό Champions League και μόλις η δεύτερη στα 13 τελευταία παιχνίδια τους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, με τους Δανούς στον αντίποδα να μένουν άσφαιροι και στο πέμπτο αγώνα τους στη φάση των ομίλων.

Το ματς

Το πρώτο μέρος στο "Σάντσεθ Πιθχουάν" συγκίνησε ελάχιστα το κοινό μιας που η κάθε ομάδα είχε από μία μόνο καλή ευκαιρία, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν πρώτοι στο 22' με τον Χάραλντσον (απέκρουσε ο Ντμίτροβιτς) και τους γηπεδούχους να "απαντούν" με ένα σουτ του Σούσο εντός περιοχής (το εξουδετέρωσε ο Γκραμπάρα με γροθιές).

Η κατάσταση ωστόσο άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με την Σεβίλλη να ανεβάζει στροφές ψάχνοντας το γκολ (η ισοπαλία βόλευε ουσιαστικά τους Δανούς) και να το βρίσκει στο 61' μέσω της πρώτης αλλαγής του Σαμπαόλι, Εν-Νεσιρί, που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με γυριστή κεφαλιά ύστερα από γέμισμα στη μεγάλη περιοχή της Κοπεγχάγης από τον Πάπου Γκόμες.

Στη συνέχεια η Κοπεγχάγη ανοίχτηκε για να φέρει το ματς στα ίσα και άγγιξε την ισοφάριση με την κεφαλιά του Μπάρτζι από το ύψος της μικρής περιοχής που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, με την Σεβίλλη να μένει όμως όρθια σε αυτή τη φάση και να "τελειώνει" την αντίπαλό της στα τελευταία λεπτά.

Στο 88ο λεπτό ο Σούσο έγραψε το 2-0 με ασύλληπτο φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής ενώ στο 90+2 ήταν η σειρά του Μοντιέλ να χριστεί σκόρερ, όταν πήρε το ριμπάουντ μετά από ασταθή απόκρουση του Γκραμπάρα σε σουτ του Λαμέλα και διαμόρφωσε το τελικό 3-0 μέσα σε αποθέωση από το ισπανικό κοινό.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Ντμίτροβιτς, Μοντιέλ, Γκούντελι, Μαρκάο, Τέλες, Σούσο (55' Λαμέλα), Ράκιτιτς, Χορδάν, Γκόμες (77' Ακούνια), Ίσκο, Ντόλμπεργκ (46' Εν-Νεσιρί (71' Μιρ)

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ: Γκραμπάρα, Κρίστενσεν (81' Σόρενσεν), Κοτσολάβα, Γένσεν (81' Ντικς), Κρίστιανσεν, Λεράγκερ, Κλάεσον, Κλεμ (81' Όσκαρσον), Γιοχάνεσον (62' Μπάρτζι), Χάραλντσον (72' Κορνέλιους), Ντάραμι

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:

  • Σεβίλλη - Κοπεγχάγη 3-0 (61' Εν-Νεσιρί, 88' Ίσκο, 90+2' Μοντιέλ)
  • 25/10 22:00 Ντόρτμουντ - Μάντσεστερ Σίτι

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:

  • 02/11 22:00 Κοπεγχάγη - Ντόρτμουντ
  • 02/11 22:00 Μάντσεστερ Σίτι - Σεβίλλη
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΕΒΙΛΛΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ