SERIE A

Serie A: Ασίστ ο Κυριακόπουλος στη γκέλα της Νάπολι, πλησίασε η Μίλαν

Ο Καλιντού Κουλιμπαλί με τη φανέλα της Νάπολι
Ο Καλιντού Κουλιμπαλί με τη φανέλα της Νάπολι © 2020 LUCA BRUNO / AP IMAGES

Η Νάπολι προηγήθηκε με δύο γκολ, όμως τιμωρήθηκε στο τέλος από τη Σασουόλο, η οποία απέσπασε 2-2 με τη συμβολή και της ασίστ του Γιώργου Κυριακόπουλου. Η Μίλαν επιβλήθηκε εκτός έδρας της Τζένοα του Αντρέι Σεβτσένκο.

Η Νάπολι είδε την Ίντερ να πλησιάζει στον ένα βαθμό ύστερα από τη νίκη επί της Σπέτσια, όμως δεν αντέδρασε όπως θα έπρεπε. Πήρε προβάδισμα δύο γκολ, το έχασε και παραλίγο να ηττηθεί από τη Σασουόλο για τη 15η αγωνιστική της Serie A. Το τελικό 2-2 τη διατηρεί επικεφαλής της βαθμολογίας, αλλά χωρίς περιθώριο για άλλη απώλεια.

Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος στο 1ο ημίχρονο, με ευκαιρίες εκατέρωθεν. Στο 2ο μέρος όμως, οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν απρόσεκτοι στην άμυνα και το πλήρωσαν. Ένα λάθος στο 51' οδήγησε στο γκολ του Φαμπιάν Ρουίθ, ενώ λίγο αργότερα ξανά η αδυναμία των γηπεδούχων να αμυνθούν από τα αριστερά έφερε το 140ό γκολ του Ντρις Μέρτενς με τους "παρτενοπέι". Ο (υπό μεταγραφή στην Τράμπζονσπορ) Γιώργος Κυριακόπουλος πέρασε στον αγώνα αμέσως μετά το γκολ και με ασίστ στο φορμαρισμένο Τζιανλούκα Σκαμάκα έδωσε ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Ο Ντομένικο Μπεράρντι είχε δύο προσπάθειες μέσα σε λίγα λεπτά για να ισοφαρίσει, η Σασουόλο έκλεισε στο γήπεδό της τη Νάπολι και τελικά ο Ιταλός επιθετικός τα πήγε καλύτερα ως δημιουργός. Με εκτέλεση φάουλ βρήκε τον αρχηγό του, Τζιανμάρκο Φεράρι, ο οποίος στο 89' με κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2. Στις καθυστερήσεις ο Γκι Ντεφρέλ έστειλε ξανά την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ και αποτράπηκε το ολικό σοκ των φιλοξενουμένων, που έπαιξαν χωρίς τον Κώστα Μανωλά (γαστρεντερίτιδα).

Η Μίλαν είχε υποχωρήσει προσωρινά στη βαθμολογία λόγω της νίκης της Ίντερ νωρίτερα, όμως πέρασε με το εμφατικό 3-0 από το "Λουίτζι Φεράρις" της Τζένοα του Αντρέι Σεβτσένκο (αποθεώθηκε από τους φίλους των "ροσονέρι") και παρέμεινε στη 2η θέση της βαθμολογίας και μάλιστα μια ανάσα από την κορυφή. Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς άνοιξε το σκορ στο 10' με εκτέλεση φάουλ κι έφτασε τα 31 στο πρωτάθλημα στη δεύτερη θητεία του στο σύλλογο (μόνο ο Σίλβιο Πιόλα είχε τόσα γκολ σε ηλικία 38 ετών και άνω).

Τη "σκυτάλη" πήρε ο Μεσίας, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ και "σφράγισε" την επιστροφή στις νίκες των "ροσονέρι", που προέρχονταν από την απότομη προσγείωση κόντρα στη Σασουόλο στο Σαν Σίρο. Μοναδικό μελανό σημείο του αγώνα ο τραυματισμός του Σίμον Κιάερ στο γόνατο με τη σέντρα.

Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής

Τα highlights

Ίντερ - Σπέτσια 2-0

Μπολόνια - Ρόμα 1-0

Σαλερνιτάνα - Γιουβέντους 0-2

Αταλάντα - Βενέτσια 4-0

Φιορεντίνα - Σαμπντόρια 3-1

Η βαθμολογία

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΜΙΛΑΝ ΝΑΠΟΛΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ