ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σενεγάλη - Αίγυπτος 3-1 πέν.: Ο Μανέ την έστειλε στο Μουντιάλ, μοιραίος ο Σαλάχ

Οι παίκτες της Σενεγάλης πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Αίγυπτο στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Σταντ Με Αμπντουλέιγ Γουάντ", Ντακάρ | Τρίτη 29 Μαρτίου 2022
Οι παίκτες της Σενεγάλης πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Αίγυπτο στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Σταντ Με Αμπντουλέιγ Γουάντ", Ντακάρ | Τρίτη 29 Μαρτίου 2022 © 2022 STEFAN KLEINOWITZ/ASSOCIATED PRESS

Η Σενεγάλη έκανε το 2/2 στα πέναλτι εις βάρος της Αιγύπτου, αφού μετά το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, τη νίκησε με αυτόν τον τρόπο και στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, παίρνοντας το "εισιτήριο" για το Κατάρ. Απέτυχε σε πέναλτι ο Μοχάμεντ Σαλάχ.

Ο Σαντιό Μανέ έστησε την μπάλα στη βούλα, κοίταξε στον ουρανό και στη συνέχεια έστειλε τη Σενεγάλη στα ουράνια. Το πέναλτί του, με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 3-1 στην ψυχοφθόρο διαδικασία, έστειλε τα "λιοντάρια της Τεράνγκα" στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 και άφησε εκτός την Αίγυπτο.

Το 1-0 στην κανονική διάρκεια έστειλε το παιχνίδι στην παράταση και από εκεί στα πέναλτι, παρά τις ευκαιρίες για τη Σενεγάλη. Εν τέλει, συνέβη ό,τι και στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής μεταξύ των δύο ομάδων προ εβδομάδων, με τους Σενεγαλέζους να πανηγυρίζουν την 3η παρουσία τους σε τελική φάση Μουντιάλ.

Η Σενεγάλη επιχείρησε να πιάσει από το λαιμό την Αίγυπτο και τελικά την πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα. Το 1-0 έγινε στο ίδιο λεπτό και με τον ίδιο τρόπο όπως στο πρώτο παιχνίδι, ήτοι με αυτογκόλ στο 4'. Θύμα αυτήν τη φορά ήταν ο Χαμντί Φατχί που έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα του Μοχάμεντ ελ Σενάουι.

Ο τερματοφύλακας της Αιγύπτου θα εξελισσόταν σε πρωταγωνιστή στη συνέχεια, αφού οι "Φαραώ" δεν έκαναν κάτι επιθετικά, ακόμα κι αν είχαν το Μοχάμεντ Σαλάχ στην ενδεκάδα τους.

Οι Σενεγαλέζοι ήταν αυτοί που έψαχναν το δεύτερο γκολ του αγώνα, όμως ο Ισμαϊλά Σαρ έχασε όσες μεγάλες ευκαιρίες του παρουσιάστηκαν. Στο 2ο ημίχρονο, η Αίγυπτος είχε δύο καλές στιγμές με την αλλαγή της, τον Ζίζο, όμως ούτε αυτός κατάφερε να βρει δίχτυα.

Ο μονόλογος της Σενεγάλης από εκεί και πέρα ήταν ανεπανάληπτος. Ο Σαρ συνέχισε να χάνει ευκαιρίες, ενώ στην παράταση ακόμα και ο Παπ Αμπού Σισέ του Ολυμπιακού (που άρχισε βασικός) έχασε μία διπλή ευκαιρία, με τον Ελ Σενάουι να του λέει "όχι".

Οι καθυστερήσεις των Αιγυπτίων έστειλαν το παιχνίδι στα πέναλτι, όπου επικράτησαν οι λιγότερο... αγχωμένοι. Οι δύο αρχηγοί ανέλαβαν τις πρώτες εκτελέσεις και απέτυχαν, με τον Καλιντού Κουλιμπαλί να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι και τον Σαλάχ ψηλά άουτ. Ακολούθησαν δύο αποτυχίες επίσης μοιραίων παικτών, του Σαλιού Σις που σημείωσε το αυτογκόλ στο πρώτο παιχνίδι (απέκρουσε ο Ελ Σενάουι) και του Ζίζο. Ύστερα από τρεις εύστοχες εκτελέσεις, ο Εντουάρ Μεντί απέκρουσε την προσπάθεια του Μουσταφά Μοχαμέντ και ο Μανέ με τη δική του εύστοχη προσπάθεια έστειλε τη Σενεγάλη στο Κατάρ.

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων

Τα αποτελέσματα των δεύτερων αγώνων

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ