SERIE A

Serie A: Η Φιορεντίνα πάγωσε τις ελπίδες τίτλου της Νάπολι, νίκη με ασίστ Κυριακόπουλου για Σασουόλο

Οι παίκτες της Φιορεντίνα πανηγυρίζουν γκξολ εις βάρος της Ρόμα σε ματς της Serie A | 22 Αυγούστου 2021
Οι παίκτες της Φιορεντίνα πανηγυρίζουν γκξολ εις βάρος της Ρόμα σε ματς της Serie A | 22 Αυγούστου 2021 @2021 GREGORIO BORGIA/AP IMAGES

Η Φιορεντίνα "πάγωσε" τη Νάπολι μέσα στο "Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα" παίρνοντας τη νίκη 3-2 και "ψαλιδίζοντας" τις ελπίδες των "παρτενοπέι" για τον τίτλο της Serie A. Νίκη για τη Σασουόλο επί της Αταλάντα με ασίστ του Γιώργου Κυριακόπουλου.

Οι ελπίδες της Νάπολι για την κατάκτηση του τίτλου δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα ύστερα από την ήττα στο "Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα" από τη Φιορεντίνα με 2-3 για την 32η αγωνιστική της Serie A.

Οι "παρτενοπέι" ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο 20λεπτο, αλλά ένα γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα από τον Νικολάς Γκονσάλες τους έκανε πιο διστακτικούς. Η είσοδος του Ντρις Μέρτενς και του Ίρβινγκ Λοσάνο στο 2ο μέρος επανέφερε την επιθετικότητα των γηπεδούχων, που με τον Βέλγο αρχισκόρερ τους ισοφάρισαν σε 1-1 στο 58'.

Η προσπάθεια για ανατροπή στο σκορ επέφερε αμέλεια στα ανασταλτικά καθήκοντα, με συνέπεια οι "βιόλα" να εκμεταλλευτούν τα κενά που βρήκαν και με τους Ζονατάν Ικονέ και Αρτούρ Καμπράλ να βρουν δύο γκολ που "κλείδωσαν" τη νίκη τους. Η μείωση του σκορ από τον Όσιμεν στο 84' επεφύλασσε ένα φινάλε θρίλερ, όπου όμως δεν άλλαξε κάτι. Η ομάδα του Βιντσέντζο Ιταλιάνο παραμένει σε τροχιά ευρωπαϊκού "εισιτηρίου", την ώρα που εκείνη του Λουτσιάνο Σπαλέτι έχασε σημαντικό έδαφος στην κούρσα του σκουντέτο.

Έδαφος για ένα ευρωπαϊκό "εισιτήριο" έχασε και η Αταλάντα, η οποία ηττήθηκε εκτός έδρας με 1-2 από τη Σασουόλο του Γιώργου Κυριακόπουλου. Ο Έλληνας αριστερός μπακ αγωνίστηκε για 78 λεπτά και μάλιστα έβγαλε τη σέντρα από την οποία ο Χαμέντ Τραορέ άνοιξε το σκορ στο 24'. Ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 61', με τους "μπεργκαμάσκι" να μη βρίσκουν λύσεις στην επίθεση (με εξαίρεση το γκολ του Λουίς Μουριέλ στις καθυστερήσεις), παρότι στο 2ο μέρος παρατάχθηκαν με όλα τα όπλα που είχε στη διάθεσή του ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι.

Τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής

Τα highlights

Ίντερ - Βερόνα 2-0

Κάλιαρι - Γιουβέντους 1-2

Έμπολι - Σπέτσια 0-0

Τζένοα - Λάτσιο 1-4

Βενέτσια - Ουντινέζε 1-2

Η βαθμολογία της Serie A

Το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής

TAGS SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΑΠΟΛΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΤΑΛΑΝΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ