SERIE A

Serie A: Οι ιδιοκτήτες των 17 ομάδων εξετάζουν αγωγές κατά του Αντρέα Ανιέλι

Ο Αντρέα Ανιέλι σε αναμέτρηση με την Νάπολι
Ο Αντρέα Ανιέλι σε αναμέτρηση με την Νάπολι AP PHOTO/SALVATORE LAPORTA

Στη Serie A ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους στο νομικό κομμάτι, αναφορικά με την εμπόδιση της European Super League, βάζοντας στο στόχαστρο τον ιδιοκτήτη της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, σε περίπτωση που αποτύχει στη διαπραγμάτευση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της λίγκας.

Στη γενική συνέλευση των μετόχων της Serie A, μέσω τηλεδιάσκεψης, μπορεί να έχει τεθεί ως κεντρικό θέμα τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος, ωστόσο οι ιθύνοντες των Γιουβέντους, Μίλαν και Ίντερ, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις αναφορικά με τη European Super League.

Ο λόγος που θα δώσουν εξηγήσεις είναι γιατί ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο αν θα ματαιωθεί η συγκεκριμένη διοργάνωση ή θα τεθεί στο ψυγείο για μικρό χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Gazzetta dello sport" στο στόχαστρο των ιδιοκτητών βρίσκεται κατά κύριο λόγο ο Αντρέα Ανιέλι, της Γιουβέντους, καθώς είχε ενεργό ρόλο στη δημιουργία της συγκεκριμένης λίγκας, ενώ την ίδια στιγμή είναι μέλος της εσωτερικής επιτροπής της λίγκας, για τη διαπραγμάτευση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Πολλοί ιδιοκτήτες των ομάδων της Serie A εξετάζουν αγωγές εναντίον του, καθώς θα θεωρηθεί ένοχος στην περίπτωση που δεν προχωρήσει η συμφωνία που θα έφερνε στις ιταλικές ομάδες 1.7 δισεκατομμύρια ευρώ σε βάθος χρόνων, αλλά λιγότερα χρήματα, λόγω του κινδύνου της αποχώρησης των τριών ομάδων.

Στη συγκεκριμένη κατηγορία προεξάρχων θα είναι και ο πρόεδρος της Serie A, Νταλ Πίνο, ο οποίος είχε αντιδράσει δυναμικά στο άκουσμα της δημιουργίας της European Super League. Φυσικά δε θα τη γλιτώσουν ο εκτελεστικός διευθυντής της Ίντερ Μπέπε Μαρότα, ούτε ο πρόεδρος της Μίλαν Πάολο Σκαρόνι, οι οποίοι ωστόσο είναι σε ευνοϊκότερη θέση από τον Αντρέα Ανιέλι.

Photo Credits: © 2020 Salvatore Laporta / Associated Press

TAGS SERIE A ΙΤΑΛΙΑ EUROPEAN SUPER LEAGUE ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΜΙΛΑΝ ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ