ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Σενεγάλη - Ζιμπάμπουε 1-0: Λυτρωτής ο Μανέ με εύστοχο πέναλτι στο 90+7'

Ο Σαντιό Μανέ με τη φανέλα της εθνικής Σενεγάλης
Ο Σαντιό Μανέ με τη φανέλα της εθνικής Σενεγάλης 2019 HASSAN AMMAR/AP IMAGES

Η Σενεγάλη τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Ζιμπάμπουε στην πρεμιέρα του Κόπα Άφρικα όμως λυτρώθηκε στο φινάλε όταν και κέρδισε πέναλτι με τη βοήθεια του VAR που το μετέτρεψε σε γκολ ο Σαντιό Μανέ στο 90+7' και έγραψε το τελικό 1-0.

Ποδαρικό με το δεξί στο φετινό Κόπα Άφρικα έστω και με καρδιοχτύπια έκανε το απόγευμα της Δευτέρας (10/1) η Σενεγάλη επικρατώντας με 1-0 της Ζιμπάμπουε στο πλαίσο της πρεμιέρας των δύο ομάδων για τον 2ο όμιλο.

Το γκολ που έκρινε το ματς ήρθε στις καθυστερήσεις, με την ομάδα του Παπέ Σισέ (ο στόπερ του Ολυμπιακού ήταν βασικός και αγωνίστηκε σε όλο το ματς για την Σενεγάλη) να κερδίζει πέναλτι μέσω χρήσης VAR για χέρι μέσα στη μεγάλη περιοχή και τον Σαντιό Μανέ να είναι εύστοχος από την άσπρη βούλα, για να της χαρίσει τη νίκη με 1-0 και το πολύτιμο τρίποντο με γκολ στο 90+7'.

To ματς

Η Σενεγάλη παρατάχτηκε -λόγω κορονοϊού- με αρκετές απουσίες, μεταξύ των οποίων οι Εντουάρ Μεντί και Καλιντού Κουλιμπαλί, παρόλα αυτά ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης, θέλοντας να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί που κουβαλάει για την κατάκτηση του τροπαίου.

Μόλις στο πρώτο λεπτό είχε πολύ καλή στιγμή να ανοίξει το σκορ με το σουτ του Μπούνα Σαρ που έφυγε άουτ ενώ η κορυφαία στιγμή της στο πρώτο 45λεπτο είχε για πρωταγωνιστή τον φορ της Λίβερπουλ, Σαντιό Μανέ, που πέρασε σχεδόν όποιον βρήκε μπροστά του, με το σουτ του να αποκρούεται όμως από τον κίπερ της Ζιμπάμπουελ.

Στο δεύτερο μέρος, ο Αμπντού Ντιαλο έφτασε μία ανάσα από το να δώσει το προβάδισμα στα "λιοντάρια της Τεράνγκα" όμως η κεφαλιά του δεν βρήκε στόχο, για να φτάσει έτσι το ματς να ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί και η λύση να δοθεί λίγο πριν το φινάλε.

Τότε που η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ματζόνγκουε μέσα στη μεγάλη περιοχή της Ζιμπάμπουε και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα με τη βοήθεια του VAR, με τον Μανέ να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να ξεγελάει τον αντίπαλο κίπερ για να χαρίσει τη νίκη και το τρίποντο στην ομάδα του.

ΣΕΝΕΓΑΛΗ: Ντιένγκ, Εμπαγιέ, Σισέ, Αμπνού Ντιαλό, ΜπάλοΤουρέ, Σαρ, Κουγιατέ, Γκεγιέ, Ντία (77' Γκεγιέ), Μανέ, Μπαλντέ (64' Χαμπίμπ Ντιαλό)

ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ: Μάρι, Τσιμουέμουε, Τακουάρα, Χαντέμπε, Μπασέρα, Ματζόνγκουε, Γουάντι, Μουσόνα (88' Τίγκερε) Μπένιου (71' Καμουσόκο), Κάνγκουα, Ντούμπε (46' Καντεβέρε)

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ