SERIE A

Serie A: Η Γιουβέντους πέρασε σίφουνας από την έδρα της Πάρμα, ακάθεκτη η Ίντερ στην κορυφή

@ 2025 Alberto Saiz / AP Images

Εμφατικές νίκες πανηγύρισαν Γιουβέντους και Ίντερ στο πλαίσιο της Serie A, με τους μπιανκονέρι να περνούν σαν σίφουνας από την έδρα της Πάρμα (1-4) και τους νερατζούρι να συνεχίζουν ακάθεκτοι στην κορυφή της βαθμολογίας, νικώντας την Κρεμονέζε (0-2) και επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική αγωνιστική τους κατάσταση.

Η Γιουβέντους παρουσιάστηκε απόλυτα κυνική στο Ταρντίνι και πέρασε με εμφατικό τρόπο από την έδρα της Πάρμα, επικρατώντας με 4-1 και παραμένοντας γερά στο κόλπο της τετράδας και της εξόδου στο Champions League.

Οι μπιανκονέρι μπήκαν δυνατά στο ματς και άνοιξαν το σκορ στο 15ο λεπτό με τον Μπρέμερ, ενώ στο 37’ ο ΜακΚένι διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, βάζοντας γερές βάσεις για το διπλό.

Η Πάρμα προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, μειώνοντας στο 51’ με αυτογκόλ του Καμπιάσο, όμως η αντίδραση της Γιουβέντους ήταν άμεση.

Στο 54’ ο Μπρέμερ βρήκε ξανά δίχτυα, αποκαθιστώντας τη διαφορά, ενώ στο 64’ ο Ντέιβιντ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.

Κρεμονέζε – Ίντερ 0-2

Την ίδια ώρα, η Ίντερ συνέχισε ακάθεκτη την πορεία της προς τον τίτλο, περνώντας νικηφόρα από την έδρα της Κρεμονέζε με 2-0 και διατηρώντας τη θέση της στην κορυφή της Serie A.

Οι νερατζούρι έφτασαν τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες και αύξησαν τη διαφορά τους από τη δεύτερη Μίλαν στο +8, έχοντας ωστόσο ένα παιχνίδι περισσότερο.

Η ομάδα του Κίβου είχε τον έλεγχο από το ξεκίνημα και άνοιξε το σκορ στο 16’, όταν ο Λαουτάρο Μαρτίνες πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντιμάρκο. Η υπεροχή της Ίντερ αποτυπώθηκε ξανά στο 31’, με τον Ζιελίνσκι να σκοράρει με εντυπωσιακό σουτ έξω από την περιοχή για το 0-2.

Το παιχνίδι διακόπηκε προσωρινά στο 49’, όταν καπνογόνο εκτοξεύτηκε προς τον τερματοφύλακα της Κρεμονέζε, Αουντέρο, προκαλώντας ολιγόλεπτη διακοπή.

Ευτυχώς, ο γκολκίπερ συνέχισε κανονικά και το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς άλλα απρόοπτα, με την Ίντερ να διαχειρίζεται το προβάδισμά της μέχρι το φινάλε και να φεύγει με ένα ακόμη πολύτιμο τρίποντο.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής

  • Λάτσιο – Τζένοα 3-2
  • Πίζα – Σασουόλο 1-3
  • Νάπολι – Φιορεντίνα 2-1
  • Κάλιαρι – Βερόνα 4-0
  • Τορίνο – Λέτσε 1-0
  • Κόμο – Αταλάντα 0-0
  • Κρεμονέζε – Ίντερ 0-2
  • Πάρμα – Γιουβέντους 1-4
  • 2/2 21:45 Ουντινέζε – Ρόμα
  • 3/2 21:45 Μπολόνια – Μίλαν

 

 

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής

  • Βερόνα – Πίζα
  • Τζένοα – Νάπολι
  • Φιορεντίνα – Τορίνο
  • Μπολόνια – Πάρμα
  • Λέτσε – Ουντινέζε
  • Σασουόλο – Ίντερ
  • Γιουβέντους – Λάτσιο
  • Αταλάντα – Κρεμονέζε
  • Ρόμα – Κάλιαρι
  • Μίλαν – Κόμο

Δείτε τη Game Night

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ