SERIE A

Serie A: Αυτές οι ομάδες δίνουν τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής σε Ιταλούς ποδοσφαιριστές

Ο Μάρκους Τουράμ πανηγυρίζει γκολ της Ίντερ σε ντέρμπι πρωταθλήματος κόντρα στην Μίλαν | 16 Σεπτεμβρίου 2023
Ο Μάρκους Τουράμ πανηγυρίζει γκολ της Ίντερ σε ντέρμπι πρωταθλήματος κόντρα στην Μίλαν | 16 Σεπτεμβρίου 2023 @2023 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Στα πρωταθλήματα του εξωτερικού είναι σύνηθες οι ομάδες να βασίζονται σε γηγενείς παίκτες. Ποιες είναι, όμως, οι ομάδες της Ιταλίας που εμπιστεύονται περισσότερο τους ποδοσφαιριστές της χώρας τους;

Αν είναι για ένα πράγμα γνωστό στο ποδόσφαιρο της Ιταλίας εκτός από την άμυνα που παραδίδουν οι ομάδες σε πληθώρα αγώνων της Serie A, είναι η εμπιστοσύνη των διοικήσεων των συλλόγων σε γηγενείς παίκτες, με το Διεθνές Παρατηρητήριο Ποδοσφαίρου (CIES Football Observatory) να διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό των ομάδων που δίνουν τα περισσότερα λεπτά των αγώνων τους σε Ιταλούς ποδοσφαιριστές.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η ομάδα του Γιώργου Κυριακόπουλου, με τους οπαδούς της Μόντσα να βλέπουν στο 78,3% των αναμετρήσεων της ομάδας τους να αγωνίζονται Ιταλοί. Στη δεύτερη θέση με ποσοστό 69,7% βρίσκεται η πρωταθλήτρια της Serie B της σεζόν 2022/2023, Φροζινόνε, με την Έμπολι να κλείνει την πρώτη τριάδα με 56,7%.

Ακολουθούν κατά σειρά η Λάτσιο, η Φιορεντίνα, η Ελλάς Βερόνα, η Κάλιαρι του Χατζηδιάκου και του Ρανιέρι, η Ρόμα, η Ίντερ, με την πρώτη δεκάδα να συμπληρώνει η Γιουβέντους. Στις τελευταίες δύο θέσεις βρίσκεται η Νάπολι με ποσοστό 29,9%, με τη Μίλαν να εμπιστεύεται μόλις για 11,6% του συνολικού αγωνιστικού χρόνου Ιταλούς παίκτες.

TAGS SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΜΙΛΑΝ ΝΑΠΟΛΙ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΙΝΤΕΡ ΡΟΜΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ