SERIE A

Serie A: Μυθική προσφορά για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ιταλικού πρωταθλήματος

Ο Μάρκους Τουράμ πανηγυρίζει γκολ της Ίντερ σε ντέρμπι πρωταθλήματος κόντρα στην Μίλαν | 16 Σεπτεμβρίου 2023
Ο Μάρκους Τουράμ πανηγυρίζει γκολ της Ίντερ σε ντέρμπι πρωταθλήματος κόντρα στην Μίλαν | 16 Σεπτεμβρίου 2023 @2023 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Lega Serie A και των ιταλικών ραδιοτηλεοπτικών φορέων να βρίσκονται σε αδιέξοδο, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος εξετάζει τις εναλλακτικές της.

Με τις συζητήσεις ανάμεσα σε Sky και DAZN, που έχουν τα δικαιώματα της τηλεοπτικής κάλυψης των αγώνων της Serie A για την τριετία 2021-2024, να μην οδηγούν πουθενά μετά από αρκετούς μήνες συναντήσεων και εκατέρωθεν αντιπροτάσεων, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος Ιταλίας εξετάζει τις επόμενες κινήσεις της.

Σύμφωνα με το Bloomberg και το Il Sole 24 Ore η εταιρεία Oaktree Capital Management, εμφανίζεται ως η επικρατέστερη λύση στην προσπάθεια της Serie A να ξεκινήσει τη δική της τηλεοπτική υπηρεσία παροχής εικόνας στους φιλάθλους. Στο άρθρο ανεφέρεται ότι "η Oaktree έστειλε επιστολή στους αξιωματούχους της Serie A αυτήν την εβδομάδα, προσφέροντας μια λεγόμενη εγγυημένη ελάχιστη επένδυση ύψους περίπου 1 δισεκατομμυρίου ευρώ (950 εκατ. συγκεκριμένα) ως μέρος μιας πολυετούς συμφωνίας", για τον πρώτο χρόνο του εγχειρήματος, με το ποσό, ωστόσο, να μειώνεται προοδευτικά στα επόμενα 14 χρόνια της συμφωνίας που θέλουν να συνάψουν.

Οι εκπρόσωποι της Lega Serie A θα έχουν μια τελική συνάντηση με τις DAZN, Sky και Mediaset σήμερα (06/10), με τις πληροφορίες από διάφορες πηγές να υποστηρίζουν ότι η καλύτερη προσφορά των τριών ραδιοτηλεοπτικών φορέων θα είναι κάτω από τα 880 εκατ. ευρώ, δηλαδή -τουλάχιστον- 120 εκατομμύρια λιγότερα από όσα πιστεύουν τα μέλη της Επιτροπής της Serie A ότι αξίζει το προϊόν.

Θυμίζουμε, ότι το υπάρχον τηλεοπτικό συμβόλαιο μεταξύ Serie Α, Sky και DAZN ανέρχεται στα 910 εκατ. ευρώ για την τριετία 2021-2024, με την DAZN να δίνει 840 εκατ. για τη μετάδοση όλων των αγώνων και το Sky 70 εκατ. για τη μετάδοση τριών αγώνων την εβδομάδα.

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΝΤΕΡ ΜΙΛΑΝ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΝΑΠΟΛΙ ΡΟΜΑ ΑΤΑΛΑΝΤΑ ΛΑΤΣΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ