SERIE A

Serie A: Η Μίλαν πέρασε απ' το Έμπολι και προσπέρασε τη Νάπολι

Ο Τέο Ερνάντεζ με τη φανέλα της Μίλαν
Ο Τέο Ερνάντεζ με τη φανέλα της Μίλαν © 2021 ANTONIO CALANNI / AP IMAGES

Η Μίλαν νίκησε με 4-2 την Έμπολι στην Τοσκάνη και εκμεταλλεύτηκε ακόμα μια εντός έδρας ήττα της Νάπολι, ώστε να την προσπεράσει στη 2η θέση, στο φινάλε του 1ου γύρου της Serie A.

Η Μίλαν αποδείχθηκε η κερδισμένη της τελευταίας αγωνιστικής του 1ου γύρου της Serie A, αφού επιβλήθηκε με 4-2 της Έμπολι στην Τοσκάνη και αξιοποίησε τόσο την γκέλα της Αταλάντα την Τρίτη, όσο και την αποψινή της Νάπολι.

Οι "ροσονέρι" είχαν ως πρωταγωνιστή τον Φρανκ Κεσιέ, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ στο 1ο ημίχρονο. Παρά την προσωρινή ισοφάριση του Νεντίμ Μπαϊράμι και το δοκάρι του Αλβανού διεθνή με την έναρξη του 2ου μέρους, η Μιλαν βρήκε τον τρόπο να "κλειδώσει" τη νίκη. Μία εκτέλεση φάουλ του Αλεσάντρο Φλορέντσι και ένα κοντινό σουτ του Τεό Ερναντέζ έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των φιλοξενουμένων (παρά το πέναλτι του Αντρέα Πιναμόντι στο τέλος), που έκλεισαν το 2021 στη 2η θέση της βαθμολογίας, τέσσερις βαθμούς πίσω από την Ίντερ.

Η Νάπολι είχε την ισοβαθμία με τη Μίλαν και θα τερμάτιζε εκείνη 2η αν τα είχε καταφέρει κόντρα στη Σπέτσια. Αντιθέτως, η ομάδα του Δημήτρη Νικολάου (έπαιξε σε όλο τον αγώνα) κατάφερε να φύγει με τη νίκη 1-0 από το στο "Ντιέγκο Αρμαντο Μαραντονα", χάρη σε αυτογκόλ του Ζουάν Ζεζούς, του στόπερ που πλέον θα είναι η τρίτη επιλογή του Λουτσιάνο Σπαλέτι αντί του Κώστα Μανωλά. Οι ευκαιρίες που έχασαν στη συνέχεια οι "παρτενοπέι" δεν αξιοποιήθηκαν (με τους Βίκτορ Όσιμεν και Λορέντζο Ινσίνιε μη διαθέσιμους λόγω τραυματισμού και κορονοϊού αντιστοίχως), με συνέπεια η ομάδα του Σπαλέτι να υποστεί την τρίτη σερί εντός έδρας ήττα, ύστερα από αυτές κόντρα σε Αταλάντα και Έμπολι.

Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής

Τα highlights

Ίντερ - Τορίνο 1-0

Ρόμα - Σαμπντόρια 1-1

Τζένοα - Αταλάντα 0-0

Γιουβέντους - Κάλιαρι 2-0

Βενέτσια - Λάτσιο 1-3

Βερόνα - Φιορεντίνα 1-1

Σασουόλο - Μπολόνια 0-3

Η βαθμολογία της Serie A

Το πρόγραμμα της 20ής αγωνιστικής

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΜΙΛΑΝ ΝΑΠΟΛΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ