SERIE A

Serie A: Νέα γκέλα για την Αταλάντα, την πλησιάζει η Γιουβέντους

Ο Γιόσιπ Ίλιτσιτς της Αταλάντα σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2021-2022 στο "Ατλέτι Ατζούρι", Μπέργκαμο | Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021
Ο Γιόσιπ Ίλιτσιτς της Αταλάντα σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2021-2022 στο "Ατλέτι Ατζούρι", Μπέργκαμο | Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021 © 2021 LUCA BRUNO/ASSOCIATED PRESS

Η Αταλάντα έκλεισε τον 1ο γύρο με απώλεια βαθμών στην έδρα της Τζένοα και τη Γιουβέντους να "ψαλιδίζει" την απόσταση από την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Europa League, ύστερα από τη νίκη της επί της Κάλιαρι.

Η Αταλάντα έκλεισε με το χειρότερο τρόπο τον 1ο γύρο της Serie A, αφού μετά τη συντριβή από τη Ρόμα, έμεινε στο 0-0 με την Τζένοα στη Γένοβα και έμεινε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στα μπαράζ για τη φάση των 16 του Europa League είχε τον απόλυτο έλεγχο στον αγωνιστικό χώρο του "Λουίτζι Φεράρις", όμως δυσκολεύτηκε ασυνήθιστα στη δημιουργία και δεν είχε εμπνεύσεις, με συνέπεια να μη δημιουργήσει κινδύνους στην αντίπαλη εστία. Η ομάδα του Αντρέι Σεβτσένκο έκλεισε το 1ο ημίχρονο με μία (άστοχη) τελική και είχε κλειστεί στο γήπεδό της, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν αυτήν τη συνθήκη.

Στην ανάπαυλα ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι έριξε στη μάχη τον Λουίς Μουριέλ και τον Μάρτεν ντε Ρον και λίγο αργότερα τους Μάριο Πάσαλιτς και Γιόσιπ Ίλιτσιτς, όμως και πάλι δεν κατάφερνε να δημιουργήσει ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Σαλβατόρε Σίριγκου. Μία κεφαλιά του Μερίχ Ντεμιράλ ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η ομάδα του Μπέργκαμο, που περιορίστηκε στο βαθμό της ισοπαλίας.

Η σύνθεση της Αταλάντα: Σπορτιέλο, Παλομίνο, Ντεμιράλ, Τζιμσίτι, Τζαπακόστα, Φρόιλερ (46' Ντε Ρον), Κοπμαϊνερς (84' Πίκολι), Χατεμπούρ, Μιράντσουκ (65' Πάσαλιτς), Σαπάτα (46' Μουριέλ), Μαλινόβσκι (65' Ίλιτσιτς)

Η Γιουβέντους πήρε το μίνιμουμ ζητούμενο κόντρα στην Κάλιαρι, μία νίκη με 2-0 που τη φέρνει στην 5η θέση της βαθμολογίας (με παιχνίδι παραπάνω από Ρόμα και Φιορεντίνα) και ακόμα πιο κοντά στην τετράδα που οδηγεί στο Champions League. Ο Μόις Κιν... εξοστράκισε ένα σουτ του Φεντερίκο Μπερναρντέσκι στο 40ό λεπτό του αγώνα κι αυτό το γκολ αποδείχθηκε αρκετό για τους "μπιανκονέρι" απέναντι στην ομάδα του Μπάμπη Λυκογιάννη, που αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι. Ευκαιρίες υπήρχαν εκατέρωθεν, κυρίως για τους γηπεδούχους, όμως οι δύο τερματοφύλακες έκαναν ορισμένες πολύ καλές επεμβάσεις. Το μόνο που άλλαξε στα τελευταία λεπτά ήταν το σκορ από ένα διαγώνιο σουτ του Μπερναρντέσκι, που διαμόρφωσε το τελικό σκορ..

Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Serie A

Το πρόγραμμα της 20ής αγωνιστικής

TAGS SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΤΑΛΑΝΤΑ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ