SERIE A

Serie A: Η Έμπολι πλήγωσε τη Νάπολι, ήττα και για Λάτσιο

Ο Λορέντζο Ινσίνιε της Νάπολι σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Λέστερ για τη φάση των ομίλων του Europa League 2021-2022 στο "Κινγκ Πάουερ", Λέστερ | Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Λορέντζο Ινσίνιε της Νάπολι σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Λέστερ για τη φάση των ομίλων του Europa League 2021-2022 στο "Κινγκ Πάουερ", Λέστερ | Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021 © 2021 RUI VIEIRA/ASSOCIATED PRESS

Η Έμπολι πέρασε νικηφόρα από το "Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα" κόντρα στη Νάπολι και την έριξε στην 4η θέση της Serie A. Η Σασουόλο νίκησε με ανατροπή τη Λάτσιο.

Η αήττητη Νάπολι των πρώτων 13 αγωνιστικών της Serie A γνώρισε την τρίτη ήττα στα τελευταία πέντε παιχνίδια στο πρωτάθλημα, αυτήν τη φορά από την Έμπολι και μάλιστα μέσα στο "Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα".

Οι "παρτενοπέι" είχαν εγκατασταθεί στο γήπεδο των Τοσκανών από το 1ο ημίχρονο και προσπάθησαν με τελικές από κάθε σημείο να απειλήσουν την εστία του Γκουλιέλμο Βικάριο. Η συντριπτική πλειονότητά τους ήταν καταδικασμένη και ο πραγματικός κίνδυνος για τους φιλοξενούμενους ήταν πολύ μικρός. Στο 70ό λεπτό, ο Πάτρικ Κουτρόνε έβαλε μπροστά στο σκορ την Έμπολι, "παγώνοντας" το κοινό στην κερκίδα. Ο αγωνιστικός χώρος έγινε ακόμα πιο κατηφορικός, όμως η Νάπολι (με τον Κώστα Μανωλά στον πάγκο) δεν βρήκε ούτε το γκολ της ισοφάρισης και έχασε ακόμα μια θέση στη βαθμολογία, μένοντας πίσω από την 3η Αταλάντα.

Η Σασουόλο έκανε την ανατροπή απέναντι στη Λάτσιο και πήρε το "τρίποντο" με 2-1 στη Ρέτζιο Εμίλια, φτάνοντας σε ένα σερί πέντε αγώνων δίχως ήττα. Οι Ρωμαίοι προηγήθηκαν μόλις στο 6ο λεπτό με τον Ματία Τζακάνι, όμως οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα και έψαξαν με κάθε τρόπο το γκολ. Ένα υπέροχο σουτ του Ντομένικο Μπεράρντι στο 63' κι ένα γκολ του Τζιάκομο Ρασπαντόρι έξι λεπτά αργότερα έκαναν την ανατροπή. Η Λάτσιο πάλεψε μέχρι τέλους, είχε δοκάρι με τον Τόμα Μπάσιτς στις καθυστερήσεις, αλλά δεν απέφυγε την ήττα. Ο Γιώργος Κυριακόπουλος έμεινε στον πάγκο για τους νικητές.

Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής

Τα highlights

Βερόνα - Αταλάντα 1-2

Ουντινέζε - Μίλαν 1-1

Βενέτσια - Γιουβέντους 1-1

Φιορεντίνα - Σαλερνιτάνα 4-0

Τζένοα - Σαμπντόρια 1-3

Τορίνο - Μπολόνια 2-1

Η βαθμολογία

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

TAGS SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΑΠΟΛΙ ΛΑΤΣΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ