ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Σενεγάλη - Ισημερινή Γουινέα 3-1: Οι αλλαγές την έστειλαν στα ημιτελικά του Κόπα Άφρικα

Οι παίκτες της Σενεγάλης πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Ισημερινή Γουινέα σε ματς για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής | 30 Ιανουαρίου 2022
Οι παίκτες της Σενεγάλης πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Ισημερινή Γουινέα σε ματς για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής | 30 Ιανουαρίου 2022 @2022 THEMBA HADEBE/AP IMAGES

Η Σενεγάλη επικράτησε 3-1 της Ισημερινής Γουινέας για τον τελευταίο προημιτελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2021 και συμπλήρωσε το παζλ της επόμενης φάσης, όπου αντιμετωπίζει την Μπουρκίνα Φάσο.

Η Σενεγάλη έγινε η τελευταία ομάδα των ημιτελικών του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2021 ύστερα από τη νίκη 3-1 επί της Ισημερινής Γουινέας. Η πρόκριση τη φέρνει αντιμέτωπη με την Μπουρκίνα Φάσο και ο νικητής θα αντιμετωπίσει στον τελικό το νικητή του Καμερούν - Αίγυπτος.

Οι αλλαγές του Αλιού Σισέ έκαναν τη διαφορά σε ένα κατά τ' άλλα ισορροπημένο παιχνίδι, με τους Σενεγαλέζους να έχουν περισσότερες τελικές, αλλά όχι μεγάλη υπεροχή απέναντι στην έκπληξη της διοργάνωσης.

Ο Φαμαρά Ντιεντιού στο 28' έδωσε προβάδισμα στη Σενεγάλη, όμως ο Γιανίκ Μπουιλά αξιοποίησε μία καλή ομαδική ενέργεια στο 57' και έφερε το παιχνίδι στα ίσια για την Ισημερινή Γουινέα.

Ο Σισέ έριξε στον αγώνα τους Ισμαϊλά Σαρ, Σεϊκού Κουγιατέ και Μπαμπά Ντιένγκ έπειτα από το 1-1 και μόνο ο τελευταίος δεν σκόραρε. Στο 68' ο Κουγιατέ εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος της άμυνας για να κάνει το 2-1 από κοντά και στο 28', έπειτα από ωραία ενέργεια του Σαλιού Σις, ο Σαρ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

ΣΕΝΕΓΑΛΗ: Μεντί, Σαρ, Κουλιμπαλί, Ντιαλό, Σις, Ι. Γκέιγ, Μεντί, Α. Γκέιγ (65' Κουγιατέ), Ντιά (58' Σαρ), Ντιεντιού (65' Σ. Ντιένγκ), Μανέ

ΙΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΟΥΙΝΕΑ: Ογουόνο, Ακάπο, Ομπιάνγκ, Κόκο, Εντόνγκ (82' Ενέμε), Σαλβαδόρ (81' Μπελίμα), Γκανέτ (73' Μπικόρο), Ματσίν (85' Μπαλμπόα), Μπουιλά, Μιράντα, Ενσούε (80' Όμπα)

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

  • Μπουρκίνα Φάσο - Σενεγάλη
  • Καμερούν - Αίγυπτος
TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ