SERIE A

Serie A: Μοντέλο προγνώσεων της Opta έχρισε φαβορί για τον τίτλο την Ίντερ με ποσοστό 83.3%

Οι Λαουτάρο Μαρτίνες και Χακάν Τσαλχάνογλου πανηγυρίζουν τη νίκη της Ίντερ επί της Ζάλτσμπουργκ | 24 Οκτωβρίου 2023
Οι Λαουτάρο Μαρτίνες και Χακάν Τσαλχάνογλου πανηγυρίζουν τη νίκη της Ίντερ επί της Ζάλτσμπουργκ | 24 Οκτωβρίου 2023 @2023 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Έχουν διεξαχθεί μόλις 12 αγωνιστικές στο φετινό Καμπιονάτο αλλά προγνωστικό μοντέλο της Opta δίνει ήδη μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του σκουντέτο την Ίντερ, με ποσοστό της τάξης του 83%.

Η Ίντερ είναι πρωτοπόρος της Serie A με διαφορά δύο πόντων από την 2η Γιουβέντους και στις 26 Νοεμβρίου ταξιδεύει στο Τορίνο για το ντέρμπι κορυφής με την "βέκια σινιόρα" στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής, ωστόσο για την εταιρία στατιστικής Opta που ειδικεύεται στο ποδόσφαιρο, η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι είναι πολύ κοντά στον τίτλο.

Αυτή η διαπίστωση προέκυψε βάσει μοντέλου πρόγνωσης της Opta, σύμφωνα με το οποίο η Ίντερ έχει 83.3% πιθανότητες κατάκτησης του τίτλου έναντι 13.1% της Γιουβέντους.

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι άλλες ομάδες που βρίσκονται στα ψηλά πατώματα δεν έχουν πολλές ελπίδες για το σκουντέτο, με την Opta να δίνει 2.1% πιθανότητα κατάκτησης του τίτλου από την Μίλαν και 1.3% στην πρωταθλήτρια της περασμένης σεζόν, Νάπολι.

Οι δύο ομάδες της αιώνιας πόλης, Ρόμα και Λάτσιο, έχουν μηδενικές πιθανότητες, ενώ το εντυπωσιακό είναι πως η Αταλάντα είναι σε καλύτερη μοίρα, με το μοντέλο προγνώσεων της OPTA να δίνει στους μπεργκαμάσκι 0.1% για τον τίτλο.

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΙΝΤΕΡ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΜΙΛΑΝ ΝΑΠΟΛΙ ΡΟΜΑ ΛΑΤΣΙΟ ΑΤΑΛΑΝΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ